Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Επίσκεψη Καιρίδη σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων σε Χίο και Μυτιλήνη

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Επίσκεψη Καιρίδη σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων σε Χίο και Μυτιλήνη

Επιπροσθέτως, τον Υπουργό υποδέχθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) Χίου που λειτουργεί η Μ.Κ.Ο. «ΜΕΤΑδραση», η προέδρος του Φορέα Λώρα Παππά, όπου τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του- σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μεταβαίνει σε αυτό Υπουργός Κυβέρνησης.

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Τις δομές στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ, μονάδες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, επισκέφτηκε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, ενώ το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη. Τη Δευτέρα, ο κ. Καιρίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δομή της ΒΙΑΛ, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Χίου και το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) στη Χίο .

Κατά τη διάρκεια της δίωρης παραμονής του στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ στη Χίο, ο Υπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Υποδιοικητή Μ. Φουρναράκη για τη λειτουργία της δομής, καθώς επίσης και για τις συνθήκες διαμονής των αιτούντων άσυλο, ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου για τη συνεισφορά του στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αναφέροντας συγχρόνως ότι «όλοι δίνουμε καθημερινά τον αγώνα στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης» και επισήμανε ότι «οι συνθήκες είναι σίγουρα καλύτερες από το 2019». Στη συνέχεια, ο κ. Καιρίδης περιηγήθηκε στο Κέντρο μη Τυπικής Εκπαίδευσης της Μ.Κ.Ο. «ΜΕΤΑδραση» που λειτουργεί στη ΒΙΑΛ, παρακολουθώντας τη λειτουργία του. Μετέβη επίσης στο γραφείο καταγραφών του ανωτέρω κέντρου, όπου συνομίλησε με ένα νεαρό Σύριο, καθώς και στην Ασφαλή Ζώνη Ασυνόδευτων Ανηλίκων όπου συζήτησε με διερμηνέα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Κατόπιν, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Χίου όπου πραγματοποιείται η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προσπάθειες που καταβάλλονται διαρκώς για την επιτάχυνση του χρόνου απονομής των αποφάσεων. Με δεδομένη τη σημαντική μείωση του αριθμού των εκκρεμών αποφάσεων συνεχάρη όλους τους εργαζομένους για τη σημαντική συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή.

Επιπροσθέτως, τον Υπουργό υποδέχθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) Χίου που λειτουργεί η Μ.Κ.Ο. «ΜΕΤΑδραση», η προέδρος του Φορέα Λώρα Παππά, όπου τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του- σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μεταβαίνει σε αυτό Υπουργός Κυβέρνησης. Τέλος, τον ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής, τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η φιλοξενία της ιδιαίτερα ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω Δομή, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προσφέρονται επιπλέον εξειδικευμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες για την παρακολούθηση, υποστήριξη και προστασία των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα για τους πρόσφυγες ασθενείς στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου

ΠΟΥ: Εργαλείο έγκαιρης απόκρισης σε απειλές δημόσιας υγείας για χώρες υποδοχής προσφύγων

Συνεχίζεται το πρόγραμμα PHILOS για την προσφυγική κρίση όλο το 2022

Κορωνοϊός Μητσοτάκης: Συναγερμός για τα κρούσματα σε κέντρα προσφύγων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon