Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDΑ: Ενδέχεται να εγκρίνει τη μίξη και αντιστοίχιση αναμνηστικών δόσεων εμβολίου COVID-19, αυτήν την εβδομάδα

ΗΠΑ FDΑ: Ενδέχεται να εγκρίνει τη μίξη και αντιστοίχιση αναμνηστικών δόσεων εμβολίου COVID-19, αυτήν την εβδομάδα

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση.

ΗΠΑ FDΑ: 189,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές. Η επικείμενη ανακοίνωση από το πρακτορείο αναμένεται καθώς η εκστρατεία για επιπλέον βολές συνεχίζονται και καθώς περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν για ένα τρίτο τρύπημα.

Το Associated Press ανέφερε την Τρίτη – επικαλούμενο ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο υγείας εξοικειωμένο με το θέμα – ότι οι ειδήσεις πιθανότατα θα δημοσιευθούν παράλληλα με την εξουσιοδότηση για ενισχυτές των εμβολιασμών Moderna και Johnson & Johnson, αν και ο FDA εξακολουθούσε να προβλέπει ότι είναι η προτιμότερη επιλογή και ειδικά για εμβόλια mRNA από Pfizer και Moderna να χρησιμοποιηθεί η ίδια μάρκα για αναμνηστική δόση. Ο FDA αρνήθηκε να σχολιάσει. Τον περασμένο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν μια τρίτη δόση για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για πολλούς Αμερικανούς και την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα αναγνωρίσουν συνδυασμούς εμβολίων που χορηγούνται στο εξωτερικό με σκοπό την είσοδο στη χώρα.

Ενώ η λήψη ενός διαφορετικού αναμνηστικού εμβολίου για την COVID-19 από αυτό που ελήφθη αρχικά θα μπορούσε να απλοποιήσει τη διαδικασία αναμνηστικής – εκτός από το να επιτρέψει σε όσους έχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην αρχική δόση να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό εμβόλιο – παραμένουν ερωτήματα.

Η Moderna έχει υποβάλει αίτηση για το αναμνηστικό της να είναι το ήμισυ της αρχικής δόσης, αλλά μια μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας για αναμνηστικούς συνδυασμούς χρησιμοποίησε επιπλέον δόσεις πλήρους ισχύος. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι μια επιπλέον δόση οποιουδήποτε τύπου αυξάνει την ποσότητα των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό, με τους λήπτες του εμβολιασμού με μία δόση Johnson & Johnson να παρουσιάζουν την πιο αξιοσημείωτη ανταπόκριση.

Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι οι πάροχοι εμβολίων θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια για να προσφέρουν μια διαφορετική μάρκα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο FDA αναμένεται να εγκρίνει τους ενισχυτές Moderna και Johnson & Johnson μέχρι την Τετάρτη το βράδυ και ότι μια συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα ασχοληθεί με το θέμα την Πέμπτη πριν εκδώσει τις δικές της συστάσεις.

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση. Τόνισαν επίσης ότι οι ερευνητές της μελέτης μίξης και αντιστοίχισης προειδοποίησαν να μη χρησιμοποιούν ευρήματα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός εμβολίων ήταν καλύτερος από τους άλλους. Όλα αυτά έρχονται μετά από μακρά σκέψη σχετικά με την ανάγκη για ενέσιμα εμβόλια, καθώς τα εμβόλια στις ΗΠΑ παραμένουν αποτελεσματικά κατά της νοσηλείας και του θανάτου από τον ιό και την παραλλαγή της δέλτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για την ανάμειξη εμβολίων

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Αβεβαιότητας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα πίσω από την προσέγγιση του συνδυασμού εμβολίων

Ο Καναδάς προτίμησε τη 2η δόση του εμβολίου COVID-19 των Pfizer, Moderna μετά την 1η δόση του AstraZeneca

Κυβερνητικές επιλογές διερεύνησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου covid-19 στην Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

"Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να διασφαλίσει ότι θα έχουμε αρκετούς κρίσιμους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, υποστηρίζοντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τώρα και πέρα ​​καθώς αντιμετωπίζουν προκλήσεις εξουθένωσης και ψυχικής υγείας, είπε σε δήλωση.

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

CDC μελέτες: Τρεις νέες μελέτες στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ανταποκρίνονται στην παραλλαγή omicron, τουλάχιστον μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν τις μελέτες την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Άυλη συνταγογράφηση: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας από την Κυριακή

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Γκάγκα: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία.

Μαγιορκίνης: Τάση συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τον υψηλό αριθμό νεκρών στην χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για το μικρό ποσοστό εμβολιασμού που καταγράφεται στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών στην Ελλάδα. «Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο περισσότεροι είναι και οι θάνατοι» εξήγησε ο καθηγητής.