Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές απομόνωσης είναι ακόμη προς συζήτηση μεταξύ των ειδικών

ΗΠΑ CDC: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές απομόνωσης είναι ακόμη προς συζήτηση μεταξύ των ειδικών

Πριν από την έκδοση της νέας καθοδήγησης, το CDC εξέτασε τη συσσωρευόμενη επιστήμη και έλαβε επίσης υπόψη τις πιέσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και άλλους παράγοντες, είπε ο Schaffner.

ΗΠΑ CDC: Είναι μια αληθινή συζήτηση Goldilocks: Μια εβδομάδα αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενημέρωσαν τις οδηγίες απομόνωσης και καραντίνας COVID-19 — μείωση του χρόνου απομόνωσης — οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνεχίζουν να συζητούν τις αλλαγές, με κάποιους να τις αποκαλούν κατάλληλες, κάποιοι να λένε ότι είναι «απερίσκεπτες», και τουλάχιστον ένας ειδικός να λέει ότι είναι «ακριβώς στη μέση».

Η διαμάχη μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ενημερώσεις.

Την Κυριακή, ο Anthony Fauci, MD, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Joe Biden, δήλωσε στο State of the Union του CNN ότι αναμένει περαιτέρω διευκρίνιση των κατευθυντήριων γραμμών σύντομα.

Πυροδοτεί τις περισσότερες συζητήσεις: στα μολυσμένα άτομα δεν λένε να κάνουν εξετάσεις πριν φύγουν από την απομόνωση, οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι που εκτίθενται λαμβάνουν μερικές από τις ίδιες συμβουλές και οι συμβουλές για τη μάσκα δεν είναι αρκετά συγκεκριμένες. Όπως εκδόθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, οι κατευθυντήριες γραμμές για το ευρύ κοινό συνιστούν: Όποιος βρεθεί θετικός θα πρέπει να μείνει σπίτι και να απομονωθεί για 5 ημέρες (αντί για 10) και εάν το άτομο δεν έχει συμπτώματα ή τα συμπτώματα υποχωρήσουν μετά από 5 ημέρες, η έξοδος από το σπίτι είναι εντάξει.

Μια μάσκα πρέπει να φοριέται γύρω από άλλους για 5 ακόμη ημέρες.

Σε περίπτωση πυρετού, το άτομο πρέπει να μείνει σπίτι μέχρι να υποχωρήσει. Εάν κάποιος εκτεθεί σε κάποιον που έχει μολυνθεί με COVID-19 και έχει ενισχυθεί, ολοκλήρωσε την κύρια σειρά του εμβολίου Pfizer ή Moderna εντός των τελευταίων 6 μηνών ή ολοκλήρωσε την κύρια σειρά του εμβολίου Johnson & Johnson τους τελευταίους 2 μήνες , θα πρέπει να φορά μάσκα γύρω από τους άλλους για 10 ημέρες και, αν είναι δυνατόν, να κάνει εξετάσεις την 5η ημέρα.

Ωστόσο, εάν εμφανιστούν συμπτώματα, θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις και να μείνουν σπίτι.

Εάν κάποιος εκτεθεί σε κάποιον που έχει μολυνθεί με COVID-19 και είναι ανεμβολίαστος ή έχει περάσει περισσότερους από 6 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer ή Moderna (ή περισσότερους από 2 μήνες μετά το εμβόλιο J&J) και δεν έχει ενισχυθεί, θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για 5 ημέρες και μετά να φορέσει μάσκα για 5 ακόμη ημέρες.

Εάν η καραντίνα είναι αδύνατη, πρέπει να φοράτε μάσκα για 10 ημέρες.

Εάν είναι δυνατόν, προτείνεται μια δοκιμή την 5η ημέρα.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, το άτομο πρέπει να τεθεί σε καραντίνα και να κάνει εξετάσεις.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις, ειδικοί στη δημόσια υγεία εξέφρασαν μια σειρά από απόψεις. Ένα tweet από τον Eric Topol, MD, αρχισυντάκτη του Medscape, που δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα μετά την κυκλοφορία των νέων οδηγιών, είχε ένα κενό πλαίσιο και αυτό: «Τα δεδομένα υποστηρίζουν τη νέα περίοδο απομόνωσης @CDCgov 5 ημερών χωρίς αρνητικό τεστ .”

Σε ένα tweet την Κυριακή, ο Ashish K. Jha, MD, MPH, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown, είπε: “Ακούγοντας ότι το CDC σκέφτεται να προσθέσει τεστ στις οδηγίες απομόνωσης. Αυτό θα ήταν υπέροχο. Έχω επιχειρηματολογήσει για ένα ενώ τα σειριακά αρνητικά τεστ αντιγόνου παρέχουν μεγάλη σιγουριά ότι κάποιος δεν είναι μεταδοτικός».

Ο Michael Mina, MD, PhD, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της eMed, μιας ψηφιακής πλατφόρμας σημείου φροντίδας που επιτρέπει τις κατ’ οίκον διαγνωστικές δοκιμές, έγραψε στο Twitter:

“Η νέα οδηγία του CDC για μείωση της απομόνωσης των θετικών σε 5 ημέρες χωρίς αρνητικό τεστ είναι απερίσκεπτη. Oι άνθρωποι μένουν μολυσματικοί 3 ημέρες, περίπου 12. Δεν θέλω απολύτως να κάθομαι δίπλα σε κάποιον που έγινε θετικός πριν από 5 ημέρες και δεν έχει κάνει αρνητικό τεστ (Neg).

Το αρνητικό τεστ Neg για να φύγει νωρίς από την απομόνωση είναι απλώς έξυπνο.”

Ο Paul Offit, MD, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας και λοιμωξιολόγος, διαφωνεί.

Συνήθως, είπε, ένα μολυσμένο άτομο αποβάλλει τον ιό για 7 ημέρες.

«Εάν είστε ασυμπτωματικοί, οι πιθανότητες να αποβάλετε σημαντική ποσότητα ιού είναι πολύ, πολύ μικρές», είπε.

Υπό Συζήτηση Δοκιμές: Ενώ πολλοί ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε ότι απαιτείται σύσταση για δοκιμή πριν φύγει από την απομόνωση, η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, MD, εξήγησε ότι η δοκιμή δεν συνιστάται πριν φύγει από την απομόνωση, επειδή η δοκιμή PCR μπορεί να παραμείνει θετική έως και 12 εβδομάδες μετά την πρώτη μόλυνση ενός ατόμου με κορωνοϊό. Ερωτηθείς γιατί δεν έγινε σύσταση για ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου πριν φύγει από την απομόνωση, η Walensky είπε στο CNN ότι δεν είναι γνωστό πώς λειτουργούν αυτά τα τεστ στο τέλος της μόλυνσης και ότι τα τεστ δεν είναι εξουσιοδοτημένα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για αυτόν τον σκοπό. Και ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές προτείνουν ότι όσοι εκτίθενται – είτε είναι ενισχυμένοι, εμβολιασμένοι ή όχι – θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις την 5η ημέρα αν είναι δυνατόν, αυτή η σύσταση θα πρέπει να είναι ισχυρότερη, είπαν ορισμένοι. «Τουλάχιστον προτείνετε μια δοκιμή σε όσους μπορούν να την κάνουν», είπε ο Topol.

Ωστόσο, η διατύπωση αυτής της σύστασης είναι δύσκολη όταν οι ειδικοί γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι για τους ανθρώπους να κάνουν εξετάσεις τώρα, είπε στο Medscape ο William Schaffner, MD, καθηγητής προληπτικής ιατρικής και λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt του Nashville.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό συζητήθηκε έντονα», είπε ο Schaffner σχετικά με τη σύσταση για τις δοκιμές.

Κατηγορίες κατάστασης εμβολιασμού: Ο Amesh Adalja, MD, ανώτερος μελετητής στο Johns Hopkins Center for Health Security, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, αμφισβήτησε την επιστημονική βάση πίσω από τη θεραπεία των πλήρως εμβολιασμένων (με δύο mRNA ή ένα εμβόλιο J&J) που εκτίθενται «ως ισοδύναμο των μη εμβολιασμένων όταν πρόκειται για την απαίτηση καραντίνας, αφού οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται από αυτό που έχει σημασία».

Ο Τοπόλ συμφώνησε.

Οι οδηγίες “θα πρέπει να είναι διαφορετικές για εμβολιασμένους έναντι μη εμβολιασμένων.”

Οι συστάσεις για τους εκτεθειμένους θα πρέπει σίγουρα να είναι πιο απλές, είπε ο Offit.

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο απλό να πούμε απλώς, «Εάν εκτεθείς, βάζε μάσκα για 10 ημέρες», ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. Είναι τέλειο; Όχι. Είναι ανέμελο; Όχι. Είναι ακριβώς στη μέση είπε ο Dr William Schaffner.

Μάσκες: Οι οδηγίες θα πρέπει επίσης να είναι πιο συγκεκριμένες σχετικά με τον τύπο των μασκών, είπε η Topol.

Πρέπει να διευκρινίσουν ότι οι μάσκες πρέπει να είναι N95 ή KN95, είπε. Με γνώμονα την επιστήμη ή την οικονομία; Μήπως οι οδηγίες άλλαξαν λόγω ανησυχιών για την οικονομία παρά λόγω επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τη μόλυνση και τη μετάδοση; «Ήταν», είπε ο Τοπόλ.

Η Adalja το βλέπει διαφορετικά. «Αν και είναι αλήθεια ότι αυτή η ενημερωμένη καθοδήγηση θα βοηθήσει την οικονομία, βασίζεται σε επιστημονική βάση και θα έπρεπε να είχε εκδοθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι εκδόθηκε».

Δύσκολες Αποφάσεις

Το πρακτορείο βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί, είπε ο Σάφνερ, προσθέτοντας ότι συμφωνεί γενικά με αυτό που προσπαθεί να κάνει το CDC.

«Το τεντωμένο σχοινί βρίσκεται ανάμεσα στο ιδανικό για τη δημόσια υγεία και στην προσπάθεια να καθοριστεί τι θα είναι αποδεκτό», είπε.

Οι αναθεωρημένες οδηγίες είναι πιο πρακτικές από πριν, είπαν άλλοι.

«Ο στόχος είναι η μείωση της βλάβης και πολλοί άνθρωποι απλώς δεν απομονώνονται εάν αντιμετωπίζουν μια περίοδο 10 ημερών», είπε η Adalja.

Πριν από την έκδοση της νέας καθοδήγησης, το CDC εξέτασε τη συσσωρευόμενη επιστήμη και έλαβε επίσης υπόψη τις πιέσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και άλλους παράγοντες, είπε ο Schaffner. “Είναι τέλειο;” Ο Schaffner είπε για τη νέα κατευθυντήρια γραμμή. “Όχι. Είναι ανέμελο; Όχι. Είναι ακριβώς στη μέση.”

Ο Schaffner πιστεύει ότι τα μηνύματα σχετικά με τις νέες συστάσεις και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκαν θα μπορούσαν να είχαν μεταδοθεί καλύτερα και με πιο κατανοητό τρόπο. Ορισμένοι ειδικοί, για παράδειγμα, πρωτοστάτησαν με την οικονομία και την ανάγκη να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην εργασία και στο σχολείο όταν εξήγησαν τις κατευθυντήριες γραμμές και στη συνέχεια ανέφεραν την επιστήμη πίσω από τις αναθεωρήσεις.

Αυτή η σειρά θα έπρεπε να είχε αντιστραφεί, είπε ο Σάφνερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπέρ της εξισορρόπησης του ελέγχου των λοιμώξεων covid και της δημόσιας υγείας ο πρώην Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Brett Giroir

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται παγκοσμίως λόγω Covid

H απώλεια της οσμής θα μπορούσε να αποκαλύψει κρυφές πτυχές του ιού

Οι επιπτώσεις του lockdown στη μνήμη και τις διεργασίες σκέψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ECDC συνιστά προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

ECDC: Προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, αναμένεται να προτείνει σήμερα (23/5) το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - ECDC.

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα: Στο Πακιστάν εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα πολιομυελίτιδας και οι εκστρατείες εμβολιασμού έλαβαν δράση. Ο λαός αντιδρά! Το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από τη νόσο ή αποτελεί μία δυτική συνωμοσία;

Η απειλή της ευλογιάς των πιθήκων δεν ανεβαίνει στο επίπεδο της COVID-19

Τζο Μπάιντεν: Μιλώντας στο Τόκιο μια μέρα αφότου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι που "πρέπει να ανησυχεί όλους μας", είπε ο Μπάιντεν πως "απλώς δεν νομίζω ότι ανεβαίνει στο επίπεδο του είδους ανησυχίας που υπήρχε με την COVID-19".

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.