Πολιτική Υγείας

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία άρχισε να απαιτεί τεστ COVID-19 για όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα ως μέτρο έκτακτης ανάγκης.

Η Ιαπωνία άρχισε να απαιτεί τεστ COVID-19 για όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα ως μέτρο έκτακτης ανάγκης ενάντια στις αυξανόμενες μολύνσεις εκεί και καθώς η Ιαπωνία αντιμετωπίζει αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων σε επίπεδο ρεκόρ στο σπίτι. Η Ιαπωνία ανέφερε ρεκόρ 420 νέων θανάτων από κορωνοϊό την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου έφτασε το προηγούμενο ρεκόρ μιας ημέρας 415 θανάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι αριθμοί είναι υψηλότεροι από τους ημερήσιους θανάτους στο αποκορύφωμα ενός προηγούμενου κύματος τον Αύγουστο, όταν ξεπέρασαν τους 300. Οι ειδικοί λένε ότι ο λόγος για την τελευταία αύξηση είναι ασαφής, αλλά μπορεί να συνδέεται με θανάτους από την επιδείνωση των χρόνιων ασθενειών στους ηλικιωμένους ασθενείς. Η Ιαπωνία ενίσχυσε τα συνοριακά της μέτρα σήμερα, καθιστώντας υποχρεωτικό το τεστ αντιγόνου που είχε ήδη διεξαχθεί σε νεοεισερχόμενους ύποπτους για COVID-19 για όλους τους ανθρώπους που φτάνουν από την ηπειρωτική Κίνα.

Όσοι είναι θετικοί θα τεθούν σε καραντίνα έως και επτά ημέρες σε καθορισμένες εγκαταστάσεις και τα δείγματά τους θα χρησιμοποιηθούν για ανάλυση γονιδιώματος. Τα μέτρα ξεκίνησαν ενόψει των εορτών της Πρωτοχρονιάς που χαρακτηρίζονται από ταξίδια και πάρτι. Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας θα περιοριστούν προς το παρόν σε τέσσερα μεγάλα ιαπωνικά αεροδρόμια, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Ιαπωνία νωρίτερα αυτό το έτος σταμάτησε να απαιτεί τεστ COVID-19 για εισερχόμενους που είχαν τουλάχιστον τρεις βολές – μέρος της προσεκτικής χαλάρωσης των μέτρων της χώρας αφού ουσιαστικά έκλεισε τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες για περίπου δύο χρόνια. Η φετινή εορταστική περίοδος είναι η πρώτη χωρίς περιορισμούς για τον ιό εκτός από συστάσεις για χρήση μάσκας και δοκιμές.

Η χώρα αναφέρει τώρα περίπου 200.000 γνωστά κρούσματα καθημερινά. Σε μια συνάντηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η ταχεία εξάπλωση της γρίπης αυτόν τον χειμώνα έχει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσει πίεση στα ιατρικά συστήματα. Η Κίνα πρόσφατα ανέστρεψε τους ελέγχους της κατά των ιών που κράτησαν τη χώρα σε απομόνωση για σχεδόν τρία χρόνια και ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα σχέδια για επανέκδοση διαβατηρίων και βίζας για ταξίδια στο εξωτερικό.

Αυτό θα μπορούσε να στείλει πολλούς Κινέζους στο εξωτερικό για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους τον Ιανουάριο, εγείροντας ανησυχίες για την πιθανή εξάπλωση του ιού. Η Ινδία, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν έχουν επίσης ανταποκριθεί στο κινεζικό κύμα μολύνσεων απαιτώντας τεστ ιού για επισκέπτες από την Κίνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα απαιτήσουν δοκιμή σε όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα από τις 5 Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ιταλία δεν βρίσκει νέες παραλλαγές της Covid στον έλεγχο της Κίνας

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.