Πολιτική Υγείας

HΠΑ CDC: Λέει ότι μπορεί να χρειαστεί 4η αναμνηστική δόση COVID-19 για ανοσοκατεσταλμένα άτομα

HΠΑ CDC: Λέει ότι μπορεί να χρειαστεί 4η αναμνηστική δόση COVID-19 για ανοσοκατεσταλμένα άτομα

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

HΠΑ CDC: Τα άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19 Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν στις ενημερωμένες κατευθυντήριες οδηγίες για την COVID-19 αυτήν την εβδομάδα ότι ορισμένοι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση του εμβολίου. Το Πρακτορείο έγραψε ότι τα άτομα που είναι άνω των 18 ετών που έχουν ήδη λάβει μια κύρια σειρά εμβολίων mRNA COVID-19 και έχουν λάβει μια πρόσθετη δόση εμβολίου mRNA μπορούν να λάβουν μία μόνο αναμνηστική δόση COVID-19  στους τουλάχιστον έξι μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου mRNA. «Σε τέτοιες καταστάσεις, τα άτομα που είναι μέτρια και σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα μπορεί να λάβουν συνολικά τέσσερις δόσεις εμβολίου COVID-19», έγραψε το CDC.

Όσοι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου mRNA και είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι, με περισσότερες από 28 ημέρες να έχουν περάσει από τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να λάβουν μια πρόσθετη δόση mRNA αμέσως μετά περίπου έξι μήνες αργότερα από μια εφάπαξ αναμνηστική δόση εμβολίου COVID-19 . Άτομα που είναι άνω των 18 ετών, είναι μέτρια και σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα και έχουν λάβει μία δόση πρωτογενούς σειράς εμβολίων Johnson & Johnson κατά της COVID-19 θα πρέπει να λάβουν ένα μόνο αναμνηστικό εμβόλιο Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech ή Moderna τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη λήψη της αρχικής τους δόσης.

Την περασμένη εβδομάδα, το CDC και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσαν έγκριση στους Αμερικανούς να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν ενισχυτικά εμβόλια COVID-19, με τα ενισχυτικά της Moderna στη μισή δόση που χρησιμοποιείται για τις δύο πρώτες λήψεις. «Σήμερα, τα επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν μείωση της ανοσίας σε ορισμένους πληθυσμούς πλήρως εμβολιασμένων ατόμων», ανέφερε σε δήλωση η αναπληρώτρια Επίτροπος του FDA, Δρ Τζάνετ Γούντκοκ. “Η διαθεσιμότητα αυτών των εγκεκριμένων ενισχυτών είναι σημαντική για τη συνεχή προστασία έναντι της νόσου COVID-19.”

Ένα τρίτο εμβόλιο COVID-19 ταξινομείται ως “πρόσθετη δόση” και το CDC συνιστά μια πρόσθετη δόση εμβολίου mRNA για έγκυες που είναι μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένες και για εκείνες που είναι άνω των 12 ετών και έχουν και έχουν μέτριο έως σοβαρό ανοσοποιητικό συμβιβασμό..

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μία δόση εμβολίου μειώνει κατά 50% την ενδοοικογενειακή διασπορά

Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική λήψη COVID-19

Ο υπουργός Υγείας του Η.Β. είπε ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις την επόμενη εβδομάδα

Μαρία Θεοδωρίδου: Με mRNA η γ' δόση-4 εβδομάδες μετά τη δεύτερη-Ποιες ομάδες υψηλού κινδύνου αφορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.