Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Ηλεκτρονικά Τσιγάρα με συνθετική νικοτίνη, τώρα, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων

FDA ΗΠΑ: Ηλεκτρονικά Τσιγάρα με συνθετική νικοτίνη, τώρα, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων

Το 2020, η FDA περιόρισε τις γεύσεις σε ηλεκτρονικά τσιγάρα που βασίζονται σε φυσίγγια όπως το Juul's μόνο σε μενθόλη και καπνό, τα οποία προτιμώνται γενικά από τους ενήλικες. Αλλά η απαγόρευση γεύσης δεν ίσχυε για ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης όπως η Puff Bar και άλλοι τύποι συσκευών ατμίσματος. Οι ομάδες κατά του καπνού ανησυχούν ότι η FDA είναι πάντα ένα ή δύο βήματα πίσω από οποιοδήποτε προϊόν κάνει εισβολή στα παιδιά.

FDA ΗΠΑ: Ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν συνθετική νικοτίνη τώρα υπό την επίβλεψη του FDA Οι εταιρείες θα πρέπει να εγγραφούν στο FDA και να υποβάλουν τα προϊόντα τους για έλεγχο Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα αρχίσουν σύντομα να καταπολεμούν τις εταιρείες ατμίσματος χρησιμοποιώντας ένα κλειστό πλέον παραθυράκι, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση φρούτων που έχουν γίνει η κορυφαία επιλογή των εφήβων.

Σύμφωνα με νόμο που τίθεται σε ισχύ την Πέμπτη, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μπορεί να ρυθμίσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και παρόμοια προϊόντα που χρησιμοποιούν συνθετική νικοτίνη. Η δράση στοχεύει το Puff Bar και πολλές άλλες εταιρείες ατμίσματος που πρόσφατα άλλαξαν τις φόρμουλές τους σε εργαστηριακή νικοτίνη για να παρακάμψουν την επίβλεψη του FDA.

Η αλλαγή “επιτρέπει στην FDA να προστατεύει τη δημόσια υγεία από τις βλάβες των προϊόντων καπνού, ανεξάρτητα από την πηγή της νικοτίνης”, ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση την Τετάρτη.

Οι εταιρείες πρέπει να εγγραφούν στην Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και να υποβάλουν τα προϊόντα τους για έλεγχο εντός 30 ημερών.

Το Puff Bar δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο την Πέμπτη.

Η ενέργεια της FDA δεν απαγορεύει αυτόματα το Puff Bar και παρόμοια προϊόντα.

Αντίθετα, τα εντάσσει στο ίδιο ρυθμιστικό σύστημα με τα παλαιότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα που αντλούσαν τη νικοτίνη τους από τον καπνό.

«Τα προϊόντα συνθετικής νικοτίνης δεν εξαφανίζονται απαραίτητα από μόνα τους», δήλωσε ο Robin Koval, διευθύνων σύμβουλος της Truth Initiative, μιας ομάδας υπεράσπισης που προβάλλει διαφημίσεις κατά του καπνού.

«Η FDA θα πρέπει να αποφασίσει πώς θέλει να επιβάλει τον νόμο και ελπίζουμε ότι θα το κάνει».

Η FDA εξετάζει αιτήσεις για μια σειρά από συσκευές ατμίσματος, φόρμουλες και γεύσεις – απορρίπτοντας περισσότερες από 1 εκατομμύριο, συνήθως λόγω της πιθανής ελκυστικότητάς τους στους νέους.

Οι υποστηρικτές της κατά του καπνού ελπίζουν ότι ο οργανισμός θα κάνει γρήγορα το ίδιο για τυχόν αιτήσεις που υποβάλλονται από τον Puff Bar και άλλους κατασκευαστές.

Η νικοτίνη, η χημική ουσία που κάνει το κάπνισμα και το άτμισμα εθιστικό, εμφανίζεται φυσικά στα φυτά καπνού.

Ο νόμος του 2009 που έδωσε για πρώτη φορά στην FDA την επίβλεψη των τσιγάρων και των σχετικών προϊόντων αναφερόταν μόνο στη νικοτίνη με βάση τον καπνό. Αυτό άφησε ένα άνοιγμα για την τεχνητή νικοτίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων, θήκες νικοτίνης και άλλα προϊόντα.

Τον περασμένο μήνα, το Κογκρέσο ενέκρινε γλώσσα που να διευκρινίζει ότι η FDA μπορεί να ρυθμίσει οποιαδήποτε μορφή νικοτίνης, ανεξάρτητα από την πηγή.

Μετά την εμφάνιση του το 2019, το Puff Bar έχει γίνει το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό τσιγάρο μεταξύ των εφήβων, με διαφορά που πωλείται σε γεύσεις όπως βατόμουρο, φράουλα-μπανάνα και μάνγκο.

Κάτω από την πίεση της FDA, η εταιρεία δήλωσε ότι σταματά τις πωλήσεις το 2020, αποσύροντας τις συσκευές ατμίσματος μιας χρήσης από τα ψιλικατζίδικα, τα βενζινάδικα και τα καταστήματα ατμίσματος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα «φρέσκο ​​λανσάρισμα» των πολύχρωμων συσκευών της που χρησιμοποιούν συνθετική νικοτίνη. Στη γλώσσα του μάρκετινγκ, η εταιρεία είπε ότι τα προϊόντα της «δεν περιέχουν καπνό ή οτιδήποτε προέρχεται από καπνό».

Αυτό έβαλε την Puff Bar σε μια νόμιμη γκρίζα ζώνη, επειδή οι ομοσπονδιακοί, κρατικοί και τοπικοί περιορισμοί ισχύουν σχεδόν πάντα για τα προϊόντα με βάση τον καπνό, όχι για την ίδια τη νικοτίνη. Ερευνητές του Στάνφορντ βρήκαν πέρυσι προϊόντα συνθετικής νικοτίνης προς πώληση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών που απαγορεύουν τις πωλήσεις καπνού, όπως το Amazon, το eBay και το Target. Σύμφωνα με το νέο νόμο, η συνθετική νικοτίνη θα υπόκειται στο ίδιο ομοσπονδιακό όριο ηλικίας και περιορισμούς πωλήσεων με άλλα προϊόντα καπνού.

Η χρήση συνθετικής νικοτίνης δεν είναι νέα ιδέα.

Οι καπνοβιομηχανίες πειραματίστηκαν με τη νικοτίνη χημικής προέλευσης ήδη από τη δεκαετία του 1960, αλλά την έκριναν πολύ ακριβή για μαζική παραγωγή.

Η πρόοδος της παραγωγής τα τελευταία χρόνια την κατέστησε τελικά μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στη νικοτίνη που προέρχεται από τον καπνό.

Οι τσίχλες νικοτίνης χρησιμοποιούνται από ορισμένους για να κόψουν το κάπνισμα.

Μια μεγάλη κυβερνητική έρευνα πέρυσι έδειξε ότι η Puff Bar είχε ξεπεράσει τις πιο γνωστές μάρκες και έγινε η κορυφαία επιλογή μεταξύ των μαθητών γυμνασίου που ατμίζουν.

Η Juul, η οποία κατηγορείται ευρέως ότι αρχικά πυροδότησε την τάση των εφήβων στο άτμισμα, ήταν η τέταρτη πιο δημοφιλής μάρκα.

Το 2020, η FDA περιόρισε τις γεύσεις σε ηλεκτρονικά τσιγάρα που βασίζονται σε φυσίγγια όπως το Juul’s μόνο σε μενθόλη και καπνό, τα οποία προτιμώνται γενικά από τους ενήλικες. Αλλά η απαγόρευση γεύσης δεν ίσχυε για ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης όπως η Puff Bar και άλλοι τύποι συσκευών ατμίσματος.

Οι ομάδες κατά του καπνού ανησυχούν ότι η FDA είναι πάντα ένα ή δύο βήματα πίσω από οποιοδήποτε προϊόν κάνει εισβολή στα παιδιά.

«Το μάθημα που μπορούμε να πάρουμε όλοι από αυτό είναι ότι όταν οι ενέργειες της FDA είναι ημιτελείς και συμβαίνουν εκ των υστέρων – όπως συμβαίνει συχνά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα – θα παίζετε πάντα τσιτάτο και προλαβαίνετε. ” είπε ο Κοβάλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χαμηλότερη ποιότητα υγείας οστών για τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου

Το άτμισμα συνδέεται με τον προδιαβήτη

Το CDC προειδοποιεί για τους κινδύνους της νικοτίνης αφού η μελέτη διαπίστωσε ότι 2 εκ. έφηβοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα φέτος

Το άτμισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διατροφικών διαταραχών μεταξύ των φοιτητών των ΗΠΑ

Κατακριτέα από τους παιδιάτρους η αδράνεια του FDA να εκδώσει απόφαση που να απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ανήλικους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.