Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Εγκρίνει τη συνδυασμένη δοκιμή γρίπης-COVID για οικιακή χρήση

FDA ΗΠΑ: Εγκρίνει τη συνδυασμένη δοκιμή γρίπης-COVID για οικιακή χρήση

"Τα άτομα που έχουν αρνητική εξέταση και συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή/και δύσπνοια μπορεί να εξακολουθούν να έχουν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και θα πρέπει να αναζητήσουν περαιτέρω φροντίδα από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης", δήλωσε ο οργανισμός. Αναφερόμενος στον αντίκτυπο της COVID και του RSV, μιας άλλης αναπνευστικής λοίμωξης, ο FDA δήλωσε ότι "αναγνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η εξέταση στο σπίτι" και θα εργαστεί για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων εξετάσεων.

FDA ΗΠΑ: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την Παρασκευή το πρώτο συνδυαστικό τεστ για τη γρίπη και την COVID-19 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, δίνοντας στους καταναλωτές έναν εύκολο τρόπο να διαπιστώσουν αν μια ρινική καταρροή προκαλείται από κάποια από τις δύο ασθένειες. Το τεστ Lucira COVID-19 & Flu Home test, το οποίο μπορεί να αγοραστεί χωρίς ιατρική συνταγή, χρησιμοποιεί δείγματα ρινικού επιχρίσματος που συλλέγονται από τον ίδιο και παρέχει αποτελέσματα σε περίπου 30 λεπτά, δήλωσε ο οργανισμός. Ενώ τα κατ’ οίκον τεστ COVID είναι άμεσα διαθέσιμα, αυτό είναι το πρώτο κατ’ οίκον τεστ για τη γρίπη Α και Β, κοινώς γνωστή ως γρίπη. Το τεστ έλαβε άδεια επείγουσας χρήσης, η οποία διευκολύνει τη διαθεσιμότητα “ιατρικών αντιμέτρων” κατά τη διάρκεια έκτακτων καταστάσεων δημόσιας υγείας.

Ο Jeff Shuren, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ραδιολογικής Υγείας του FDA, χαρακτήρισε την άδεια “σημαντικό ορόσημο για τη μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών σε διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στο σπίτι”. Ο Οργανισμός δήλωσε ότι η εξέταση αφορά άτομα “με σημεία και συμπτώματα που συνάδουν με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος” και δήλωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά ηλικίας μόλις 2 ετών, με τους ενήλικες να συλλέγουν τα δείγματα. Συνιστά να αναφέρονται οι δοκιμές στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος ψευδώς θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων. “Τα άτομα που έχουν αρνητική εξέταση και συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή/και δύσπνοια μπορεί να εξακολουθούν να έχουν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και θα πρέπει να αναζητήσουν περαιτέρω φροντίδα από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε ο οργανισμός. Αναφερόμενος στον αντίκτυπο της COVID και του RSV, μιας άλλης αναπνευστικής λοίμωξης, ο FDA δήλωσε ότι “αναγνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η εξέταση στο σπίτι” και θα εργαστεί για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων εξετάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εποχιακές Λοιμώξεις - Σε έξαρση αυτή την εποχή - Κατάλληλη αγωγή

ΗΠΑ: Σχεδόν το 40% των νοικοκυριών έχουν πληγεί από την «τριπλή επιδημία»

Προστατευμένοι από σοβαρή νόσηση covid και νοσηλεία όσοι έχουν κάνει επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση

Ο ιός του αναπνευστικού στα παιδιά, καθώς και η γρίπη και η COVID, αυξάνονται κατακόρυφα

Κ. Γουργουλιάνης : Δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon