Πολιτική Υγείας

New Jersey: Αντίδραση αντιμετωπίζει το νοσοκομειακό σύστημα που απειλεί να απολύσει το μη εμβολιασμένο προσωπικό

New Jersey: Αντίδραση αντιμετωπίζει το νοσοκομειακό σύστημα που απειλεί να απολύσει το μη εμβολιασμένο προσωπικό

"Τα CDC έχουν συστήσει ανεπιφύλακτα εμβόλια για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, έτσι οι εργοδότες υγειονομικής περίθαλψης έχουν μια λογική βάση για να απαιτήσουν τους εμβολιασμούς", δήλωσε ο Turley.

New Jersey: Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη αισθάνονται οργή αφού έλαβαν τελεσίγραφο από τον εργοδότη τους. Το Hackensack Meridian Health, ένας από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς οργανισμούς στο Νιού Τζέρσεϋ, κάνει τους υπαλλήλους του να επιλέξουν: να εμβολιαστούν ή να απολυθούν.

Μια επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου Robert Garrett που στάλθηκε στο προσωπικό  καλεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου να έχει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κορωνοϊού έως την 1η Οκτωβρίου ή να αντιμετωπίσει συνεχιζόμενη αναστολή και ενδεχόμενο απόλυσης.

Η Amanda Heim είναι μια αδειοδοτημένη πρακτική νοσηλεύτρια για ένα νοσοκομείο του Hackensack Meridian και μία από τους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν απόλυση λόγω της απόφασής της να μην εμβολιαστεί, είπε στη Fox News. «Νιώθω απαίσια», είπε. «Νιώθω ότι πρέπει να επιλέξω μεταξύ των αξιών μου και της καριέρας μου, είναι τρομακτικό».

Η Heim είναι μία από τις πολλές Αμερικανίδες που δεν εμπιστεύονται τα διαθέσιμα εμβόλια COVID-19 παρά τις διαβεβαιώσεις των ομοσπονδιακών υπαλλήλων ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. “Δεν θέλω να εμβολιαστώ τώρα, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς”, είπε. “Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες.”

Η Heim είπε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό ενώ ήταν οκτώ μηνών έγκυος. «Είχα COVID πριν και εκείνη τη στιγμή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι η COVID δεν ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τις εγκύους», είπε. «Λοιπόν, πέρασα μιάμιση εβδομάδα καραντίνα στην κρεβατοκάμαρά μου. Τελικά έγινα τόσο άσχημα που έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο και έκανα άμεση επέμβαση έκτακτης ανάγκης. Το μωρό μου αφαιρέθηκε αμέσως από εμένα. ” Η Χάιμ είπε ότι χρειάστηκαν τρεις μέρες για να δει το μωρό της. «Άρα λείπει η εμπιστοσύνη μου σε αυτά», είπε.

Η Amanda Heim είπε ότι ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν έπαθε λοίμωξη COVID-19 και κατέληξε να κάνει τομή έκτακτης ανάγκης.

Η Δρ. Nicole Saphier είναι πιστοποιημένη ακτινολόγος. Είπε στην Fox News ότι πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη με αντισώματα από προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 θα πρέπει να εξαιρούνται από τον εμβολιασμό δύο δόσεων “, καθώς άφθονα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία από τη μόλυνση είναι ισχυρή για την πρόληψη μελλοντικών σοβαρών ασθενειών και τη μείωση της μετάδοσης ιών.”

“Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι ενώ η φυσική ανοσία είναι ισχυρή, μία δόση αυξάνει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα ανοσία”, πρόσθεσε.

Η Saphier σημείωσε ότι οι απαιτήσεις εμβολίου είναι κοινές στο επάγγελμα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά ότι η COVID-19 είναι διαφορετική επειδή τα εμβόλια έχουν αποδεσμευτεί υπό την άδεια έκτακτης ανάγκης από τη FDA αντί για τις συνήθεις διαδικασίες έγκρισης φαρμάκων του οργανισμού.

“Κατά τη γνώμη μου, οι εντολές δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται έως ότου δοθεί πλήρης έγκριση από τη FDA, ενώ εξακολουθούν να επιτρέπονται νόμιμες ιατρικές εξαιρέσεις”, δήλωσε η Saphier.

Ο υπουργός Brett Giroir, πρώην μέλος της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου COVID-19 κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Trump, συμμερίστηκε παρόμοια στάση.

“Σε ένα πλήρως εγκεκριμένο εμβόλιο, είναι αρκετά τυπικό πρωτόκολλο ότι μπορείτε να απαιτήσετε εμβόλια για λόγους απασχόλησης. Το υποστηρίζω αυτό”, είπε. “Αν έπαιρνα ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, θα εργαζόμουν πολύ σκληρά για να προσπαθήσω να συνεργαστώ με ανθρώπους μέχρι να εγκριθεί επιτέλους και, στη συνέχεια, να είναι έτσι.

Προσωπικά, θα έχω λίγη ευελιξία, αρκεί να εγκριθεί και να μην εγκριθεί σταθερά. ” Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση, όπως δοκιμές κάθε μέρα για να βεβαιωθείτε ότι κανένα προσωπικό δεν μεταδίδει τίποτα σε ασθενείς, είπε ο Giroir.

“Νομίζω ότι είναι μια λογική εναλλακτική λύση”, είπε. “Μόλις εγκριθούν τα εμβόλια, δεν λέω ότι θα το αναθέσω ως εργοδότης, αλλά υποστηρίζω τα πρότυπα ελέγχου των λοιμώξεων των νοσοκομείων.”

Ωστόσο, η νέα παραλλαγή δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές και τώρα αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των νέων κρουσμάτων COVID, σημείωσε ο Giroir.

“Θα ήθελα να παροτρύνω και να ενθαρρύνω ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς και είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα με αυτήν την παραλλαγή δέλτα”, είπε.

Η επιστολή του Hackensack Meridian προς τους υπαλλήλους σημειώνει ότι “περιορισμένες εξαιρέσεις μπορούν να χορηγηθούν στον βαθμό που απαιτείται από τον νόμο”, αλλά δεν διευκρινίζει τι θα μπορούσε να υπαγάγει έναν υπάλληλο σε εξαίρεση.

Ενώ οι άνθρωποι αμφισβητούν τη νομιμότητα των εργοδοτών που υποχρεώνουν τα εμβόλια, ο εμπειρογνώμονας του Κογκρέσου, Jonathan Turley, δήλωσε στη Fox News ότι οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν ένα δίκαιο βαθμό ευελιξίας για να απαιτούν προστασία και διαδικασίες δημόσιας υγείας. “Τα CDC έχουν συστήσει ανεπιφύλακτα εμβόλια για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, έτσι οι εργοδότες υγειονομικής περίθαλψης έχουν μια λογική βάση για να απαιτήσουν τους εμβολιασμούς”, δήλωσε ο Turley.

Όταν πιέστηκε για μη εμβολιασμένα άτομα που έχουν άλλες επιλογές, ο Turley είπε ότι είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν οι απαιτήσεις σε ορισμένες πολιτείες που έχουν νόμους που απαγορεύουν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από ιδιώτες εργοδότες ή εάν ένα δικαστήριο εξέτασε θρησκευτικές αντιρρήσεις.

Η δράση του Hackensack Meridian Health έχει πολλές αμφιβολίες για το τι θα συμβεί μία φορά και αν το εμβόλιο λάβει πλήρη έγκριση από τη FDA.

Η Fox News επικοινώνησε με το Hackensack Meridian Health αλλά δεν έχει λάβει σχόλιο.

Η διστακτικότητα των εμβολίων εξακολουθεί να συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Η διοίκηση του Μπάιντεν έχασε το στόχο της να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού έως το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το New Jersey έχει πετύχει τον εμβολιαστικό του στόχο covid-19

Πρόγραμμα εμβολιασμών στο σπίτι σε κομητείες των ΗΠΑ

Δημοκρατικοί πιέζουν τον Μπάιντεν να δώσει εντολή εμβολιασμού μελών του στρατού που διστάζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".