Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Γονιμότητα: Η Λουιζιάνα ψηφίζει να κάνει τα χάπια για την άμβλωση ελεγχόμενες ουσίες

Γονιμότητα: Η Λουιζιάνα ψηφίζει να κάνει τα χάπια για την άμβλωση ελεγχόμενες ουσίες

Ωστόσο, η Michelle Erenberg, εκτελεστική διευθύντρια του Lift Louisiana, μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα της αναπαραγωγής, είπε ότι οι ομάδες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων θα διερευνήσουν μια νομική αμφισβήτηση του νομοσχεδίου. «Σίγουρα έχω ανησυχίες για το ότι αυτό επαναλαμβάνεται και σε άλλες πολιτείες», είπε στους Times.

Γονιμότητα: Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία που ψήφισε νόμο ο οποίος χαρακτηρίζει τα χάπια για την άμβλωση ως επικίνδυνες ελεγχόμενες ουσίες. Μόλις ο κυβερνήτης Τζεφ Λάντρι υπογράψει το νομοσχέδιο, όπως αναμένεται να κάνει, η κατοχή των φαρμάκων μιφεπριστόνη και μισοπροστόλη χωρίς ιατρική συνταγή θα ήταν έγκλημα που τιμωρείται με πιθανά πρόστιμα και φυλάκιση.

Η Λουιζιάνα έχει ήδη μια σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, επομένως, τα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για αποβολές και έλκη, είναι διαθέσιμα σε αυτήν την πολιτεία μόνο υπό περιορισμένες συνθήκες. Οι ειδικοί της ιατρικής προειδοποίησαν για τους κινδύνους του νομοσχεδίου. «Αυτό που πρόκειται να κάνει είναι να καταστήσει δυσκολότερη την ασφαλή και νόμιμη χρήση αυτών των φαρμάκων», είπε στους New York Times η Δρ Τζένιφερ Αβένιο, διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας της Νέας Ορλεάνης και διοργανώτρια επιστολής κατά του νομοσχεδίου. «Θα δημιουργήσει σύγχυση, φόβο, εμπόδια στη χρήση αυτών των φαρμάκων για όλες τις ενδείξεις τους για μη άμβλωση». Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί και οι ομάδες κατά των αμβλώσεων ισχυρίστηκαν ότι οι ομάδες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων δημιουργούν περιττό φόβο για τη νομοθεσία, ανέφεραν οι Times. «Αυτή η νομοθεσία ΔΕΝ απαγορεύει αυτά τα φάρμακα να συνταγογραφούνται και να διανέμονται στη Λουιζιάνα για νομικούς και νόμιμους λόγους», ανάρτησε η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας Λιζ Μούριλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πολέμιοι των αμβλώσεων υποστήριξαν ότι τα χάπια για την άμβλωση δεν είναι ασφαλή, προβάλλοντας αυτόν τον ισχυρισμό σε μια αγωγή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιδιώκει να περιορίσει την πρόσβαση στη μιφεπριστόνη, το πρώτο χάπι στο σχήμα αμβλώσεων δύο φαρμάκων που αντιπροσωπεύει τώρα σχεδόν τα δύο τρίτα των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλοί ασθενείς που ζουν στη Λουιζιάνα ή σε άλλες πολιτείες στις οποίες απαγορεύονται οι αμβλώσεις έχουν ταξιδέψει σε πολιτείες όπου η άμβλωση παραμένει νόμιμη για να λάβουν ιατρική περίθαλψη ή έχουν λάβει συνταγές και χάπια από γιατρούς και νοσηλευτές σε άλλες πολιτείες σύμφωνα με τους νόμους ασπίδας. Αυτές οι μέθοδοι για τις αμβλώσεις είναι απίθανο να επηρεαστούν από το νέο νομοσχέδιο, ανέφεραν οι Times. Ο Ντέιβιντ Κοέν, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια, είπε στους Times ότι ένας σχετικά μικρός αριθμός ατόμων μπορεί να είναι ευάλωτος σε κυρώσεις βάσει του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων εθελοντών που βοηθούν στην παροχή μη συνταγογραφούμενων χαπιών σε ορισμένες κοινότητες και γυναικών που παραγγέλνουν χάπια για την άμβλωση ως προστασία στην περίπτωση που μείνουν έγκυες. «Μπορεί να κάνει κάποιους να το σκεφτούν δύο φορές και να εκθέσει κάποιους σε ποινική δίωξη που αυτή τη στιγμή δεν είναι εκτεθειμένοι», είπε. Όμως, «αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει τους ανθρώπους στη Λουιζιάνα να παίρνουν και να χρησιμοποιούν χάπια για την άμβλωση», σημείωσε. Ωστόσο, η Michelle Erenberg, εκτελεστική διευθύντρια του Lift Louisiana, μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα της αναπαραγωγής, είπε ότι οι ομάδες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων θα διερευνήσουν μια νομική αμφισβήτηση του νομοσχεδίου. «Σίγουρα έχω ανησυχίες για το ότι αυτό επαναλαμβάνεται και σε άλλες πολιτείες», είπε στους Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σημαίνει η δράση του Ανώτατου Δικαστηρίου επί των αμβλώσεων για τις ασθενείς

Δικαστήριο θα σταθμίσει τα επιχειρήματα για την απαγόρευση του χαπιού αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Το FDA αλλάζει την ετικέτα του Plan B, διευκρινίζοντας ότι δεν θα προκαλέσει έκτρωση

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άδωνις Γεωργιάδης - Βήματα προόδου της χώρας μας στην εισαγωγή των ψηφιακών υπηρεσιών στην υγεία

Πριν από 10 χρόνια, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία είχαν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους ψηφιακά συστήματα και κυρίως τελείως διαφορετικά η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια με την άλλη, που δεν μπορούσε να συνδεθεί το ένα νοσοκομείο με το άλλο ψηφιακά».

ΠΟΥ Ευρώπης: Εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των παιδιών. 

Ανασχηματισμός: Στις 11:30 ανακοινώνεται η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Ήταν προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο για τις 11:00, το οποίο εκτάκτως ακυρώνεται. Στη θέση του έρχονται οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης στις 11:30 από τον Παύλο Μαρινάκη. 

Η βοήθεια στην Ουκρανία και οι φιλοδοξίες την Κίνα στην ατζέντα των G7

G7 Ιταλία: Εκτός από την Μελόνι, οι ηγέτες των άλλων έξι εθνών -Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Καναδάς- αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά δεινά που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.

Close Icon