Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDΑ: Ενδέχεται να εγκρίνει τη μίξη και αντιστοίχιση αναμνηστικών δόσεων εμβολίου COVID-19, αυτήν την εβδομάδα

ΗΠΑ FDΑ: Ενδέχεται να εγκρίνει τη μίξη και αντιστοίχιση αναμνηστικών δόσεων εμβολίου COVID-19, αυτήν την εβδομάδα

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση.

ΗΠΑ FDΑ: 189,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές. Η επικείμενη ανακοίνωση από το πρακτορείο αναμένεται καθώς η εκστρατεία για επιπλέον βολές συνεχίζονται και καθώς περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν για ένα τρίτο τρύπημα.

Το Associated Press ανέφερε την Τρίτη – επικαλούμενο ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο υγείας εξοικειωμένο με το θέμα – ότι οι ειδήσεις πιθανότατα θα δημοσιευθούν παράλληλα με την εξουσιοδότηση για ενισχυτές των εμβολιασμών Moderna και Johnson & Johnson, αν και ο FDA εξακολουθούσε να προβλέπει ότι είναι η προτιμότερη επιλογή και ειδικά για εμβόλια mRNA από Pfizer και Moderna να χρησιμοποιηθεί η ίδια μάρκα για αναμνηστική δόση. Ο FDA αρνήθηκε να σχολιάσει. Τον περασμένο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν μια τρίτη δόση για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για πολλούς Αμερικανούς και την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα αναγνωρίσουν συνδυασμούς εμβολίων που χορηγούνται στο εξωτερικό με σκοπό την είσοδο στη χώρα.

Ενώ η λήψη ενός διαφορετικού αναμνηστικού εμβολίου για την COVID-19 από αυτό που ελήφθη αρχικά θα μπορούσε να απλοποιήσει τη διαδικασία αναμνηστικής – εκτός από το να επιτρέψει σε όσους έχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην αρχική δόση να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό εμβόλιο – παραμένουν ερωτήματα.

Η Moderna έχει υποβάλει αίτηση για το αναμνηστικό της να είναι το ήμισυ της αρχικής δόσης, αλλά μια μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας για αναμνηστικούς συνδυασμούς χρησιμοποίησε επιπλέον δόσεις πλήρους ισχύος. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι μια επιπλέον δόση οποιουδήποτε τύπου αυξάνει την ποσότητα των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό, με τους λήπτες του εμβολιασμού με μία δόση Johnson & Johnson να παρουσιάζουν την πιο αξιοσημείωτη ανταπόκριση.

Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι οι πάροχοι εμβολίων θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια για να προσφέρουν μια διαφορετική μάρκα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο FDA αναμένεται να εγκρίνει τους ενισχυτές Moderna και Johnson & Johnson μέχρι την Τετάρτη το βράδυ και ότι μια συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα ασχοληθεί με το θέμα την Πέμπτη πριν εκδώσει τις δικές της συστάσεις.

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση. Τόνισαν επίσης ότι οι ερευνητές της μελέτης μίξης και αντιστοίχισης προειδοποίησαν να μη χρησιμοποιούν ευρήματα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός εμβολίων ήταν καλύτερος από τους άλλους. Όλα αυτά έρχονται μετά από μακρά σκέψη σχετικά με την ανάγκη για ενέσιμα εμβόλια, καθώς τα εμβόλια στις ΗΠΑ παραμένουν αποτελεσματικά κατά της νοσηλείας και του θανάτου από τον ιό και την παραλλαγή της δέλτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για την ανάμειξη εμβολίων

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Αβεβαιότητας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα πίσω από την προσέγγιση του συνδυασμού εμβολίων

Ο Καναδάς προτίμησε τη 2η δόση του εμβολίου COVID-19 των Pfizer, Moderna μετά την 1η δόση του AstraZeneca

Κυβερνητικές επιλογές διερεύνησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου covid-19 στην Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.