ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μαϊάμι ΗΠΑ: Γιατρός θα αρνηθεί τη θεραπεία σε ανεμβολίαστους ασθενείς από 15 Σεπτεμβρίου

Μαϊάμι ΗΠΑ: Γιατρός θα αρνηθεί τη θεραπεία σε ανεμβολίαστους ασθενείς από 15 Σεπτεμβρίου

"Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, αλλά για μένα, είναι πρόβλημα όταν επηρεάζουν άλλους ανθρώπους", δήλωσε η Μαρατσίνι στο NBC 6.

Μαϊάμι ΗΠΑ: Η γιατρός είπε ότι η απαγόρευση στους μη εμβολιασμένους ασθενείς οφείλεται στην έγκριση του εμβολίου Pfzier από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Μία γιατρός από τη Νότια Φλόριντα έγινε η δεύτερη γιατρός που πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να αρνηθεί τη θεραπεία σε μη εμβολιασμένους ασθενείς σε κατάσταση πληγείσα από την COVID.

Η Λίνα Μαρατσίνι, γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Νότιο Μαϊάμι, καταδίκασε τους ασθενείς για “έλλειψη ανιδιοτέλειας” σε μια επιστολή που ισχυριζόταν ότι οι ακυβέρνητοι αποτελούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το προσωπικό της. “Πρόκειται για επείγον περιστατικό δημόσιας υγείας – η υγεία του κοινού έχει προτεραιότητα έναντι των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου σε αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε η Μαρατσίνι στην επιστολή, που ελήφθη από το NBC 6. «Φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ανιδιοτέλειας και ανησυχίας για το βάρος στην υγεία και την ευημερία της κοινωνίας μας από τις συναντήσεις μας».

Η γιατρός είπε ότι η απαγόρευση για τους μη εμβολιασμένους ασθενείς οφείλεται στην έγκριση του εμβολίου Pfizer από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Στις 15 Σεπτεμβρίου, δεν θα βλέπει πλέον μη εμβολιασμένους ασθενείς εάν δεν έχουν λάβει το πρώτο τους εμβόλιο. Αλλά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις. “Εάν κάποιος από τους ασθενείς μας έχει έγκυρο ιατρικό λόγο για να μην έχει το εμβόλιο ή έχει κάνει το πρώτο του εμβόλιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενημερώστε μας”, έγραψε. Οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να βρουν άλλον πάροχο εάν το επιθυμούν, κατά τη διάρκεια του οποίου είπε ότι το ιατρείο της θα συνεχίσει να παρέχει εικονικά ραντεβού για μη εμβολιασμένους ασθενείς.

Η Φλόριντα βιώνει μια σημαντική αύξηση της μολυσματικής και πιο θανατηφόρας παραλλαγής Delta σε όλη την πολιτεία, επιβαρύνοντας υπερβολικά τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφόρησαν στις 2 Σεπτεμβρίου, η Sunshine State είδε 129.240 νέα κρούσματα και 433 νέους θανάτους. Η Μαρατσίνι ενώνεται με τον Δρ Jason Valentine της Αλαμπάμα – της πολιτείας με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα – ο οποίος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι δεν θα βλέπει πλέον μη εμβολιασμένους ασθενείς από την 1η Οκτωβρίου. “Δεν έχουμε ακόμη μεγάλες θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, αλλά έχουμε μεγάλη πρόληψη με εμβόλια”, έγραψε ο Βαλεντίν σε επιστολή προς τους ασθενείς του. “Δυστυχώς, πολλοί αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο, και μερικοί καταλήγουν βαριά άρρωστοι ή νεκροί. Δεν μπορώ και δεν θα αναγκάσω κανέναν να κάνει το εμβόλιο, αλλά επίσης δεν μπορώ να συνεχίσω να παρακολουθώ τους ασθενείς μου να υποφέρουν και να πεθαίνουν από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί. ”

Η Μαρατσίνι ισχυρίζεται ότι δεν παραβαίνει τον Ιπποκράτειο όρκο της, έναν αρχαίο όρκο ηθικής που δόθηκε από γιατρούς και αναγκάζει τους γιατρούς να θεραπεύουν όλους τους ασθενείς στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, είπε στο Newsweek. Είπε στην εφημερίδα ότι πρέπει να εξετάσει τους άλλους ασθενείς της που έχουν ανοσοκαταστολή ή έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις που μπορούν να κάνουν τον ιό πιο θανατηφόρο. “Ο Όρκος του Ιπποκράτη βασίζεται πολύ στην επιστήμη. Ακολουθώ την επιστήμη. Την εφαρμόζω προς όφελος των ασθενών.”

Σύμφωνα με τον νόμο για τα δικαιώματα του πολίτη, οι γιατροί δεν μπορούν να αρνηθούν τη θεραπεία με βάση την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή την εθνική καταγωγή του ασθενούς, αλλά είναι ασαφές εάν ένας γιατρός μπορεί να αρνηθεί να θεραπεύσει έναν ασθενή λόγω εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Ηθικής της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να θεραπεύουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά διαφορετικά «δεν είναι ηθικά υποχρεωμένοι να δέχονται όλους τους υποψήφιους ασθενείς … υπό συγκεκριμένες περιορισμένες περιστάσεις». Είπε ότι μόνο περίπου 410 το 15 τοις εκατό των ασθενών της είτε δίσταζαν είτε αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. “Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, αλλά για μένα, είναι πρόβλημα όταν επηρεάζουν άλλους ανθρώπους”, δήλωσε η Μαρατσίνι στο NBC 6.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με τροπολογία βαρύτατες ποινές για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς - πλαστά πιστοποιητικά

Διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού διαβατηρίου σε Γαλλία, Ιταλία και Αυστραλία

Νέα πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων - Τι εισηγείται η επιτροπή

Σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε δημοσίους υπαλλήλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η PMDD προστέθηκε πρόσφατα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, παρέχοντας σημαντική διαγνωστική στήριξη.

Ως προς τη θεραπεία, οι ειδικοί αναφέρουν συνήθως δύο τύπους φαρμάκων, εκτός φυσικά από την ψυχοθεραπεία, που μπορούν να βοηθήσουν: εκείνα που επηρεάζουν την ωορρηξία και εκείνα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (CMS).

Ιταλική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας συναρπάσει

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Η Κίνα θα αναγκάσει τους γονείς να διδάξουν τους νέους να «αγαπούν το κόμμα, το έθνος, τους ανθρώπους και τον σοσιαλισμό»

Ο Νόμος για την Προώθηση της Οικογενειακής Εκπαίδευσης απαγορεύει στους γονείς να χρησιμοποιούν «βία» για να βάλουν τα παιδιά τους στην ευθεία, αλλά τους παροτρύνει να είναι «φειδωλοί και λιτοί» ενσταλάζοντας ταυτόχρονα έναν «θετικό χαρακτήρα» στα παιδιά που φροντίζουν, ανέφερε η Independent.

Οι Ω-3 τροφές μπορούν να αναστρέψουν τις μνημονικές βλάβες που προκαλεί η υπερεπεξεργασμένη διατροφή

Ωμέγα 3 τρόφιμα: "Έχοντας αυτό υπόψη, ίσως μπορούμε να περιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή μας και να αυξήσουμε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA για να αποτρέψουμε ή να επιβραδύνουμε αυτήν την εξέλιξη", επισημαίνει η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης, Ruth Barrientos, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο του Ohio State University for Behavioral Medicine Research και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Υγείας.

Πώς να εντάξετε το άμυλο στη διατροφή σας;

Άμυλο Διατροφή: Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια για το σώμα σας. Η γλυκόζη κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματός σας και απορροφάται από τα κύτταρα και χρησιμοποιείται ως πηγή καυσίμου, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ. Η γλυκόζη χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει όλες τις σωματικές λειτουργίες σας και είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα.

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Σεξουαλική επιθυμία: Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.