Πολιτική Υγείας

Γάζα: Γιατροί απομακρύνουν 31 πρόωρα μωρά από το νοσοκομείο Al-Shifa

Γάζα: Γιατροί απομακρύνουν 31 πρόωρα μωρά από το νοσοκομείο Al-Shifa

Μετά την επίσκεψή του στο Αλ-Σίφα, ο ΠΟΥ είπε ότι 291 ασθενείς και 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, στοιχεία που εκδόθηκαν αρκετές ώρες πριν από την εκκένωση των μωρών. Από τις 11 Νοεμβρίου, όταν τελείωσαν τα αποθέματα καυσίμων στο Al-Shifa, οκτώ μωρά πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των θερμοκοιτίδων, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Γάζα: Παλαιστίνιοι γιατροί φροντίζουν πρόωρα μωρά που μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο Al-Shifa στο νοσοκομείο Emirates στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας Παλαιστίνιοι γιατροί φροντίζουν πρόωρα μωρά που εκκενώθηκαν από το νοσοκομείο Al-Shifa στο νοσοκομείο Emirates στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας – Παλαιστίνιοι γιατροί απομάκρυναν 31 πρόωρα μωρά από το κατεστραμμένο από τον πόλεμο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας την Κυριακή σε μια επιχείρηση υψηλού κινδύνου, ανέφερε ο ΟΗΕ, δεσμευόμενος να μεταφέρει επίσης ασθενείς και προσωπικό που παραμένει εκεί.

Το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της Γάζας, έχει περιγραφεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ ως «ζώνη θανάτου», αφού έστειλε μια ομάδα να επισκεφθεί την εγκατάσταση το Σάββατο. Ο Mohammed Zaqut, γενικός διευθυντής νοσοκομείων στη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «και τα 31 πρόωρα μωρά στο νοσοκομείο Al-Shifa… έχουν απομακρυνθεί» και είπε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες» για να εισέλθουν στην Αίγυπτο. Επιβεβαιώθηκε επίσης από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο (PCRS), η οποία είπε ότι η μεταφορά πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΥ. Το νοσοκομείο Al-Shifa έχει γίνει το επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων, με τον στρατό να ισχυρίζεται ότι η Χαμάς το χρησιμοποιεί ως βάση. Η Χαμάς και το ιατρικό προσωπικό αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Το Ισραήλ επιδιώκει να καταστρέψει τους μαχητές της Χαμάς πίσω από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, στις οποίες ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και είδε περίπου 240 ανθρώπους να κρατούνται όμηροι. Η υγειονομική αρχή της Χαμάς λέει ότι η ανελέητη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 12.300 ανθρώπους στη Γάζα, κυρίως πολίτες. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι 31 «πολύ άρρωστα» μωρά μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο Al-Shifa με έξι ασθενοφόρα PCRS υπό «εξαιρετικά έντονες και υψηλού κινδύνου συνθήκες ασφαλείας». Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, όπου «λάμβαναν επείγουσα φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών», έγραψε στο X, πρώην Twitter, λέγοντας ότι συνοδεύονταν από «έξι εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και 10 μέλη της οικογένειας του προσωπικού. “.

Η υπηρεσία σχεδίαζε «περαιτέρω αποστολές… για να μεταφέρει επειγόντως τους εναπομείναντες ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό έξω από το νοσοκομείο Al-Shifa», πρόσθεσε, μόλις εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ασφαλή διέλευση. Η αρχική επίσκεψη του ΠΟΥ στο Al-Shifa έγινε αφότου εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο το Σάββατο μετά από αυτό που ο διευθυντής του Al-Shifa είπε ότι ήταν εντολές του ισραηλινού στρατού να αδειάσει. Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι διέταξε την κίνηση. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο είδε πλήθη ασθενών, τραυματισμένων και εκτοπισμένων να περπατούν προς την παραλία, με το υπουργείο Υγείας να λέει ότι 120 ασθενείς είχαν μείνει πίσω, ανάμεσά τους και ορισμένα πρόωρα μωρά. «Πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο καθώς βρίσκονται στα κρεβάτια της ΜΕΘ ή στις θερμοκοιτίδες μωρών», έγραψε το Σάββατο στο X, πρώην Twitter, ο Ahmed al-Mokhallalati, γιατρός στο νοσοκομείο. Μετά την επίσκεψή του στο Αλ-Σίφα, ο ΠΟΥ είπε ότι 291 ασθενείς και 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, στοιχεία που εκδόθηκαν αρκετές ώρες πριν από την εκκένωση των μωρών. Από τις 11 Νοεμβρίου, όταν τελείωσαν τα αποθέματα καυσίμων στο Al-Shifa, οκτώ μωρά πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των θερμοκοιτίδων, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Οι ήρωες ιατροί της Γάζας ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά

Ισχύει η κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Αγωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραηλινά τανκς εισέρχονται σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα

ΠΟΥ: Ανθρωπιστική αποστολή στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.