Πολιτική Υγείας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Θα συζητήσει την κοινή απάντηση της Covid στις αφίξεις από την Κίνα στις 4 Ιανουαρίου

Ευρωπαϊκή Ένωση: Θα συζητήσει την κοινή απάντηση της Covid στις αφίξεις από την Κίνα στις 4 Ιανουαρίου

Η ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ότι ο εντοπισμός πιθανών νέων παραλλαγών που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Κίνα θα μπορούσε να ανιχνευθεί με γονιδιωματική αλληλούχιση της ανάλυσης των λυμάτων των αεροδρομίων, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξέταση των ταξιδιωτών.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι χώρες της ΕΕ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν μια κοινή απάντηση στους ταξιδιώτες από την Κίνα, εν μέσω ανησυχίας για την έκρηξη των κρουσμάτων Covid στη χώρα, ανακοίνωσε το Σάββατο η Σουηδία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ. “Η Σουηδία επιδιώκει μια κοινή πολιτική για ολόκληρη την ΕΕ όσον αφορά την εισαγωγή πιθανών περιορισμών εισόδου”, ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. Η Στοκχόλμη, η οποία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου, δήλωσε ότι συγκάλεσε συνεδρίαση του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων του Συμβουλίου IPCR για την Τετάρτη. “Είναι σημαντικό να λάβουμε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα”, ανέφερε.

Το Πεκίνο τερμάτισε απότομα τη δρακόντεια πολιτική της “μηδενικής Covid”, με αποτέλεσμα την έκρηξη των λοιμώξεων στη χώρα, γεγονός που ώθησε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ να επιβάλουν τεστ Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία επέβαλαν αυτή την εβδομάδα απαιτήσεις για εξετάσεις Covid. Η Γερμανία, ενώ δήλωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη να επιβάλει εξετάσεις ρουτίνας, επιδιώκει ένα συντονισμένο σύστημα παρακολούθησης των παραλλαγών σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ένας από τους οργανισμούς υγείας της ΕΕ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο συστηματικός έλεγχος των ταξιδιωτών είναι επί του παρόντος “αδικαιολόγητος”. Επικαλέστηκε το επίπεδο ανοσίας στην Ευρώπη και την παρουσία στην ήπειρο των ίδιων παραλλαγών όπως στην Κίνα. Το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων δήλωσε το Σάββατο ότι η επιβολή περιορισμών για τους ταξιδιώτες από τη χώρα της Κίνας “δεν δικαιολογείται επιστημονικά ούτε βασίζεται σε κινδύνους”. Η Ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ότι ο εντοπισμός πιθανών νέων παραλλαγών που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Κίνα θα μπορούσε να ανιχνευθεί με γονιδιωματική αλληλούχιση της ανάλυσης των λυμάτων των αεροδρομίων, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξέταση των ταξιδιωτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Γαλλία και η Βρετανία επιβάλλουν ελέγχους COVID σε ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Γερμανία ζητά επιτακτικά ελέγχους της παραλλαγής COVID της ΕΕ για τις αφίξεις από την Κίνα

"Μοιραστείτε τα δεδομένα" προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.