Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Σταθμίζει τον αυξανόμενο χρόνο μεταξύ των δόσεων του εμβολίου για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής

ΗΠΑ CDC: Σταθμίζει τον αυξανόμενο χρόνο μεταξύ των δόσεων του εμβολίου για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής

Η Δρ Sara Oliver, αξιωματούχος του CDC, είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Παρασκευής, ότι ένα εκτεταμένο διάστημα φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας. Είπε επίσης ότι ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής μειώνεται εάν τα εμβόλια χορηγηθούν με διαφορά οκτώ εβδομάδων. Αν και σπάνια, η μυοκαρδίτιδα είναι μια παρενέργεια που παρατηρείται στα εμβόλια Pfizer και Moderna και φαίνεται να είναι πιο κοινή στους νεαρούς άνδρες.

ΗΠΑ CDC: Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξετάζουν νέες αλλαγές στην καθοδήγηση εμβολίων που θα επιμήκυναν το χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής για ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είπαν σε μια ομάδα εξωτερικών συμβούλων την Παρασκευή ότι αυτές οι προτεινόμενες αλλαγές θα ισχύουν για τα εμβόλια Moderna και Pfizer. Τα άτομα με ανοσοκαταστολή, που γενικά δεν ανταποκρίνονται τόσο καλά στα εμβόλια, είναι ο μόνος πληθυσμός που συνιστάται να κάνει τέσσερα εμβόλια.

Η καθοδήγηση του CDC προτείνει ότι αυτή η ομάδα πρέπει να λάβει τρεις δόσεις εμβολίου μέσα σε δύο μήνες και μια τέταρτη δόση περίπου πέντε μήνες μετά την τρίτη.

Το CDC προτείνει τώρα ότι τα άτομα με ανοσοκαταστολή θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου μόλις τρεις μήνες μετά την τρίτη.

Αυτή η ενημέρωση θα ισχύει για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν το εμβόλιο Moderna ή Johnson & Johnson και άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.

Η Δρ Sara Oliver, αξιωματούχος του CDC, είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Παρασκευής, ότι ένα εκτεταμένο διάστημα φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Είπε επίσης ότι ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής μειώνεται εάν τα εμβόλια χορηγηθούν με διαφορά οκτώ εβδομάδων.

Αν και σπάνια, η μυοκαρδίτιδα είναι μια παρενέργεια που παρατηρείται στα εμβόλια Pfizer και Moderna και φαίνεται να είναι πιο κοινή στους νεαρούς άνδρες.

Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες και υποχωρούν γρήγορα.

Περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, μεταξύ 12 και 39 ετών, παραμένουν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον Oliver.

Το CDC δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοδωρίδου: Τα παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη μετά από Covid νόσηση

Νίκος Τσοπάνογλου στο healthweb: Τα εμβόλια εκπαιδεύουν το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού  

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις από τη Δέλτα

Μαρία Θεοδωρίδου: Σε μία έως τρεις ημέρες η αύξηση των αντισωμάτων κατά της Covid μετά την τρίτη δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:Έρχεται μια μεγάλη, βαθιά αλλά βιώσιμη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ

Όλη η Ελλάδα επισκέπτεται τις δημόσιες δομές υγείας καθώς το 9μηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022 ,επισκέφθηκαν το Σύστημα Υγείας 7.200.000 άτομα και το 2023 το αντίστοιχο 9μηνο έχουμε 8.500.000 επισκέψεις. Άρα το σύστημα χρειάζεται σεβασμό από την μια πλευρά και από την άλλη να το προσεγγίσουμε με βάση τη νέα στρατηγική. Με μια μεγάλη, βαθιά αλλά βιώσιμη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Ξεκινάει το Πανελλήνιο Συνέδριο 2023 για τα 40 χρόνια ΕΣΥ

Σήμερα ξεκινάει τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023, με τίτλο «40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ - Συνεργατικές λύσεις για ένα βιώσιμο Σύστημα Υγείας» που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.), με την υποστήριξη πολλών επιστημονικών φορέων.

Ανάπτυξη πυρηνικών αντιδραστήρων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Αυτή η νέα γενιά αντιδραστήρων υπόσχεται ότι θα είναι μικρότερου μεγέθους, πιο εύκολης κατασκευής και εγκατάστασης, ενώ παρουσιάζονται ως ζωτικό συμπλήρωμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν από διακοπτόμενη δυνατότητα παραγωγής.

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.