Πολιτική Υγείας

Παιδίατροι ΗΠΑ: Η καθυστέρηση απόφασης του FDA για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Juul είναι «απερίσκεπτη»

Παιδίατροι ΗΠΑ: Η καθυστέρηση απόφασης του FDA για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Juul είναι «απερίσκεπτη»

Γονείς, πολιτικοί και μη υποστηρικτές του καπνίσματος έχουν πιέσει τον FDA για χρόνια να απαγορεύσει τις συσκευές υψηλής νικοτίνης του Juul, τις οποίες πολλοί κατηγορούν για την πρόσφατη άνοδο στους ανηλίκους. Αλλά ο Οργανισμός είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποφανθεί.

Παιδίατροι ΗΠΑ: Ο FDA αντιμετώπισε δικαστική προθεσμία την Πέμπτη για να εκδώσει αποφάσεις σχετικά με αιτήσεις μάρκετινγκ από τη Juul και εκατοντάδες άλλες εταιρείες. Η καθυστέρηση της απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με το αν θα επιτρέπεται η παραμονή της μάρκας Juap στην αγορά αντιμετωπίστηκε με έντονη κριτική από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). “Αυτή είναι μια απερίσκεπτη απόφαση που θα επιτρέψει στα προϊόντα που έχουν αποδειχθεί εθιστικά και θέτουν σε κίνδυνο τους νέους αν συνεχίσουν να πωλούνται“, δήλωσε ο Δρ Lee Savio Beers, πρόεδρος της AAP, σε μια δήλωση.

Ο FDA δήλωσε ότι απέρριψε αιτήσεις για σχεδόν 950.000 ηλεκτρονικά τσιγάρα και σχετικά προϊόντα, κυρίως λόγω της πιθανής έκκλησής τους σε ανήλικους εφήβους. Ορισμένα από τα προϊόντα πωλούνται αυτήν τη στιγμή, ενώ πολλά άλλα προτάθηκαν μόνο από κατασκευαστές. Αλλά η υπηρεσία δεν αποφάνθηκε για το Juul, το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα με ενήλικες καπνιστές και πολλούς εφήβους. Η παιδιατρική ομάδα είπε ότι «τα παιδιά και οι έφηβοι θα υποστούν τις συνέπειες της αδράνειας του FDA».

«Παρά τη δημόσια δέσμευση να δοθεί προτεραιότητα σε ενέργειες κατά των μεγαλύτερων εταιρειών που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, το αποτέλεσμα της αδράνειας του οργανισμού σημαίνει ότι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αρωματισμένα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου-όπως η JUUL-θα παραμείνουν στην αγορά, όπου θα συνεχίσουν να εθίζονται παιδιά και έφηβοι », συνεχίζει η ανακοίνωση. “Τα αρωματισμένα προϊόντα JUUL και άλλα προϊόντα όπως αυτά, είναι υπεύθυνα για την τροφοδότηση μιας επιδημίας νικοτίνης των νέων.”

Όταν προκλήθηκε από το Fox News, ένας εκπρόσωπος της Juul είπε: “Σεβόμαστε τον κεντρικό ρόλο του FDA και την απαιτούμενη διεξοδική επιστημονική και τεκμηριωμένη ανασκόπηση των αιτήσεών μας, η οποία είναι βασική για την προώθηση της μείωσης των βλαβών και την απόκτηση άδειας λειτουργίας.

Παραμένουν αφοσιωμένοι στη μετάβαση των ενηλίκων καπνιστών μακριά από εύφλεκτα τσιγάρα, ενώ καταπολεμούν τη χρήση από ανηλίκους». Γονείς, πολιτικοί και μη υποστηρικτές του καπνίσματος έχουν πιέσει τον FDA για χρόνια να απαγορεύσει τις συσκευές υψηλής νικοτίνης του Juul, τις οποίες πολλοί κατηγορούν για την πρόσφατη άνοδο στους ανηλίκους. Αλλά ο Οργανισμός είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποφανθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυστηροποιείται ο νόμος για τους καπνιστές στις ΗΠΑ

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

Αμερικανική έρευνα για την παράλληλη χρήση τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου

Αυστηροί έλεγχοι στις ΗΠΑ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Eπεκτείνουν τη συνήθεια καπνίσματος στους νέους

Απαγορεύουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στους ανήλικους

Ηλεκτρονικό τσιγάρο:αυξήθηκαν oι δηλητηριάσεις

15 φορές πιο καρκινογόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ουκρανία: Ο υπουργός Υγείας λέει ότι η Ρωσία εμποδίζει την πρόσβαση σε φάρμακα

Ουκρανία: Ο υπουργός Υγείας της Ουκρανίας κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι διαπράττουν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εμποδίζοντας την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά φάρμακα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει «σαφή δέσμευση» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Βορρά Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να κινητοποιήσει» την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη σε οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σεούλ.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

Η Βρετανία επεκτείνει επίσης την επιτήρηση για την πολιομυελίτιδα σε άλλες τοποθεσίες εκτός Λονδίνου για να δει εάν ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω. Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό εκτιμάται ως χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται ακόμη και αν τα ποσοστά είναι κάτω από τα βέλτιστα επίπεδα για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Η Ινδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τα ενισχυτικά εμβόλια κατά της COVID

Το Corbevax θα είναι διαθέσιμο σε άνω των 18 ετών ως προληπτικό αναμνηστικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε επιστολή του στις 8 Αυγούστου προς τις κρατικές αρχές και κοινοποιήθηκε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.