Πολιτική Υγείας

Ερυθρός Σταυρός: Προειδοποιεί ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού εκρήγνυνται στην Ασία

Ερυθρός Σταυρός: Προειδοποιεί ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού εκρήγνυνται στην Ασία

"Για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η πανδημία χρειαζόμαστε μεγαλύτερη παγκόσμια συνεργασία, ώστε οι σωσίβιοι πόροι, ο ιατρικός εξοπλισμός, τα εμβόλια και τα χρήματα να φτάσουν εκεί που χρειάζονται για να βοηθήσουν τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο. Είμαστε ασφαλείς μόνο όταν όλοι είναι ασφαλείς", ανέφερε.

Ερυθρός Σταυρός: Το κύμα ωθεί τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης. Τα κρούσματα του ιού κορωνοϊού εκρήγνυνται στην Ασία και τον Ειρηνικό με πάνω από 5,9 εκατομμύρια νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περισσότερο από ό,τι σε όλες τις άλλες περιοχές σε συνδυασμό, δήλωσε την Τετάρτη η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού. Προειδοποίησε ότι το κύμα ωθεί τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης. Επτά στις 10 χώρες παγκοσμίως διπλασιάζουν τον αριθμό των μολύνσεών τους, ενώ οι ταχύτερες είναι στην Ασία και τον Ειρηνικό, ανέφερε.

Το Λάος χρειάστηκε μόλις 12 ημέρες για να δει τα περιστατικά του να διπλασιάζονται και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στην Ινδία έχει διπλασιαστεί σε λιγότερο από δύο μήνες σε περισσότερα από 23 εκατομμύρια, δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός σε δήλωση.

Ανέφερε ότι το Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέφερε περισσότερα από 5,9 εκατομμύρια νέες μολύνσεις COVID-19 στην Ασία και τον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων.

Τα επίσημα στοιχεία για μεγάλο μέρος της περιοχής πιστεύεται ευρέως ότι είναι υποτιμημένα.

“Η COVID-19 εκρήγνυται σε μεγάλο μέρος της Ασίας συντριπτικά για νοσοκομεία και υγειονομική περίθαλψη. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια στην Ασία τις τελευταίες δύο εβδομάδες από ό,τι στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική σε συνδυασμό”, είπε ο διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού Ασίας & Ειρηνικού Αλεξάντερ Μάθιου.

“Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε παγκόσμια αλληλεγγύη για περιφερειακή υποστήριξη με περισσότερο ιατρικό εξοπλισμό, υποστήριξη για πρόληψη και επείγουσα πρόσβαση σε εμβόλια”, είπε. Ενώ οι εκστρατείες εμβολιασμού βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, ο Ερυθρός Σταυρός είπε ότι παρεμποδίζεται από ελλείψεις, διστακτικότητα και την δαπανηρή εφοδιαστική για την επίτευξη εμβολιασμού πολλών περιοχών σε ολόκληρη την περιοχή.

“Για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η πανδημία χρειαζόμαστε μεγαλύτερη παγκόσμια συνεργασία, ώστε οι σωσίβιοι πόροι, ο ιατρικός εξοπλισμός, τα εμβόλια και τα χρήματα να φτάσουν εκεί που χρειάζονται για να βοηθήσουν τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο. Είμαστε ασφαλείς μόνο όταν όλοι είναι ασφαλείς”, ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ιατρική βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων από ΗΠΑ στην Ινδία

Προβληματισμός στην Ινδία για τους μειωμένους αριθμούς κρουσμάτων

Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες είναι το κολοσσιαίο πρόγραμμα της Ινδονησίας

Προτάσεις Μόσιαλου για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

N. Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται δια ΠΝΠ μετακινήσεις σε δάση και περιοχές Natura ως τις 9 Αυγούστου

N. Χαρδαλιάς: Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, σε περίπτωση παράβασης, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη, το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

N. Χαρδαλιάς: 99 νέες πυρκαγιές σήμερα - Δύσκολη η αυριανή ημέρα

N. Χαρδαλιάς: Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.

Κ. Μητσοτάκης: Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις - 6 περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Κ. Μητσοτάκης: Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης.

Κίνα Κορωνοϊός: Kαμπάνια εμβολιασμού για εφήβους 12-17, για να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός Κίνα: Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: 12.500 στρέμματα κάηκαν - 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Έχουν καεί 12.500 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτίμησεςι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια εμφανίζουν μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές.