Πολιτική Υγείας

Γερμανία: Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μια σημαντική μεταρρύθμιση της νομοθεσίας της για το άσυλο. Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. Στη Γερμανία, οι οικολόγοι πράσινοι είναι το πιο φιλικό προς τη μετανάστευση κόμμα στην κυβέρνηση και αντιτίθενται στους σκληρούς περιορισμούς. Όμως, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έβαλε τα πόδια του κάτω και αποφάσισε ότι η Γερμανία δεν θα ασκήσει βέτο στα σχέδια της ΕΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα 1.302 δικαιούχων ψηφοφόρων που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το pollster infratest dimap, τα δύο τρίτα του εκλογικού σώματος πιστεύουν ότι είναι σωστό η γερμανική κυβέρνηση να αναζητήσει λύση σε επίπεδο ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφύγων. Περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θα προτιμούσε εθνικές λύσεις — αυτοί είναι κυρίως υποστηρικτές του ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) , το οποίο επιθυμεί ριζική μείωση του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν δύσπιστοι ότι θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και μια ευρωπαϊκή λύση: το 70% είπε ότι η αποτελεσματική μεταρρύθμιση της νομοθεσίας της ΕΕ δεν θα ήταν εφικτή στο εγγύς μέλλον. Περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση περίπου 77% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όλο και περισσότερες πόλεις και δήμοι, των οποίων η δουλειά είναι να στεγάζουν και να φροντίζουν τους αφίξεις, λένε ότι δεν έχουν άλλη χωρητικότητα. Περίπου το 73% των ερωτηθέντων στην έρευνα Infratest πιστεύει ότι η κατανομή των προσφύγων στη Γερμανία δεν λειτουργεί καλά, ενώ το 78% υποστηρίζει ότι η ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας δεν λειτουργεί καλά και το 80% συμφωνεί ότι οι αρχές αποτυγχάνουν να μεταφέρουν απελάσεις απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.

Ο αυξανόμενος αριθμός αιτήσεων ασύλου έχει αναζωπυρώσει την πολιτική συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι πλησιάζουν κρίσιμες πολιτειακές εκλογές στη Βαυαρία και την Έσση στις 8 Οκτωβρίου, η πολιτική συζήτηση έχει κάπως υπερθερμανθεί. Υπάρχει επίσης αυξανόμενος σκεπτικισμός για τη μετανάστευση γενικά — ειδικά μεταξύ των υποστηρικτών του AfD, της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CDU/CSU, καθώς και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) , μέρος του κεντροαριστερού συνασπισμού υπό τον καγκελάριο Όλαφ Scholz που εξυπηρετεί μια πιο συντηρητική και νεοφιλελεύθερη βάση ψηφοφόρων. Εν τω μεταξύ, αν και οι οικονομολόγοι λένε ότι η γερμανική αγορά εργασίας χρειάζεται μια ετήσια μετανάστευση 400.000 ειδικευμένων εργαζομένων , μόνο το 27% των ερωτηθέντων είπε ότι η συνολική μετανάστευση είναι πιθανό να ωφελήσει τη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοφανής τραγωδία σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου - Παιδιά και γυναίκες στα αμπάρια

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός για το ναυάγιο στην Πύλο

Εγκρίθηκε η Διακήρυξη του Ραμπάτ για τη βελτίωση της υγείας των προσφύγων και των μεταναστών

Πώς επηρέασε η μετανάστευση και ο covid19 την υγεία το 2021;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.

 Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται ως δωρητές οργάνων, χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Ο Webber άρχισε να υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο το 2010. Πριν έρθει στην Οτάβα, βοήθησε στη δημιουργία του μητρώου δωρητών της Αλμπέρτα το 2013 ως μέλος του νομοθετικού σώματος της εν λόγω επαρχίας. Σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος, περισσότεροι από 4.000 Καναδοί περιμένουν για μεταμοσχεύσεις που σώζουν ζωές. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας.

Η υγεία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εθνικών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ συνεχίζει να υποστηρίζει τις χώρες για την προστασία της υγείας δημιουργώντας συστήματα υγείας ανθεκτικά στο κλίμα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα από την υγειονομική περίθαλψη και παρακολουθώντας την παγκόσμια πρόοδο.