Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Διευκολύνει την καθοδήγηση για την COVID σε αλλαγή προσέγγισης

ΗΠΑ CDC: Διευκολύνει την καθοδήγηση για την COVID σε αλλαγή προσέγγισης

Για τους πολλούς των οποίων τα συμπτώματα της COVID-19 ανακάμπτουν, το CDC συνιστά να ξεκινούν ξανά την περίοδο απομόνωσης και να επισκέπτονται τον γιατρό.

ΗΠΑ CDC: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του CDC έρχονται αφού μεγάλο μέρος της χώρας φαίνεται να έχει αφήσει πίσω τους κυβερνητικούς κανόνες COVID-19 Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χαλάρωσαν την καθοδήγησή τους για την COVID-19 την Πέμπτη, αντανακλώντας μια μετατόπιση του τόνου από τις θεσμικές εντολές στην προσωπική επιλογή. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν απλοποιήσει τις μυριάδες ομοσπονδιακές οδηγίες για την COVID-19 από προηγούμενες οδηγίες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων διαφορών στις νέες συστάσεις είναι ότι οι κατευθυντήριες γραμμές δεν θα διαφοροποιούν πλέον τους ανθρώπους που είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς τους και εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ο οργανισμός δεν συνιστά πλέον κοινωνική απόσταση 6 ποδιών ούτε καραντίνα μετά την έκθεση στον ιό αλλά χωρίς συμπτώματα. Ο οργανισμός θα αφαιρέσει επίσης αρκετές συγκεκριμένες συστάσεις για την COVID-19 για τα σχολεία, όπως την καθοδήγηση «δοκιμασία για να μείνουν» που απαιτούσε από τους μαθητές που εκτέθηκαν στον ιό να συνεχίσουν να είναι αρνητικοί για να παραμείνουν στο σχολείο.

Πινακίδες πληροφοριών εμφανίζονται σε ένα κατάστημα λιανικής στο Buffalo Grove, Ill.

Ωστόσο, οι οδηγίες τηρούν ορισμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης των δοκιμών για άτομα με συμπτώματα και τις στενές επαφές τους. Το CDC συνεχίζει να συνιστά ότι όσοι είναι θετικοί θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για τουλάχιστον πέντε ημέρες και να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Το CDC δεν ζήτησε αρνητικό τεστ πριν την έξοδο από την απομόνωση.

Η ανίχνευση επαφών θα πρέπει να περιορίζεται στα νοσοκομεία και σε ορισμένες καταστάσεις ομαδικής διαβίωσης υψηλού κινδύνου, όπως οι οίκοι ευγηρίας, ανέφερε το CDC.

Οι νέοι κανόνες καταργούν τις τακτικές δοκιμές εκτός από ορισμένα περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως οι οίκοι ευγηρίας και οι φυλακές.

Η νέα καθοδήγηση προσαρμόζει επίσης συμβουλές σχετικά με την απομόνωση για άτομα που αρρώστησαν πολύ από την COVID-19. Άτομα με μέτρια συμπτώματα, όπως δύσπνοια, και όσοι νοσηλεύτηκαν, θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει τώρα να μιλήσουν με τον γιατρό τους για τον τερματισμό της απομόνωσής τους αφού έρθουν σε επαφή με την COVID-19.

Για τους πολλούς των οποίων τα συμπτώματα της COVID-19 ανακάμπτουν, το CDC συνιστά να ξεκινούν ξανά την περίοδο απομόνωσης και να επισκέπτονται τον γιατρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες;

Ανάπτυξη ενδορινικών εμβολίων για την καταπολέμηση του εξελισσόμενου κορωνοϊού

Η τελευταία άνοδος σε νέα παιδικά κρούσματα covid στις ΗΠΑ οδηγεί προς σταθεροποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης