Πολιτική Υγείας

Ευλογιά πιθήκων: Πέθανε ασθενής με τη νόσο στο Τέξας

Ευλογιά πιθήκων: Πέθανε ασθενής με τη νόσο στο Τέξας

Ευλογιά πιθήκων: Ένας ασθενής από το Τέξας που είχε μολυνθεί από ευλογιά των πιθήκων πέθανε, αν και οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι ρόλο μπορεί να έπαιξε ο ιός στον θάνατο.

Ένας ασθενής από το Τέξας που είχε μολυνθεί από ευλογιά των πιθήκων πέθανε, αν και οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι ρόλο μπορεί να έπαιξε ο ιός στον θάνατο. Ο ενήλικας, ο οποίος πέθανε σε νοσοκομείο στην κομητεία Χάρις, ήταν “σοβαρά ανοσοκατεσταλμένος” και είχε “διάφορες σοβαρές ασθένειες”, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Ευλογιά πιθήκων

«Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σοβαρή ασθένεια, ιδιαίτερα για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα», δήλωσε ο Επίτροπος Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας του Τέξας, Δρ. Τζον Χέλερστεντ, σε δελτίο τύπου που αναγγέλλει τον θάνατο. «Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία εάν έχουν εκτεθεί σε ευλογιά των πιθήκων ή έχουν συμπτώματα συμβατά με τη νόσο». «Μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να σφάλλουμε σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια και για να αποφύγουμε πιθανή παραπληροφόρηση σχετικά με αυτήν την υπόθεση», δήλωσε η δικαστής της κομητείας Χάρις, Λίνα Ινταλγκό, σε ξεχωριστή δήλωση.

“Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό είναι μέσω των εμβολίων. Στόχος μας εξακολουθεί να είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα — πάντα ένιωθα ότι τα εμβόλια είναι το κλειδί για τη μείωση της εξάπλωσης.” Ο θάνατος είναι ο πρώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναφέρεται δημόσια σε άτομο που είχε ευλογιά των πιθήκων. Το Τέξας είχε 1.604 αναφερθείσες μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη. Υπάρχουν τώρα περισσότερα από 18.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων που κυκλοφορεί πιστεύεται ότι είναι ο λιγότερο θανατηφόρος από δύο γνωστές ομάδες και είναι σημαντικά λιγότερο επικίνδυνος από την ευλογιά. Εκείνοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια περιλαμβάνουν παιδιά κάτω των 8 ετών, άτομα που είναι έγκυα ή ανοσοκατεσταλμένα και άτομα που είχαν προηγουμένως έκζεμα, σύμφωνα με το CDC. Τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV είναι μια ομάδα ανοσοκατεσταλμένων Αμερικανών για την οποία ανησυχούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, δεδομένου ότι έχουν αποτελέσει μεγάλο μερίδιο των διαγνώσεων της ευλογιάς των πιθήκων. Τα άτομα που λαμβάνουν θεραπείες για λοιμώξεις HIV δεν φαίνεται να έχουν περισσότερες επιπλοκές, σύμφωνα με το CDC, αλλά όσοι έχουν μη ελεγχόμενο HIV μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Από την εμπειρία μου, δεν έχω δει διαφορές στην κλινική εκδήλωση αυτής της συγκεκριμένης άτυπης εστίας μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν φάρμακα για την πρόληψη του HIV και εκείνων που λαμβάνουν φάρμακα για τη θεραπεία του HIV τους», είπε ο Bruce Furness του CDC κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου διαδικτυακού σεμιναρίου. , ανέφερε το CBS News. “Τούτου λεχθέντος, έχουμε δει ένα ή δύο πολύ άσχημα ξεσπάσματα μεταξύ ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV που δεν είχαν καλό έλεγχο.

Και όταν το λέω αυτό, μιλάω, οι φωτογραφίες αυτών των ασθενών είναι παρόμοιες με αυτές που βλέπετε. εκείνοι με αυτά τα πραγματικά άσχημα κρούσματα στο Κονγκό και στα μέρη της Αφρικής όπου αυτός ο ιός είναι ενδημικός», πρόσθεσε ο Furness. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τέξας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο ασθενής που πέθανε είχε HIV ή άλλα στοιχεία «αυτή τη στιγμή για να σεβαστεί το απόρρητο της οικογένειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί νιώθετε ότι ο εγκέφαλός σας δεν έχει χώρο να σκεφτεί την ευλογιά πιθήκων;

Η Ελβετία προσπαθεί να εξασφαλίσει 40.000 δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Γιατί η ευλογιά των πιθήκων προκαλεί νευρικότητα σε κάποια παιδιά του κολεγίου

Ευλογιά πιθήκων: Στα 54 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επανεξέταση των κανόνων αιμοδοσίας για τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα

ΗΠΑ: η πίεση από τις LGBT οργανώσεις, οι βελτιώσεις στις τεχνολογίες ελέγχου αίματος και η συμβολή των τραπεζών αίματος και της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης ώθησαν την FDA να επανεξετάσει τους κανόνες της.

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

Πρόληψη καρκίνου: Οι στόχοι του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η Κίνα ανακοινώνει την επανέναρξη της έκδοσης visa για τους Ιάπωνες

Κίνα: Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει νέες βίζες στην Ιαπωνία στις 10 Ιανουαρίου ως αντίποινα για την απαίτηση του Τόκιο για πρόσθετες δοκιμές για Κινέζους τουρίστες στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Διπλασιάζεται ο αριθμός των ασθενών στην σουηδική επιδημία σαλμονέλας

Σουηδία: Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν αλλοιωμένη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της COVID-19

Κίνα Covid: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε ραγδαία κατά περισσότερο από 70%.