Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Εθνική Επιτροπή Διατροφής από το Υπουργείο Υγείας

Εθνική Επιτροπή Διατροφής από το Υπουργείο Υγείας

Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής ορίζεται η Νάσκα Ανδρονίκη, με αναπληρώτρια την Μπενέτου Βασιλική. Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται η Κοντελέ Ιωάννα.

Στη συγκρότηση επιστημονικής Εθνικής Επιτροπής Διατροφής προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη ορίζεται 7μελής Εθνική Επιτροπή Διατροφής με σκοπό τη διαμόρφωση Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής, με κύριο άξονα την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, η Επιτροπή θα γνωμοδοτεί για σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων, ως προς τη διατροφή, σε σχέση με την υγεία.

Ειδικότερα, το έργο της Εθνικής Επιτροπής περιλαμβάνει διάφορες δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της διατροφής και της υγείας του κοινού. Αυτές περιλαμβάνουν την εκπόνηση προτάσεων για τη διαμόρφωση της Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής, με στόχο την προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, παρέχει γνωμοδοτήσεις επί νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με τη διατροφή και την υγεία, καθώς και διαμορφώνει την εθνική θέση σε θέματα διατροφής βασιζόμενη σε διεθνείς συστάσεις.

Τα μέλη της νέας Επιτροπής είναι τα εξής:

  • Νάσκα Ανδρονίκη, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).
  • Μπενέτου Βασιλική, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.
  • Λάγιου Αρετή, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Πρόληψης Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.).
  • Μανιός Ιωάννης, Καθηγητής Διατροφικής Αγωγής και Διατροφικής Αξιολόγησης, Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
  • Ζαμπέλας Αντώνιος, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Παπαδημητρίου Βασιλική, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (Σ.Ε.Β.Τ.).
  • Κοντελέ Ιωάννα, του κλάδου ΠΕ Διαιτολογίας, με ειδικότητα Διαιτολογίας, η οποία υπηρετεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια σε θέματα διατροφής.

Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται η Νάσκα Ανδρονίκη, με αναπληρώτρια την Μπενέτου Βασιλική. Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται η Κοντελέ Ιωάννα. Η δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση υγιεινών διατροφικών προτύπων και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Μέσω συστηματικής επιστημονικής ανάλυσης και προτάσεων, η Επιτροπή αναμένεται να παράσχει στήριξη και καθοδήγηση στις προσπάθειες μας για την προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής και την πρόληψη των νόσων που συνδέονται με τη διατροφή. Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή ενός υγιούς, ισορροπημένου τρόπου ζωής για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκδήλωση Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας

Ψηφιοποίηση του Κράτους: Απρόσκοπτη διεκπεραίωση υποθέσεων του πολίτη στο δημόσιο με νέο νόμο

Μητσοτάκης: Τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου από τα απογευματινά

Άδωνις Γεωργιάδης: Για την ανάγκη ισότητας των δύο φύλων και στον τομέα της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης-Θεμιστοκλέους: Επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής νέων κλινών ΜΕΘ στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Γεωργιάδης-Θεμιστοκλέους: Μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο διέθετε 31 κλίνες ΜΕΘ. Με τη δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» - και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό- διπλασιάζουμε τις κλίνες ΜΕΘ.

Γεωργιάδης: Δεν μπορώ να φέρω τον ουρανό με τ' άστρα στους εργαστηριακούς γιατρούς

Γεωργιάδης: Κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς συνεχίζεται η απεργία των εργαστηριακών γιατρών, διότι έχουμε πάρει ήδη μέτρα και για το clawback και για τη ρευστότητα των μικροβιολογικών.

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από τις 27 Μαΐου οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Παίδων

Γεωργιάδης Παίδων: Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θα αναστείλουν τα τακτικά χειρουργεία από τις 27 Μαΐου, ακολουθώντας το παράδειγμα των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Αγία Σοφία.

Ομάδα παιδιάτρων των ΗΠΑ αναιρεί την απαγόρευση του θηλασμού εδώ και δεκαετίες για τα άτομα με HIV

Στις ανεπτυγμένες χώρες, ωστόσο, οι ειδικοί είχαν συστήσει να μην θηλάζετε, επειδή η ευρεία διαθεσιμότητα ασφαλούς νερού, φόρμουλας και γάλακτος ανθρώπινου δότη θα μπορούσε να εξαλείψει τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV, είπε ο Yee. Αυτό απογοήτευσε τους ανθρώπους με HIV που τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά την επιλογή του θηλασμού.

ΠΟΥ: Ζητά μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της υγείας στην Συρία

ΠΟΥ: Ο τομέας της υγείας στη Συρία πλήττεται από έλλειψη πόρων, αλλά και από μια κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επιδεινώνεται ραγδαία λόγω της συνεχιζόμενης ανασφάλειας, της κλιματικής αλλαγής, των περιβαλλοντικών κινδύνων, του εκτοπισμού, της φτώχειας και της επαρκής πρόσβασης σε τρόφιμα. 

Κικίλιας: Όλοι οι φορείς να συνεργάζονται στενά στην μέγιστη δυνατή εγρήγορση

Κικίλιας: Υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συνεχή εγρήγορση καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ακόμα και όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει χαμηλό κίνδυνο.

Panic Button: Επεκτείνεται η χρήση του σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Panic Button: Η επέκταση του Panic Button ήταν απαραίτητη. Από την πιλοτική εφαρμογή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Close Icon