Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Το New Jersey πετυχαίνει τον εμβολιαστικό του στόχο COVID-19

ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Το New Jersey πετυχαίνει τον εμβολιαστικό του στόχο COVID-19

Ο Murphy είπε ότι οι μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ "καταργούν τις προσπάθειες", έχοντας χορηγήσει πάνω από 2 εκατομμύρια δόσεις, εμβολιάζοντας πλήρως σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Σύμφωνα με στοιχεία του κράτους του New Jersey περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν πλήρως κατά της COVID-19. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Φιλ Μέρφι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το κράτος πέτυχε έναν στόχο εμβολιασμού με 4,7 εκατομμύρια άτομα πλήρως προστατευμένα από την COVID-19. “Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι έχουμε πλέον ξεπεράσει τον αρχικό μας στόχο και 12 ημέρες πριν από την προθεσμία μας”, δήλωσε ο Murphy σε ενημέρωση. “Έχουμε ξεπεράσει επίσημα 4,7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο Υπουργείο Υγείας και, παρεμπιπτόντως, δεν είμαστε κοντά στο να σταματήσουμε.”

Τα στοιχεία της πολιτείας δείχνουν ότι 4.499.684 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, καθώς και άλλα 248.347 εκτιμώμενα, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένα άτομα σε πληθυσμό περίπου 9,2 εκατομμυρίων.

Το New Jersey έχει χορηγήσει περισσότερες από 9,9 εκατομμύρια δόσεις. Ο μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων λοιμώξεων στο Νιου Τζέρσεϋ υποδηλώνει ότι η πολιτεία καταγράφει 250 κρούσματα έως τις 17 Ιουνίου, ποσοστό σχετικά σταθερό από τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins “Τώρα έχουμε δει μια δραματική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων ευτυχώς “, δήλωσε η Judy Persichilli, Επίτροπος Υγείας του Νιου Τζέρσεϋ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Υγείας στέλνει πρεσβευτές εμβολίων σε κομητείες υψηλού κινδύνου την επόμενη εβδομάδα για να συνεργαστεί με εκλεγμένους αξιωματούχους και ηγέτες της κοινότητας να προωθήσουν περαιτέρω την προσπάθεια εμβολιασμού.

Ο Murphy είπε ότι οι μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ “καταργούν τις προσπάθειες”, έχοντας χορηγήσει πάνω από 2 εκατομμύρια δόσεις, εμβολιάζοντας πλήρως σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

«Ας μην κάνουμε το λάθος, αυτό δεν είναι το τέλος, αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο Murphy. “Πρέπει να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε στην κλίμακα για να εμβολιαστούμε.

Όπως είπα, δεν έχουμε πλέον πανδημία μεταξύ των εμβολιασμένων, έχουμε πανδημία μεταξύ των μη εμβολιασμένων.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μοντέλο των ΗΠΑ για τα κίνητρα των εμβολιασθέντων

Κορωνοιός εμβόλιο : Στρατηγικές ΗΠΑ για ταχύς εμβολιασμούς

Χαλάρωση των μέτρων στο Νιου Τζέρσεϊ από τις 28 Μαΐου με εντολή του Κυβερνήτη της πολιτείας Phil Murphy

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.