Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Αλλαγή νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Αλλαγή νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας το Σάββατο δημοσίευσαν στοιχεία από την ακομμάτιστη Μικτή Επιτροπή Φορολογίας που έδειξαν ότι οι Αμερικανοί όλων των εισοδημάτων θα δουν τους ομοσπονδιακούς φόρους τους να αυξάνονται στο πλαίσιο του πακέτου για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν στην Ουάσινγκτον υποστήριξε την Κυριακή ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα υποστήριζαν σε “κανονικούς καιρούς” ένα νομοσχέδιο για την ενέργεια και την υγειονομική περίθαλψη που διαπραγματεύτηκε πρόσφατα με τους ηγέτες του κόμματός του, λέγοντας ότι το σημαντικό νομοσχέδιο αντιμετωπίζει βασικούς τομείς που το GOP υποστήριξε από καιρό.

Νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη και τη κλιματική αλλαγή

“Νομίζω ότι είναι ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο και σε κανονικές περιόδους, οι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί μου θα ήταν υπέρ σε κάτι τέτοιο. Έχουμε βασικά εξοφλήσει το χρέος, το οποίο είναι αυτό που θέλουν. Επισπεύσαμε την αδειοδότηση και έχουμε αυξήσει την παραγωγή ενέργειας, που είναι αυτό που θέλουν. Κάναμε πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε μαζί”, είπε ο Μάντσιν, ο οποίος εκπροσωπεί τη Δυτική Βιρτζίνια, στον Jake Tapper του CNN στο “State of the Union”. Ο Μάντσιν είπε ότι το νομοσχέδιο που διαπραγματεύτηκε με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δεν είναι “εμπρηστικό” παρά ορισμένες αναφορές που προωθούνται από Ρεπουμπλικάνους που δείχνουν ότι θα μπορούσε να αυξήσει τον πληθωρισμό και να αυξήσει τους φόρους.

Πώς οι μυστικές διαπραγματεύσεις αναβίωσαν την ατζέντα του Τζο Μπάιντεν και συγκλόνισαν την Ουάσιγκτον; “Λοιπόν, διαπιστώσαμε ότι έκαναν λάθος. Και οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθος, αλλά πώς στην πραγματικότητα μπορεί να είναι εμπρηστικό;” είπε ο Μάντσιν στον Τάπερ. “Πώς μπορεί να προσθέσει φλόγες στις πυρκαγιές του πληθωρισμού αυτή τη στιγμή εάν πληρώνετε το χρέος;” Και πρόσθεσε: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι θα επιτεθούμε στο πρόβλημα. Και αυτές είναι λύσεις στα προβλήματα που έχουμε. Άρα ξέρω αυτούς που παίζουν πολιτική με αυτό.” Όταν ο Μάντσιν και ο Schumer, ένας Δημοκρατικός της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσώπευε μια σημαντική ανακάλυψη μετά από περισσότερο από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων που έχουν καταρρεύσει ξανά και ξανά. Αν και πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, το μέτρο θα επενδύσει 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 40% έως το 2030, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο μιας σελίδας. Θα εξετάσει επίσης την αδειοδότηση ενεργειακής υποδομής, η οποία θα μπορούσε να διευκολύνει την πορεία για έναν αγωγό σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη Δυτική Βιρτζίνια.

Ο Μάντσιν την Κυριακή ρωτήθηκε για την υποστήριξη της συναδέλφου του μετριοπαθούς Δημοκρατικού γερουσιαστή Kyrsten Sinema για τη νομοθεσία. “Η γερουσιαστής Sinema είναι αγαπητή μου φίλη. Συνεργαζόμαστε πολύ κοντά σε τόσα πολλά πράγματα, και έχει τόσα πολλά σε αυτό το νομοσχέδιο. Έχει διαμορφωθεί αρκετά και δούλεψε πολύ σκληρά πάνω σε αυτό. Και με αυτό, έχουν πέσει οι τιμές των φαρμάκων, συνέβαλε πολύ στο να αφήσει το Medicare να προχωρήσει και να διαπραγματευτεί για χαμηλότερες τιμές φαρμάκων”, είπε ο Μάντσιν για την γερουσιαστή της Αριζόνα. Και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι βασικά όταν κοιτάξει το νομοσχέδιο και δει όλο το φάσμα αυτού που κάνουμε… ελπίζω ότι θα είναι θετική γι’ αυτό, αλλά θα πάρει την απόφασή της και το σέβομαι”. Ο Μάντσιν υπερασπίστηκε επίσης μια διάταξη του νομοσχεδίου που θα επιβάλει ελάχιστο φόρο 15% σε ορισμένες εταιρείες. “Οι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους, ειδικά οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Αμερική που έχουν αξία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ή μεγαλύτερη. Δεν μπορούν να πληρώσουν τουλάχιστον το 15%, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να είμαστε ο ηγέτης του κόσμου και η υπερδύναμη που είμαστε;” είπε στον Τάπερ, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο “δεν επιβαρύνει καθόλου τους φορολογούμενους”.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας το Σάββατο δημοσίευσαν στοιχεία από την ακομμάτιστη Μικτή Επιτροπή Φορολογίας που έδειξαν ότι οι Αμερικανοί όλων των εισοδημάτων θα δουν τους ομοσπονδιακούς φόρους τους να αυξάνονται στο πλαίσιο του πακέτου για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η ανάλυση, ωστόσο, εξέτασε την έμμεση επίδραση της πρόβλεψης ελάχιστου φόρου 15% στις εταιρείες. Οι οικονομολόγοι υποθέτουν ότι οι εταιρείες θα μεταφέρουν στη συνέχεια μέρος της αύξησης των φόρων τους στους εργαζομένους μειώνοντας τους μισθούς μετά τους φόρους και τις ευκαιρίες εργασίας τους. Επίσης, οι μέτοχοι θα δέχονταν πλήγμα, καθώς η αξία των μετοχών τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχονται σε συντάξεις και αμοιβαία κεφάλαια, πιθανότατα θα μειωνόταν. Ο Μάντσιν δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει ότι η νομοθεσία να περάσει πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, κάτι που ελπίζει η ηγεσία των Δημοκρατικών. Η υποστήριξη του γερουσιαστή είναι αξιοσημείωτη δεδομένης της στάσης του νωρίτερα αυτό το μήνα ότι “αναμφισβήτητα” δεν θα υποστήριζε τις κλιματικές ή φορολογικές διατάξεις του δημοκρατικού οικονομικού πακέτου, το οποίο φαινόταν να τορπιλίζει κάθε ελπίδα που είχαν οι Δημοκρατικοί να εγκρίνουν νομοθεσία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στο εγγύς μέλλον. 

Όμως είπε στον Τάπερ την Κυριακή ότι “δεν έφυγε ποτέ” από τις διαπραγματεύσεις με τον Σούμερ. “Ποτέ δεν αποχώρησα, αλλά αναδιοργανώσαμε το νομοσχέδιο, αν θέλετε”, είπε. “Αυτό που είχαμε πριν από αυτό, υπήρχαν πράγματα εκεί μέσα που θεώρησα και πίστευα ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν εμπρηστικά… Ο πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, στην πολιτεία μου και σε όλη τη χώρα. Αυτό λοιπόν παλεύουμε”. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Pat Toomey από την Πενσυλβάνια επέκρινε τη συμφωνία σε μια ξεχωριστή εμφάνιση αργότερα στο “State of the Union”, υποστηρίζοντας ότι θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή. “Δεν έχουμε δει κανένα κείμενο, δεν ξέρουμε καν πώς μοιάζει. Αυτό είναι μια καταστροφή. Αυτό θα επιδεινώσει την ύφεση μας. Θα επιδεινώσει τον πληθωρισμό. Είμαι πραγματικά έκπληκτος που ο Τζο συμφώνησε σε αυτό”, είπε στο Tapper.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου λέει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συνεχίζει να είναι θετικός στην COVID

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

Καταπολέμηση του καρκίνου μέσω της κολύμβησης και του εθελοντισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.