Πολιτική Υγείας

Παιδίατροι ΗΠΑ: Η καθυστέρηση απόφασης του FDA για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Juul είναι «απερίσκεπτη»

Παιδίατροι ΗΠΑ: Η καθυστέρηση απόφασης του FDA για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα Juul είναι «απερίσκεπτη»

Γονείς, πολιτικοί και μη υποστηρικτές του καπνίσματος έχουν πιέσει τον FDA για χρόνια να απαγορεύσει τις συσκευές υψηλής νικοτίνης του Juul, τις οποίες πολλοί κατηγορούν για την πρόσφατη άνοδο στους ανηλίκους. Αλλά ο Οργανισμός είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποφανθεί.

Παιδίατροι ΗΠΑ: Ο FDA αντιμετώπισε δικαστική προθεσμία την Πέμπτη για να εκδώσει αποφάσεις σχετικά με αιτήσεις μάρκετινγκ από τη Juul και εκατοντάδες άλλες εταιρείες. Η καθυστέρηση της απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με το αν θα επιτρέπεται η παραμονή της μάρκας Juap στην αγορά αντιμετωπίστηκε με έντονη κριτική από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). “Αυτή είναι μια απερίσκεπτη απόφαση που θα επιτρέψει στα προϊόντα που έχουν αποδειχθεί εθιστικά και θέτουν σε κίνδυνο τους νέους αν συνεχίσουν να πωλούνται“, δήλωσε ο Δρ Lee Savio Beers, πρόεδρος της AAP, σε μια δήλωση.

Ο FDA δήλωσε ότι απέρριψε αιτήσεις για σχεδόν 950.000 ηλεκτρονικά τσιγάρα και σχετικά προϊόντα, κυρίως λόγω της πιθανής έκκλησής τους σε ανήλικους εφήβους. Ορισμένα από τα προϊόντα πωλούνται αυτήν τη στιγμή, ενώ πολλά άλλα προτάθηκαν μόνο από κατασκευαστές. Αλλά η υπηρεσία δεν αποφάνθηκε για το Juul, το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα με ενήλικες καπνιστές και πολλούς εφήβους. Η παιδιατρική ομάδα είπε ότι «τα παιδιά και οι έφηβοι θα υποστούν τις συνέπειες της αδράνειας του FDA».

«Παρά τη δημόσια δέσμευση να δοθεί προτεραιότητα σε ενέργειες κατά των μεγαλύτερων εταιρειών που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, το αποτέλεσμα της αδράνειας του οργανισμού σημαίνει ότι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αρωματισμένα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου-όπως η JUUL-θα παραμείνουν στην αγορά, όπου θα συνεχίσουν να εθίζονται παιδιά και έφηβοι », συνεχίζει η ανακοίνωση. “Τα αρωματισμένα προϊόντα JUUL και άλλα προϊόντα όπως αυτά, είναι υπεύθυνα για την τροφοδότηση μιας επιδημίας νικοτίνης των νέων.”

Όταν προκλήθηκε από το Fox News, ένας εκπρόσωπος της Juul είπε: “Σεβόμαστε τον κεντρικό ρόλο του FDA και την απαιτούμενη διεξοδική επιστημονική και τεκμηριωμένη ανασκόπηση των αιτήσεών μας, η οποία είναι βασική για την προώθηση της μείωσης των βλαβών και την απόκτηση άδειας λειτουργίας.

Παραμένουν αφοσιωμένοι στη μετάβαση των ενηλίκων καπνιστών μακριά από εύφλεκτα τσιγάρα, ενώ καταπολεμούν τη χρήση από ανηλίκους». Γονείς, πολιτικοί και μη υποστηρικτές του καπνίσματος έχουν πιέσει τον FDA για χρόνια να απαγορεύσει τις συσκευές υψηλής νικοτίνης του Juul, τις οποίες πολλοί κατηγορούν για την πρόσφατη άνοδο στους ανηλίκους. Αλλά ο Οργανισμός είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποφανθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυστηροποιείται ο νόμος για τους καπνιστές στις ΗΠΑ

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

Αμερικανική έρευνα για την παράλληλη χρήση τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου

Αυστηροί έλεγχοι στις ΗΠΑ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Eπεκτείνουν τη συνήθεια καπνίσματος στους νέους

Απαγορεύουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στους ανήλικους

Ηλεκτρονικό τσιγάρο:αυξήθηκαν oι δηλητηριάσεις

15 φορές πιο καρκινογόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».