Πολιτική Υγείας

Γενικός Χειρουργός: Οι ΗΠΑ θα «παρακολουθούν» εάν οι εξαιρέσεις από εμβόλια χρησιμοποιούνται σωστά

Γενικός Χειρουργός: Οι ΗΠΑ θα «παρακολουθούν» εάν οι εξαιρέσεις από εμβόλια χρησιμοποιούνται σωστά

"Πολλές επιχειρήσεις είναι πραγματικά ανακουφισμένες από τη στιγμή που αυτές προσαρμόζονται", υποστήριξε ο Murthy. «Και έχουμε ακούσει πολλά σχόλια από το Business Roundtable και άλλους ότι αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλέστερων εργασιακών χώρων».

Γενικός Χειρουργός: Ο Murthy είπε ότι οι επιχειρήσεις «καλωσόρισαν» την εντολή και άλλα μέτρα. Μπορεί ο Πρόεδρος να επιβάλει νόμιμα εμβολιασμούς; Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ, Δρ Βιβέκ Μέρθι, συμβούλευσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα «παρακολουθεί» για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα καταχραστεί τις εξαιρέσεις από τα εμβόλια COVID-19. Ο πρόεδρος Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια εντολή που απαιτούσε από οποιαδήποτε εταιρεία με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους να αναθέσει το εργατικό της δυναμικό. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την εντολή είναι να ζητήσετε εξαίρεση είτε για θρησκευτικούς είτε για ιατρικούς λόγους.

Ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι εξαιρέσεις επιτρέπουν απλή κατάχρηση, αλλά ο Murthy επιμένει ότι η διοίκηση θα διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί. «Δυστυχώς, ως χώρα, έχουμε εμπειρία στην αντιμετώπιση των εξαιρέσεων, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν, ξέρετε, στο πνεύμα που προορίζονται και δεν τις καταχρώνται ή ζητούν εξαιρέσεις όταν δεν ισχύουν », δήλωσε ο Μέρθι στο CNN στην« Κατάσταση της Ένωσης ».

“Αυτός είναι ένας τομέας που θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”. Η εντολή εμβολίου του Μπάιντεν συνάντησε άμεση αντίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι σχεδιάζουν να αντιταχθούν στην εντολή με νομική δράση εάν είναι απαραίτητο αφού ισχυρίστηκαν ότι η εντολή ήταν “αντισυνταγματική”.

“Το αμερικανικό όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους ριζοσπάστες Δημοκρατικούς”, ανέφερε στο Twitter ο κυβερνήτης των Ρεπουμπλικανών της Νότιας Καρολίνας, Χένρι ΜακΜάστερ, απαντώντας στην εντολή. «Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του καπιταλισμού, χτύπησαν τη μύτη τους στο Σύνταγμα και ενίσχυσαν τους εχθρούς μας στο εξωτερικό».

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε την εντολή «επίθεση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις». «Εξέδωσα ένα εκτελεστικό διάταγμα που προστατεύει το δικαίωμα των Τεξανών να επιλέξουν αν θα πάρουν το εμβόλιο COVID και το πρόσθεσα στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίας», έγραψε ο Abbott στο Twitter. “Το Τέξας εργάζεται ήδη για να σταματήσει αυτή την αρπαγή ενέργειας”. Ο Murthy είπε ότι «σέβεται» ότι οι άνθρωποι «έχουν ποικίλες απόψεις» σχετικά με ορισμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της εντολής εμβολίου, που η κυβέρνηση έχει θεσπίσει για να καταπολεμήσει τον ιό, αλλά επιμένει ότι οι επιχειρήσεις «χαιρέτισαν» αυτά τα μέτρα.

“Πολλές επιχειρήσεις είναι πραγματικά ανακουφισμένες από τη στιγμή που αυτές προσαρμόζονται”, υποστήριξε ο Murthy. «Και έχουμε ακούσει πολλά σχόλια από το Business Roundtable και άλλους ότι αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλέστερων εργασιακών χώρων». “Αυτό πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση αυτής της πανδημικής απάντησης, ώστε να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μια για πάντα”, είπε. Η νέα εντολή θα επηρεάσει περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ περίπου 17 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε υγειονομικές εγκαταστάσεις θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατρός στο Νότιο Μαϊάμι θα αρνηθεί τη θεραπεία μη εμβολιασμένων ασθενών

Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Αυτά τα κολέγια απαιτούν από τους φοιτητές να εμβολιαστούν εάν θέλουν να ζήσουν στην πανεπιστημιούπολη

Δανία: Τι είναι το «corona pass» - Πώς θα λειτουργεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.