ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Εγκρίνει τη συνδυασμένη δοκιμή γρίπης-COVID για οικιακή χρήση

FDA ΗΠΑ: Εγκρίνει τη συνδυασμένη δοκιμή γρίπης-COVID για οικιακή χρήση

"Τα άτομα που έχουν αρνητική εξέταση και συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή/και δύσπνοια μπορεί να εξακολουθούν να έχουν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και θα πρέπει να αναζητήσουν περαιτέρω φροντίδα από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης", δήλωσε ο οργανισμός. Αναφερόμενος στον αντίκτυπο της COVID και του RSV, μιας άλλης αναπνευστικής λοίμωξης, ο FDA δήλωσε ότι "αναγνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η εξέταση στο σπίτι" και θα εργαστεί για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων εξετάσεων.

FDA ΗΠΑ: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την Παρασκευή το πρώτο συνδυαστικό τεστ για τη γρίπη και την COVID-19 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, δίνοντας στους καταναλωτές έναν εύκολο τρόπο να διαπιστώσουν αν μια ρινική καταρροή προκαλείται από κάποια από τις δύο ασθένειες. Το τεστ Lucira COVID-19 & Flu Home test, το οποίο μπορεί να αγοραστεί χωρίς ιατρική συνταγή, χρησιμοποιεί δείγματα ρινικού επιχρίσματος που συλλέγονται από τον ίδιο και παρέχει αποτελέσματα σε περίπου 30 λεπτά, δήλωσε ο οργανισμός. Ενώ τα κατ’ οίκον τεστ COVID είναι άμεσα διαθέσιμα, αυτό είναι το πρώτο κατ’ οίκον τεστ για τη γρίπη Α και Β, κοινώς γνωστή ως γρίπη. Το τεστ έλαβε άδεια επείγουσας χρήσης, η οποία διευκολύνει τη διαθεσιμότητα “ιατρικών αντιμέτρων” κατά τη διάρκεια έκτακτων καταστάσεων δημόσιας υγείας.

Ο Jeff Shuren, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ραδιολογικής Υγείας του FDA, χαρακτήρισε την άδεια “σημαντικό ορόσημο για τη μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών σε διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στο σπίτι”. Ο Οργανισμός δήλωσε ότι η εξέταση αφορά άτομα “με σημεία και συμπτώματα που συνάδουν με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος” και δήλωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά ηλικίας μόλις 2 ετών, με τους ενήλικες να συλλέγουν τα δείγματα. Συνιστά να αναφέρονται οι δοκιμές στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος ψευδώς θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων. “Τα άτομα που έχουν αρνητική εξέταση και συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή/και δύσπνοια μπορεί να εξακολουθούν να έχουν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και θα πρέπει να αναζητήσουν περαιτέρω φροντίδα από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε ο οργανισμός. Αναφερόμενος στον αντίκτυπο της COVID και του RSV, μιας άλλης αναπνευστικής λοίμωξης, ο FDA δήλωσε ότι “αναγνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η εξέταση στο σπίτι” και θα εργαστεί για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων εξετάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εποχιακές Λοιμώξεις - Σε έξαρση αυτή την εποχή - Κατάλληλη αγωγή

ΗΠΑ: Σχεδόν το 40% των νοικοκυριών έχουν πληγεί από την «τριπλή επιδημία»

Προστατευμένοι από σοβαρή νόσηση covid και νοσηλεία όσοι έχουν κάνει επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση

Ο ιός του αναπνευστικού στα παιδιά, καθώς και η γρίπη και η COVID, αυξάνονται κατακόρυφα

Κ. Γουργουλιάνης : Δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.