Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Αλλαγή νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Αλλαγή νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας το Σάββατο δημοσίευσαν στοιχεία από την ακομμάτιστη Μικτή Επιτροπή Φορολογίας που έδειξαν ότι οι Αμερικανοί όλων των εισοδημάτων θα δουν τους ομοσπονδιακούς φόρους τους να αυξάνονται στο πλαίσιο του πακέτου για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν στην Ουάσινγκτον υποστήριξε την Κυριακή ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα υποστήριζαν σε “κανονικούς καιρούς” ένα νομοσχέδιο για την ενέργεια και την υγειονομική περίθαλψη που διαπραγματεύτηκε πρόσφατα με τους ηγέτες του κόμματός του, λέγοντας ότι το σημαντικό νομοσχέδιο αντιμετωπίζει βασικούς τομείς που το GOP υποστήριξε από καιρό.

Νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη και τη κλιματική αλλαγή

“Νομίζω ότι είναι ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο και σε κανονικές περιόδους, οι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί μου θα ήταν υπέρ σε κάτι τέτοιο. Έχουμε βασικά εξοφλήσει το χρέος, το οποίο είναι αυτό που θέλουν. Επισπεύσαμε την αδειοδότηση και έχουμε αυξήσει την παραγωγή ενέργειας, που είναι αυτό που θέλουν. Κάναμε πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε μαζί”, είπε ο Μάντσιν, ο οποίος εκπροσωπεί τη Δυτική Βιρτζίνια, στον Jake Tapper του CNN στο “State of the Union”. Ο Μάντσιν είπε ότι το νομοσχέδιο που διαπραγματεύτηκε με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δεν είναι “εμπρηστικό” παρά ορισμένες αναφορές που προωθούνται από Ρεπουμπλικάνους που δείχνουν ότι θα μπορούσε να αυξήσει τον πληθωρισμό και να αυξήσει τους φόρους.

Πώς οι μυστικές διαπραγματεύσεις αναβίωσαν την ατζέντα του Τζο Μπάιντεν και συγκλόνισαν την Ουάσιγκτον; “Λοιπόν, διαπιστώσαμε ότι έκαναν λάθος. Και οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθος, αλλά πώς στην πραγματικότητα μπορεί να είναι εμπρηστικό;” είπε ο Μάντσιν στον Τάπερ. “Πώς μπορεί να προσθέσει φλόγες στις πυρκαγιές του πληθωρισμού αυτή τη στιγμή εάν πληρώνετε το χρέος;” Και πρόσθεσε: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι θα επιτεθούμε στο πρόβλημα. Και αυτές είναι λύσεις στα προβλήματα που έχουμε. Άρα ξέρω αυτούς που παίζουν πολιτική με αυτό.” Όταν ο Μάντσιν και ο Schumer, ένας Δημοκρατικός της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσώπευε μια σημαντική ανακάλυψη μετά από περισσότερο από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων που έχουν καταρρεύσει ξανά και ξανά. Αν και πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, το μέτρο θα επενδύσει 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 40% έως το 2030, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο μιας σελίδας. Θα εξετάσει επίσης την αδειοδότηση ενεργειακής υποδομής, η οποία θα μπορούσε να διευκολύνει την πορεία για έναν αγωγό σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη Δυτική Βιρτζίνια.

Ο Μάντσιν την Κυριακή ρωτήθηκε για την υποστήριξη της συναδέλφου του μετριοπαθούς Δημοκρατικού γερουσιαστή Kyrsten Sinema για τη νομοθεσία. “Η γερουσιαστής Sinema είναι αγαπητή μου φίλη. Συνεργαζόμαστε πολύ κοντά σε τόσα πολλά πράγματα, και έχει τόσα πολλά σε αυτό το νομοσχέδιο. Έχει διαμορφωθεί αρκετά και δούλεψε πολύ σκληρά πάνω σε αυτό. Και με αυτό, έχουν πέσει οι τιμές των φαρμάκων, συνέβαλε πολύ στο να αφήσει το Medicare να προχωρήσει και να διαπραγματευτεί για χαμηλότερες τιμές φαρμάκων”, είπε ο Μάντσιν για την γερουσιαστή της Αριζόνα. Και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι βασικά όταν κοιτάξει το νομοσχέδιο και δει όλο το φάσμα αυτού που κάνουμε… ελπίζω ότι θα είναι θετική γι’ αυτό, αλλά θα πάρει την απόφασή της και το σέβομαι”. Ο Μάντσιν υπερασπίστηκε επίσης μια διάταξη του νομοσχεδίου που θα επιβάλει ελάχιστο φόρο 15% σε ορισμένες εταιρείες. “Οι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους, ειδικά οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Αμερική που έχουν αξία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ή μεγαλύτερη. Δεν μπορούν να πληρώσουν τουλάχιστον το 15%, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να είμαστε ο ηγέτης του κόσμου και η υπερδύναμη που είμαστε;” είπε στον Τάπερ, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο “δεν επιβαρύνει καθόλου τους φορολογούμενους”.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας το Σάββατο δημοσίευσαν στοιχεία από την ακομμάτιστη Μικτή Επιτροπή Φορολογίας που έδειξαν ότι οι Αμερικανοί όλων των εισοδημάτων θα δουν τους ομοσπονδιακούς φόρους τους να αυξάνονται στο πλαίσιο του πακέτου για το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η ανάλυση, ωστόσο, εξέτασε την έμμεση επίδραση της πρόβλεψης ελάχιστου φόρου 15% στις εταιρείες. Οι οικονομολόγοι υποθέτουν ότι οι εταιρείες θα μεταφέρουν στη συνέχεια μέρος της αύξησης των φόρων τους στους εργαζομένους μειώνοντας τους μισθούς μετά τους φόρους και τις ευκαιρίες εργασίας τους. Επίσης, οι μέτοχοι θα δέχονταν πλήγμα, καθώς η αξία των μετοχών τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχονται σε συντάξεις και αμοιβαία κεφάλαια, πιθανότατα θα μειωνόταν. Ο Μάντσιν δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει ότι η νομοθεσία να περάσει πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, κάτι που ελπίζει η ηγεσία των Δημοκρατικών. Η υποστήριξη του γερουσιαστή είναι αξιοσημείωτη δεδομένης της στάσης του νωρίτερα αυτό το μήνα ότι “αναμφισβήτητα” δεν θα υποστήριζε τις κλιματικές ή φορολογικές διατάξεις του δημοκρατικού οικονομικού πακέτου, το οποίο φαινόταν να τορπιλίζει κάθε ελπίδα που είχαν οι Δημοκρατικοί να εγκρίνουν νομοθεσία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στο εγγύς μέλλον. 

Όμως είπε στον Τάπερ την Κυριακή ότι “δεν έφυγε ποτέ” από τις διαπραγματεύσεις με τον Σούμερ. “Ποτέ δεν αποχώρησα, αλλά αναδιοργανώσαμε το νομοσχέδιο, αν θέλετε”, είπε. “Αυτό που είχαμε πριν από αυτό, υπήρχαν πράγματα εκεί μέσα που θεώρησα και πίστευα ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν εμπρηστικά… Ο πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, στην πολιτεία μου και σε όλη τη χώρα. Αυτό λοιπόν παλεύουμε”. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Pat Toomey από την Πενσυλβάνια επέκρινε τη συμφωνία σε μια ξεχωριστή εμφάνιση αργότερα στο “State of the Union”, υποστηρίζοντας ότι θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή. “Δεν έχουμε δει κανένα κείμενο, δεν ξέρουμε καν πώς μοιάζει. Αυτό είναι μια καταστροφή. Αυτό θα επιδεινώσει την ύφεση μας. Θα επιδεινώσει τον πληθωρισμό. Είμαι πραγματικά έκπληκτος που ο Τζο συμφώνησε σε αυτό”, είπε στο Tapper.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου λέει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συνεχίζει να είναι θετικός στην COVID

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

Καταπολέμηση του καρκίνου μέσω της κολύμβησης και του εθελοντισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λίμνη Κάρλα (ΟΦΥΠΕΚΑ) - Δεν προκύπτει σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης, δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του Οργανισμού

Αναφορικά με τα βαρέα μέταλλα, παρατηρείται μικτή εικόνα (ανάλογα με το μεταλλικό στοιχείο και το σημείο δειγματοληψίας), η οποία χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης. Συνολικά εκτιμάται ότι η ποιότητα του νερού της λίμνης Κάρλας στα όρια που ήταν πριν από την πλημμύρα δεν έχει ουσιωδώς επιβαρυνθεί, ενώ τα συσσωρευμένα ύδατα γύρω από τη λίμνη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα ύδατα εντός αυτής.

Προτάσεις Κώστα Μπακογιάννη για την περαιτέρω "εξυγίανση" της Αθήνας

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε, επίσης, γνωστό ότι άνοιξε το Δημοτικό Ιατρείο στο 7ο διαμέρισμα. “Πετύχαμε τον στόχο του 7 στα 7. Όταν ξεκίνησαν τα δημοτικά ιατρεία τη δεκαετία του 80, ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε πει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα δημοτικό ιατρείο σε κάθε δημοτική κοινότητα. Επιτέλους τα καταφέραμε” τόνισε.

Παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον αγώνα δρόμου ενάντια στον παιδικό καρκίνο

3rd Olympic Health Run: Φέτος ο αγώνας είχε ως σύνθημα: "Τρέχουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο- Δώστε πίστη στον αγώνα των παιδιών για ζωή" και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παιδικό καρκίνο.

Αγώνες Δρόμου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Δήμους της Αττικής για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα - Περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στον νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.