Πολιτική Υγείας

G20: Η Greenpeace επικρίνει τους ηγέτες για την αδράνεια στην κλιματική κρίση

G20: Η Greenpeace επικρίνει τους ηγέτες για την αδράνεια στην κλιματική κρίση

G20: Οι ανεπτυγμένες χώρες της G20 απέτυχαν τελείως να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση της διεθνούς οικονομικής στήριξης για τη δράση για το κλίμα, σύμφωνα με την Greenpeace.

Η σύνοδος κορυφής της G20 ολοκληρώθηκε με ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για την κλιματική αλλαγή, καταδεικνύοντας μια ακατανόητη αποτυχία δράσης εν μέσω του αυξανόμενου κλιματικού χάους σε όλο τον κόσμο. Η Tracy Carty, Global Climate Politics Expert της Greenpeace International, δήλωσε: «Παρά τις θερμοκρασίες ρεκόρ, τις μαινόμενες δασικές πυρκαγιές, την ξηρασία, τις πλημμύρες και άλλες κλιματικές καταστροφές τους τελευταίους μήνες που επηρέασαν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, οι ηγέτες της G20 απέτυχαν συλλογικά να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό για την κλιματική αλλαγή φέτος.

Τα ορυκτά καύσιμα μας σκοτώνουν και η απερίσκεπτη αποτυχία της G20 θα μετρηθεί σε περαιτέρω χαμένες ζωές και μέσα διαβίωσης. Οι ηγέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ανέλαβαν επίσης μια δειλή δέσμευση για τριπλάσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά μόνο μέσω υφιστάμενων στόχων και πολιτικών. Ενότητα, επείγουσα ανάγκη και φιλοδοξία για τον τερματισμό της εποχής των ορυκτών καυσίμων απαιτούνται τώρα περισσότερο από ποτέ από την ομάδα G20 των μεγάλων οικονομιών του κόσμου που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των παγκόσμιων εκπομπών».

Ο Avinash Chanchal, Διευθυντής καμπάνιας της Greenpeace India είπε:

«Ως οικοδεσπότης της φετινής Συνόδου Κορυφής των G20, η Ινδία είναι μια από τις πιο ευάλωτες χώρες στην κλιματική αλλαγή. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες αύξησης καταστροφικών και συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων κυκλώνων, πλημμυρών και καύσωνα, σε πολλά μέρη Αμέτρητες ευάλωτες κοινότητες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο πληρώνουν ήδη το υψηλότερο τίμημα για μια κλιματική κρίση που έχουν κάνει τα λιγότερα για να προκαλέσουν.

Οι ανεπτυγμένες χώρες της G20 απέτυχαν τελείως να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση της διεθνούς οικονομικής στήριξης για τη δράση για το κλίμα. Οι υπάρχουσες υποσχέσεις όπως η παροχή 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη χρηματοδότηση για το κλίμα παραμένουν ανεκπλήρωτες, και η απλή επανάληψη αυτών των υποσχέσεων στη δήλωση της G20 είναι άχρηστη και δεν θα οδηγήσει σε απτή αλλαγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ εκπαιδεύει τους υγειονομικούς απέναντι στην ατμοσφαιρική ρύπανση

ΔΝΤ: Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αυξήσει τους θανάτους από συγκρούσεις

Οι υπουργοί Υγείας της G20 αποκαλύπτουν πρωτοβουλία για την ψηφιακή υγεία

Ο ΠΟΥ διοργανώνει την 1η σύνοδο κορυφής για την παραδοσιακή ιατρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Αποφάσισε την εφαρμογή έξι μέτρων για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς

Ενημέρωση του πληθυσμού για τον έλεγχο της εμβολιαστικής του κάλυψης και την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχει αυτός ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει προηγούμενη καταγεγραμμένη νόσηση.

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.