ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ασία Covid-19: Νέο κύμα κορωνοϊού μετά τον επιτυχή περιορισμό του

Ασία Covid-19: Νέο κύμα κορωνοϊού μετά τον επιτυχή περιορισμό του

Ασία Covid-19: Νέο κύμα κορωνοϊού μετά τον επιτυχή περιορισμό του. Ορισμένες ασιατικές χώρες, οι οποίες ήταν από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο όσον αφορά τον περιορισμό του Covid-19, αγωνίζονται τώρα να ξεπεράσουν μια χειμερινή αναβίωση, ένδειξη του πόσο ελλιπής μπορεί να είναι μία πρόοδος μέχρι να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο ευρέως.

Ο Πρόεδρος της Νοτίου Κορέας  Moon Jae-in συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, όταν η χώρα είδε το αποκορύφωμα των 686 υποθέσεων, διάρκειας 9 μηνών, οι οποίες ανάγκασαν αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν εμπορευματοκιβώτια για να επιλύσουν την έλλειψη νοσοκομείου. Την Τετάρτη (09/12), η Ιαπωνία κατέγραψε 2.810 νέες υποθέσεις, ανέφερε η κυβέρνηση, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο μέχρι σήμερα.

To Βιετνάμ ανέφερε κοινοτικές μολύνσεις για πρώτη φορά μέσα σε τρεις μήνες περίπου, προτρέποντας τις αρχές να αναστείλουν όλες τις εισερχόμενες εμπορικές πτήσεις. Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο είχε μειώσει τις καθημερινές λοιμώξεις σε μονοψήφιους αριθμούς, έχει δει τις περιπτώσεις να αυξάνονται μετά τις 100, απαιτώντας την επαναφορά των ορίων στην υπηρεσία εστιατορίων και το κλείσιμο γυμναστηρίων. Αρκετές περιοχές της Μαλαισίας μπήκαν σε κατάσταση lockdown όταν οι περιπτώσεις διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα. “Έχουμε ξεπεράσει τις κρίσεις του κορωνοϊού αρκετές φορές, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε πιο σοβαρή κατάσταση από ποτέ”, δήλωσε ο κος Moon, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Κάλεσε για εκτεταμένες εξετάσεις για τον κορωνοϊό, προτρέποντας  πειραματικά να παρατείνουν τις ώρες εργασίας και να ανοίξουν ξανά τα σημεία διέλευσης.

Ιάπωνες αξιωματούχοι έχουν τονίσει την ανάγκη για συνέχιση της οικονομίας ακολουθώντας βασικούς κανόνες όπως ο αερισμός και η χρήση μάσκας, αλλά δεν δημιούργησαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως τον Απρίλιο και το Μάιο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν ανοικτές. Στη Σεούλ, οι υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για “ιατρική κατάρρευση” καθώς τα 3/4  των νοσοκομειακών κλινών για τους ασθενείς Covid καταλαμβάνονται και τα δωμάτια με ασθενείς υψηλής φροντίδας αγγίζει το 90% σε πληρότητα. Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού διχάζει τους επιστήμονες

Πρώτα θετικά δείγματα για υποχώρηση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί του Sputnik V στη Ρωσία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ραντεβού για φαγητό με κοιλιοκάκη είναι μια πρόκληση

Κοιλιοκάκη ραντεβού: Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη ανέφεραν διάφορες προκλήσεις όταν βγήκαν ραντεβού, κυρίως επικοινωνία των αναγκών τους και διαχείριση των συναισθημάτων λύπης, άγχους και αμηχανίας.