Πολιτική Υγείας

Ιαπωνία: Μειώνει την ταξινόμηση επικινδυνότητας COVID-19 στις 8 Μαΐου

Ιαπωνία: Μειώνει την ταξινόμηση επικινδυνότητας COVID-19 στις 8 Μαΐου

Ιαπωνία: Η COVID-19 πρόκειται να επαναταξινομηθεί από την Κατηγορία ΙΙ στην Κατηγορία V, όπως έγινε και για την εποχική γρίπη, στις 8 Μαΐου.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την ταξινόμηση επικινδυνότητας της COVID-19 βάσει του νόμου για τις μολυσματικές ασθένειες, σε συνεδρίαση της έδρας της για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού σήμερα. Η COVID-19 πρόκειται να επαναταξινομηθεί από την Κατηγορία ΙΙ στην Κατηγορία V, όπως έγινε και για την εποχική γρίπη, στις 8 Μαΐου, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την περίοδο διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας της Ιαπωνίας από τα τέλη Απριλίου. Σε σχετική συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το απόγευμα, εγκρίθηκε η άρση του ανώτατου ορίου για τον αριθμό των θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες με ζητωκραυγές.

Η αναταξινόμηση της COVID-19 σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή προς την ουσιαστική χαλάρωση των περιορισμών στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, περισσότερα από τρία χρόνια αφότου άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά ο ιός στην Ιαπωνία. Νωρίτερα σήμερα, η ανακατάταξη εγκρίθηκε ευρέως από ειδικούς σε συνεδρίαση της υποεπιτροπής μολυσματικών ασθενειών του Συμβουλίου Επιστημών Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Οι εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν πρότειναν η κυβέρνηση να ορίσει μια περίοδο προετοιμασίας περίπου τριών μηνών πριν από την αλλαγή, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, με βάση τις δικές τους αποφάσεις. Ο νόμος για τις μολυσματικές ασθένειες ταξινομεί τις μολυσματικές ασθένειες σε ένα σύστημα πέντε επιπέδων με βάση τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και τη μολυσματικότητα. Η κατηγορία II είναι η δεύτερη υψηλότερη στην κλίμακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ιαπωνία βλέπει αύξηση των θανάτων που συνδέονται με την COVID

ΠΟΥ Ευρώπη: Καμία άμεση απειλή COVID-19 από την Κίνα

Η Ιαπωνία καταγράφει καθημερινά ρεκόρ θανάτων COVID

Ιαπωνία: Ενισχύει τους συνοριακούς ελέγχους Covid για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.