Πολιτική Υγείας

CDC Προειδοποίηση Τσιγάρα: Αν και ηλεκτρονικά δεν παύει να έχουν επικίνδυνη για την υγεία νικοτίνη

CDC Προειδοποίηση Τσιγάρα: Αν και ηλεκτρονικά δεν παύει να έχουν επικίνδυνη για την υγεία νικοτίνη

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιβράδυνε τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η Karen Hacker, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου CDC για Πρόληψη Χρόνιων Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας, λέει ότι η χρήση του «παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

CDC Προειδοποίηση Τσιγάρα: Ο αριθμός των εφήβων που έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια και περισσότερο από το 80% αυτών των μαθητών μέσης και λυκείου χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση το 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC) και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Από το 2014, ήταν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο προϊόν καπνίσματος μεταξύ των νέων των ΗΠΑ.

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα, το 43,6% των μαθητών λυκείου και το 17,2% των μαθητών της μέσης εκπαίδευσης χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα τον περασμένο μήνα.

Από αυτούς τους μαθητές, το 27,6% του λυκείου και το 8,3% των μαθητών του γυμνασίου παραδέχθηκαν την καθημερινή χρήση. Τα αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαδεδομένα. Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι καταπολεμούν τη μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης που είναι δημοφιλής στους εφήβους, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έστειλε επιστολή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, λέγοντας στον κατασκευαστή του Puff Bar ηλεκτρονικά τσιγάρα για να αφαιρέσει τα προϊόντα του από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων γεύσεων όπως Mango, Pink Lemonade και Strawberry.  Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι καταπολεμούν τη μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης που είναι δημοφιλής στους εφήβους, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έστειλε επιστολή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, λέγοντας στον κατασκευαστή του Puff Bar ηλεκτρονικά τσιγάρα για να αφαιρέσει τα προϊόντα του από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων γεύσεων όπως Mango, Pink Lemonade και Strawberry.

Οι πιο δημοφιλείς μάρκες περιλαμβάνουν το Puff Bar, το Vuse, το SMOK, το JUUL και το Suorion, με το Puff Bar να είναι το ιδανικό για τους νέους, σύμφωνα με τη μελέτη. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιβράδυνε τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η Karen Hacker, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου CDC για Πρόληψη Χρόνιων Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας, λέει ότι η χρήση του «παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. “Είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προστατεύουμε τους νέους από τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων”, λέει ο Hacker. Αν και ηλεκτρονικά, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξακολουθούν να περιέχουν νικοτίνη και για την υγεία, οι γνωστικοί και εθιστικοί κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι. Ο FDA εργάζεται για τρόπους αντιμετώπισης του θέματος. Ο Χάκερ αναφέρει τον ιστότοπο του Εθνικού και Κρατικού Προγράμματος Ελέγχου του Καπνού του CDC ως εκπαιδευτικό πόρο τόσο για τη νεολαία όσο και για τους γονείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το άτμισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διατροφικών διαταραχών μεταξύ των φοιτητών των ΗΠΑ

Κατακριτέα από τους παιδιάτρους η αδράνεια του FDA να εκδώσει απόφαση που να απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ανήλικους

Άτμισμα: Mόλις 30' αυξάνουν τo οξειδωτικό στρες και τον κίνδυνο νόσων σε υγιείς μη καπνιστές

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

Αυστηροποιείται ο νόμος για τους καπνιστές στις ΗΠΑ

Αμερικανική έρευνα για την παράλληλη χρήση τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.