Πολιτική Υγείας

Fauci: Προειδοποιεί για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων και συγκρίνει την κατάσταση με την επιδημία HIV/AIDS

Fauci: Προειδοποιεί για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων και συγκρίνει την κατάσταση με την επιδημία HIV/AIDS

«Τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά την ανταπόκριση στο AIDS και την COVID-19 θα πρέπει να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την ευλογιά των πιθήκων και η απάντηση στην ευλογιά των πιθήκων θα πρέπει, με τη σειρά της, να βοηθήσει στην ενημέρωση της απόκρισής μας στην αναπόφευκτη επόμενη αναδυόμενη ή επανεμφανιζόμενη μολυσματική ασθένεια του δυναμικού της πανδημίας», κατέληξε.

Fauci: Ο Φάουτσι ζήτησε περαιτέρω έρευνα για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε να μην κάνουμε υποθέσεις σχετικά με την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, επικαλούμενος επιλογές που έγιναν κατά τις πρώτες ημέρες της επιδημίας του HIV-AIDS. Σε ένα άρθρο που γράφτηκε στο New England Journal of Medicine, ο Δρ. Fauci λέει ότι το ξέσπασμα έχει εντοπιστεί μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες.

Ο ιός συνήθως εξαπλώνεται από την άμεση επαφή με το δέρμα και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μετάδοση απαιτεί παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη έκθεση.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν μέσω της επαφής με μολυσμένα ρούχα ή σεντόνια.

Αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι ο ιός δεν θεωρείται σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, αν και οι άνδρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τη νόσο συνιστάται να μειώσουν τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων τους και να απέχουν από ομαδικό ή ανώνυμο σεξ.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του HIV-AIDS, το ζευγάρι παρατήρησε ότι ο μικροοργανισμός που προκαλούσε τη νόσο ήταν άγνωστος και, σε αντίθεση με σήμερα, δεν υπήρχαν διαθέσιμα αντίμετρα όπως τα εμβόλια. «Δεδομένου πόσο λίγα γνωρίζουμε για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της τρέχουσας επιδημίας, είναι φρόνιμο να λάβουμε υπόψη μια παρατήρηση που έγινε κατά το πρώτο έτος της πανδημίας HIV/AIDS: «… οποιαδήποτε υπόθεση ότι θα παραμείνει περιορισμένη σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της κοινωνίας μας είναι πραγματικά μια υπόθεση χωρίς επιστημονική βάση.»

Έτσι, πρόσθετες λεπτομερείς επιδημιολογικές και παρατηρητικές μελέτες κοόρτης, οι ορολογικές έρευνες και η συνεχής επιτήρηση για νέα περιστατικά είναι κρίσιμης σημασίας», δήλωσε ο Fauci και προέτρεψε ο Lane, ο οποίος υπηρετεί ως Αναπληρωτής Διευθυντής Κλινικής Έρευνας και Ειδικών Προγραμμάτων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων NIAID.

Ο Fauci εγκαταλείπει τη θέση του ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων NIAID τον Δεκέμβριο.

Είπαν ότι η πρόκληση στο μέλλον είναι να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και δίκαιη διαθεσιμότητα και διανομή των αντιμέτρων, καθώς και η διεξαγωγή αυστηρών μελετών που απαιτούνται για να καθοριστεί ποια μπορεί να είναι η κλινική αποτελεσματικότητα, να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα ασφαλείας και να καθοδηγηθεί η σωστή χρήση.

«Τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά την ανταπόκριση στο AIDS και την COVID-19 θα πρέπει να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την ευλογιά των πιθήκων και η απάντηση στην ευλογιά των πιθήκων θα πρέπει, με τη σειρά της, να βοηθήσει στην ενημέρωση της απόκρισής μας στην αναπόφευκτη επόμενη αναδυόμενη ή επανεμφανιζόμενη μολυσματική ασθένεια του δυναμικού της πανδημίας», κατέληξε.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπάρχουν σχεδόν 17.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ και 46.724 περιπτώσεις παγκοσμίως.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν παγκοσμίως μειώθηκε κατά 21% την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η ευλογιά των πιθήκων προκαλεί νευρικότητα σε κάποια παιδιά του κολεγίου

Η Ελβετία προσπαθεί να εξασφαλίσει 40.000 δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Τι μπορούν να μας πουν τα ανθρώπινα απόβλητα για την ευλογιά των πιθήκων

Βρετανοί επιστήμονες πίσω από την κρίσιμη δοκιμασία COVID στρέφονται στην έρευνα για τη θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

Πρόληψη καρκίνου: Οι στόχοι του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η Κίνα ανακοινώνει την επανέναρξη της έκδοσης visa για τους Ιάπωνες

Κίνα: Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει νέες βίζες στην Ιαπωνία στις 10 Ιανουαρίου ως αντίποινα για την απαίτηση του Τόκιο για πρόσθετες δοκιμές για Κινέζους τουρίστες στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Διπλασιάζεται ο αριθμός των ασθενών στην σουηδική επιδημία σαλμονέλας

Σουηδία: Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν αλλοιωμένη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της COVID-19

Κίνα Covid: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε ραγδαία κατά περισσότερο από 70%.

Νέα λίστα με φάρμακα για την προστασία του πληθυσμού από έκτακτες καταστάσεις μόλυνσης από πυρηνικά

Ο συντονισμός των τοπικών, εθνικών και διεθνών απαντήσεων στην απειλή της ραδιενέργειας, είναι απαραίτητος για μια εναρμονισμένη απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω ακτινοβολίας. Ως Οργανισμός που είναι αρμόδιος για την καθοδήγηση των παρεμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, ο ΠΟΥ παρέχει συμβουλές και διασφαλίζει την πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας για χώρες που αναπτύσσουν εθνική ικανότητα ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ακτινοβολίας.