Επιχειρηματικά

Ψηφιακή Υγειονομική Περίθαλψη: Eταιρία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας εισέρχεται στην αγορά

Ψηφιακή Υγειονομική Περίθαλψη: Eταιρία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας εισέρχεται στην αγορά

Ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη: Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην αγορά ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. Η KT, παλαιότερα γνωστή ως Korea Telecom, υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την NGeneBio, μια τοπική εταιρεία αλληλουχίας γονιδίων. Μαζί θα δημιουργήσουν εξατομικευμένα προϊόντα με βάση την ανάλυση γονιδιακών δεδομένων. Επιπλέον, η KT σχεδιάζει να συνεργαστεί με το ιατρικό κέντρο Medical Partners Korea με έδρα το Καζακστάν για να ξεκινήσει ένα σύστημα ελέγχου επιδημίας που βασίζεται σε τεχνολογία πληροφοριών. Θα ξεκινήσει φέτος στο Καζακστάν και στη Ρωσία το 2021. Η NGeneBio ιδρύθηκε το 2014 ως επιχείρηση εσωτερικού από την KT. Το 2015 ίδρυσε ένα μοριακό εργαστήριο και το επόμενο έτος έλαβε έγκριση για έναρξη γενετικών δοκιμών. Η εταιρεία έχει παράγει διάφορα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του BRCAaccuTest ™ για να δοκιμάσει τις μεταλλάξεις BRCA1 και BRCA2 που προκαλούν καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών και το HLAaccuTest ™, μια in vitro διαγνωστική ιατρική συσκευή που μπορεί να εντοπίσει επιβλαβή αντιγόνα.

genebio.jpg

 

Η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στο NGeneBio να κάνει χρήση των λύσεων AI, μεγάλων δεδομένων και cloud της KT. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν για προγράμματα διατροφής και άσκησης που βασίζονται σε γονιδιωματικά δεδομένα. Το Genorhythm είναι η υπάρχουσα υπηρεσία του NGeneBio που αναλύει το λίπος, το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση – θα αναπτύξει περαιτέρω αυτήν την πλατφόρμα με την ικανότητα της KT για μεγάλη ανάλυση δεδομένων. Ακόμη: Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Οι αμερικανικές εταιρείες επεκτείνουν τις λύσεις κινητής τηλε-υγείας

korea telecom.jpg

Η γονιδιωματική ιατρική είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή στη Νότια Κορέα, με τους τομείς της γονιδιωματικής έρευνας, των γενετικών δοκιμών, της ιατρικής ακριβείας και των γενετικών δοκιμών απευθείας προς τον καταναλωτή να αυξάνονται σε δημοτικότητα. Επιπλέον, η Κορέα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιολογικές τράπεζες στον κόσμο. Το τρέχον Κορεατικό Πρόγραμμα Γονιδιώματος που ξεκίνησε το 2006, είναι μια προσπάθεια συλλογής, ανάλυσης και διανομής κορεατικών γονιδιωματικών πληροφοριών για χρήση σε κλινικές και εθνογραφικές μελέτες, ιδιαίτερα στην έρευνα για τον καρκίνο. Δεδομένα από την πρώτη φάση του έργου δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος, με πληροφορίες που περιγράφουν 1.094 ολόκληρα γονιδιώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη Στρογγυλή Τράπεζα για τη χρήση υδρογόνου σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας

ΔΕΠΑ: Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Στρογγυλής Τράπεζας (Roundtable) για τη χρήση υδρογόνου σε κτήρια (Hydrogen for Buildings) της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance), με τη συμμετοχή 30 Διευθυνόντων Συμβούλων των εταιρειών-μελών, MKO, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων. Της συνεδρίασης ηγήθηκαν οι τρεις συμπροεδρεύοντες της Στρογγυλής Τράπεζας κ.Volkmar Denner (BOSCH GMBH), κ.Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) και  η κα.Marie-Pierre Fauconnier (SIBELGA), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Θέρμανσης (EHI). 

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Η Evox Therapeutics επενδύει 95,4 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη φαρμάκων

Τον περασμένο χρόνο, η Evox Therapeutics υπέγραψε συμμαχίες με δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η χρηματοδότηση της σειράς C τοποθετεί τώρα τη βιοτεχνολογία για να προχωρήσει στην κλινική με τις δικές της θεραπείες που βασίζονται σε εξωσώματα.

Πιστοποίηση του Great Place to Work απέκτησε την MDS

MSD: Απέκτησε την πιστοποίηση του Great Place to Work (CERTIFIED by Great Place to Work®), μετά από μια μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

Angelini Pharma Hella: Η Angelini Pharmα Hellas προχώρησε σε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης των παιδιών, στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία.

Η DEMO στήριξε Πολιτεία, ΜΚΟ και εργαζόμενους με δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ

DEMO: Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η Pfizer παρουσιάζει το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα

Pfizer Θεσσαλονίκη: Τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας (Hub) σε φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έπειτα από σχετική πρόσκληση, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, στις 19 Νοεμβρίου 2020.