Πολιτική Υγείας

CDC Προειδοποίηση Τσιγάρα: Αν και ηλεκτρονικά δεν παύει να έχουν επικίνδυνη για την υγεία νικοτίνη

CDC Προειδοποίηση Τσιγάρα: Αν και ηλεκτρονικά δεν παύει να έχουν επικίνδυνη για την υγεία νικοτίνη

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιβράδυνε τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η Karen Hacker, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου CDC για Πρόληψη Χρόνιων Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας, λέει ότι η χρήση του «παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

CDC Προειδοποίηση Τσιγάρα: Ο αριθμός των εφήβων που έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια και περισσότερο από το 80% αυτών των μαθητών μέσης και λυκείου χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση το 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC) και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Από το 2014, ήταν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο προϊόν καπνίσματος μεταξύ των νέων των ΗΠΑ.

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα, το 43,6% των μαθητών λυκείου και το 17,2% των μαθητών της μέσης εκπαίδευσης χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα τον περασμένο μήνα.

Από αυτούς τους μαθητές, το 27,6% του λυκείου και το 8,3% των μαθητών του γυμνασίου παραδέχθηκαν την καθημερινή χρήση. Τα αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαδεδομένα. Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι καταπολεμούν τη μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης που είναι δημοφιλής στους εφήβους, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έστειλε επιστολή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, λέγοντας στον κατασκευαστή του Puff Bar ηλεκτρονικά τσιγάρα για να αφαιρέσει τα προϊόντα του από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων γεύσεων όπως Mango, Pink Lemonade και Strawberry.  Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι καταπολεμούν τη μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης που είναι δημοφιλής στους εφήβους, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έστειλε επιστολή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, λέγοντας στον κατασκευαστή του Puff Bar ηλεκτρονικά τσιγάρα για να αφαιρέσει τα προϊόντα του από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων γεύσεων όπως Mango, Pink Lemonade και Strawberry.

Οι πιο δημοφιλείς μάρκες περιλαμβάνουν το Puff Bar, το Vuse, το SMOK, το JUUL και το Suorion, με το Puff Bar να είναι το ιδανικό για τους νέους, σύμφωνα με τη μελέτη. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιβράδυνε τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η Karen Hacker, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου CDC για Πρόληψη Χρόνιων Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας, λέει ότι η χρήση του «παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. “Είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προστατεύουμε τους νέους από τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων”, λέει ο Hacker. Αν και ηλεκτρονικά, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξακολουθούν να περιέχουν νικοτίνη και για την υγεία, οι γνωστικοί και εθιστικοί κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι. Ο FDA εργάζεται για τρόπους αντιμετώπισης του θέματος. Ο Χάκερ αναφέρει τον ιστότοπο του Εθνικού και Κρατικού Προγράμματος Ελέγχου του Καπνού του CDC ως εκπαιδευτικό πόρο τόσο για τη νεολαία όσο και για τους γονείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το άτμισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διατροφικών διαταραχών μεταξύ των φοιτητών των ΗΠΑ

Κατακριτέα από τους παιδιάτρους η αδράνεια του FDA να εκδώσει απόφαση που να απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ανήλικους

Άτμισμα: Mόλις 30' αυξάνουν τo οξειδωτικό στρες και τον κίνδυνο νόσων σε υγιείς μη καπνιστές

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

Αυστηροποιείται ο νόμος για τους καπνιστές στις ΗΠΑ

Αμερικανική έρευνα για την παράλληλη χρήση τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λογοκρίθηκε ιατρικό portal στην Κίνα που κατέκρινε φυτικό φάρμακο κατά της COVID-19

Κίνα: Ένας δημοφιλής κινεζικός ιστότοπος ιατρικής πληροφόρησης λογοκρίθηκε από τις αρχές μήνες μετά την κριτική του για μια θεραπεία με βότανα για την COVID-19 που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.