Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Ευλογιά πιθήκων: Οι έγχρωμοι άνδρες λιγότερο πιθανό να κάνουν το εμβόλιο

Ευλογιά πιθήκων: Οι έγχρωμοι άνδρες λιγότερο πιθανό να κάνουν το εμβόλιο

Ευλογιά πιθήκων: Η απροθυμία εμβολιασμού παρατηρήθηκε επίσης στις κοινότητες των έγχρωμων όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια για τον COVID-19.

Αν και υπάρχει τώρα αρκετό εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων για να κυκλοφορήσει, οι Αμερικανοί που το χρειάζονται περισσότερο μπορεί να μην το λαμβάνουν, σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Μόνο το 10 τοις εκατό των δόσεων του εμβολίου Jynneos έχει χορηγηθεί σε έγχρωμους, παρόλο που αποτελούν το ένα τρίτο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, δείχνουν νέα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Εμβόλιο ευλογιάς πιθήκων

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία ήταν δυνατό να συγκεντρωθούν μόνο από 17 πολιτείες και δύο πόλεις, αλλά παρόμοιες ανισότητες έχουν ήδη αναφερθεί από μερικές πολιτείες και πόλεις. Μέχρι στιγμής, το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους άνδρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τις περισσότερες μολύνσεις από οποιαδήποτε χώρα, περισσότερες από 17.000. Περίπου το 98 τοις εκατό των περιπτώσεων στις ΗΠΑ είναι άνδρες και περίπου το 93 τοις εκατό ήταν άνδρες που ανέφεραν πρόσφατη σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες.

Κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει πεθάνει από την ασθένεια, αλλά έχουν αναφερθεί θάνατοι σε άλλες χώρες. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για την ανησυχητική τάση, λένε οι ειδικοί. Θα μπορούσε να είναι πώς και πού προσφέρονται και δημοσιοποιούνται οι λήψεις. Επίσης, ορισμένοι έγχρωμοι άνδρες δεν εμπιστεύονται τους γιατρούς και τις κυβερνητικές προσπάθειες δημόσιας υγείας ή μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να αναγνωρίσουν ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό.

Η απροθυμία για τα εμβόλια παρατηρήθηκε επίσης στις κοινότητες των έγχρωμων όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια για τον COVID-19, δήλωσε στο Associated Press ο Yvens Laborde, M.D., διευθυντής παγκόσμιας εκπαίδευσης υγείας στο Ochsner Health στη Νέα Ορλεάνη. «Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, το ίδιο θα συμβεί και εδώ» με την ευλογιά των πιθήκων, είπε. Οι έγχρωμοι άνδρες δημιουργούν περισσότερες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων, είπε στο AP η Caitlin Rivers, ειδικός στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για την αντιμετώπιση των επιδημιών. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν επιλύεται», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί νιώθετε ότι ο εγκέφαλός σας δεν έχει χώρο να σκεφτεί την ευλογιά πιθήκων;

Ο Fauci προειδοποιεί για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων και συγκρίνει την κατάσταση με την επιδημία HIV/AIDS

Η Ελβετία προσπαθεί να εξασφαλίσει 40.000 δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Γιατί η ευλογιά των πιθήκων προκαλεί νευρικότητα σε κάποια παιδιά του κολεγίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon