Τεχνολογία

Ψηφιακή αγορά υγείας: Παραδοσιακή υγειονομική περίθαλψη με σύγχρονα features παρακολούθησης

Ψηφιακή αγορά υγείας: Παραδοσιακή υγειονομική περίθαλψη με σύγχρονα features παρακολούθησης

Ψηφιακή αγορά υγείας: Πρώτη φορά η Apple προσφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη της προσέγγισής της στις αγορές υγειονομικής περίθαλψης, όπως ένα σύστημα αποθήκευσης ιατρικών αρχείων σε iPhone, ενώ συνεργάζεται με ιδρύματα όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ για τη διεξαγωγή επίσημων ιατρικών μελετών μεγάλης κλίμακας.

Η Apple Inc δημοσίευσε μια έκθεση που περιγράφει μια διττή στρατηγική στις ψηφιακές αγορές υγείας, φλερτάροντας τους καταναλωτές με χαρακτηριστικά υγείας και φυσικής κατάστασης από τη μια πλευρά, ενώ από την άλλη ασχολούνται με τα παραδοσιακά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο λειτουργίας της Apple, Jeff Williams, η έκθεση είναι η πρώτη φορά που η Apple προσφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη της προσέγγισής της στις αγορές υγειονομικής περίθαλψης εδώ και οκτώ χρόνια από τότε που ξεκίνησε να κυκλοφορεί χαρακτηριστικά υγείας, όπως ένα σύστημα αποθήκευσης ιατρικών αρχείων σε iPhone. Έχει επίσης αρχίσει να συνεργάζεται με ιδρύματα όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ για τη διεξαγωγή επίσημων ιατρικών μελετών μεγάλης κλίμακας.

Μεγάλο μέρος της δουλειάς έχει επικεντρωθεί γύρω από το Apple Watch, μια συσκευή που η Williams έπαιξε βασικό ρόλο στην κυκλοφορία της και η οποία περιέχει αισθητήρες για την υγεία της καρδιάς και άλλες λειτουργίες. Στην έκθεση, η Apple είπε ότι η εστίασή της για τους καταναλωτές είναι να παρέχει στους χρήστες ένα ασφαλές μέρος για να αποθηκεύουν τις πληροφορίες για την υγεία και τις ιατρικές τους πληροφορίες σε iPhone χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Apple Watch για να προειδοποιούν και να ωθούν τους χρήστες για καλύτερη υγεία. Η συσκευή μπορεί να ειδοποιεί τους ανθρώπους για καρδιακές ανωμαλίες και να ανιχνεύει πότε ένα άτομο πέφτει δυνατά για να ειδοποιήσει μια επαφή έκτακτης ανάγκης, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Η Apple είπε ότι το σύστημά της μπορεί πλέον να αποθηκεύει 150 διαφορετικούς τύπους δεδομένων υγείας που είναι κρυπτογραφημένα έτσι ώστε μόνο οι χρήστες, όχι η Apple, να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Η εταιρεία περιέγραψε επίσης τη δουλειά που κάνει με ιατρικούς ερευνητές για να τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν συσκευές Apple για τη διεξαγωγή μελετών, καθώς και να επιτρέπουν στους ασθενείς να μοιράζονται και να συζητούν δεδομένα που συλλέγονται από συσκευές Apple, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα την υγεία τους μεταξύ των επισκέψεων σε γιατρό. Ο Williams έγραψε στην έκθεση ότι η Apple σκοπεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία τόσο για τους χρήστες όσο και για τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. “Το όραμά μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τεχνολογία βασισμένη στην επιστήμη που εξοπλίζει τους ανθρώπους με ακόμη περισσότερες πληροφορίες και λειτουργεί ως έξυπνος φύλακας της υγείας τους, ώστε να μην είναι πλέον επιβάτες στο δικό τους ταξίδι υγείας”, πρόσθεσε ο Williams.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Drones για μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί -  Οι επενδύσεις της Amazon

Πώς η ψηφιοποίηση των ιατρικών συσκευών μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα

Απελευθέρωση ασθενοφόρων και νοσοκομείων χάρη στο ψηφιακό σύστημα επειγόντων περιστατικών

Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης βλάπτει τα μάτια των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Οδοντιατρική: Όπως και στην περίπτωση άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, οι ανατρεπτικές καινοτομίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο θα ασκείται η οδοντιατρική και στο πώς οι ασθενείς θα φροντίζουν τον εαυτό τους στο μέλλον.

Τεχνολογία και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Υγεία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την τεχνολογία υγείας ως την εφαρμογή οργανωμένων γνώσεων και δεξιοτήτων με τη μορφή φαρμάκων, ιατρικών συσκευών, εμβολίων, διαδικασιών και συστημάτων που αναπτύχθηκαν για την επίλυση ενός προβλήματος υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Προστατεύοντας το απόρρητο των ασθενών στα ιατρικά αρχεία

Ψηφιακή μάσκα: Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια «ψηφιακή μάσκα» που θα επιτρέπει την αποθήκευση εικόνων προσώπου σε ιατρικά αρχεία, αποτρέποντας ταυτόχρονα την εξαγωγή και την κοινή χρήση δυνητικά ευαίσθητων προσωπικών βιομετρικών πληροφοριών.

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη διερευνά τη χρήση της τηλεϊατρικής στην παιδική νευρολογία

Μελέτη: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τηλεϊατρική ήταν μια βιώσιμη επιλογή για πολλούς ασθενείς και χρησιμοποιήθηκε πιο συχνά από τις προσωπικές επισκέψεις, όπως στην επιληψία και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας.