Πολιτική Υγείας

Επιλογή προϊστάμενων 2021: Το συμβούλιο επιλογής προϊσταμένων που συστάθηκε από το Υπ. Υγείας

Επιλογή προϊστάμενων 2021: Το συμβούλιο επιλογής προϊσταμένων που συστάθηκε από το Υπ. Υγείας

Επιλογή προϊστάμενων 2021: Συστάθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συμβούλιο επιλογής προϊσταμένων και για κάθε μία εκ των επτά Υγειονομικών Περιφερειών.Ποια νοσηλευτικά ιδρύματα αφορά;

Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων(Σ.Ε.Π.)  συστάθηκε από τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Ασημίνα Γκάγκα, για κάθε εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) που έχει δικό του Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τα Νοσηλευτικά  Ιδρύματα .Πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ένας από τα δύο μέλη του Α.Σ.Ε.Π.

Αναλυτικότερα, το συμβούλιο επιλογής προϊσταμένων είναι πενταμελές και αποτελείται από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και  έναν  Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή αντίστοιχης οργανικής μονάδας των ως άνω φορέων, και εφόσον δεν προβλέπεται θέση Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης στον φορέα, έναν Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης που υποδεικνύεται από τον Υπουργό Υγείας αλλά και έναν νομικό Σύμβουλο ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και  δύο μέλη του ΑΣΕΠ.

Πως ορίζονται τα μέλη του Σ.Ε.Π.

Τα μέλη του Σ.Ε.Π. ορίζονται με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι πρέπει να έχουν την ίδια ιδιότητα με τα τακτικά μέλη. Ως αναπληρωτής του Υπηρεσιακού Γραμματέα ορίζεται Υπηρεσιακός Γραμματέας άλλου Υπουργείου, κατόπιν δημόσιας κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη του Α.Σ.Ε.Π. και συγκροτούμενη με απόφαση του Προέδρου του.

Αρμοδιότητες του συμβουλίου  επιλογής προϊσταμένων

Το Συμβούλιο είναι αρμόδιο  για την επιλογή Προϊσταμένων Διεύθυνσης ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου (μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος) επιπέδου οργανικής μονάδας αλλά  και  για την διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων του άρθρου 85 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), όπως ισχύει, για την επιλογή των Προϊσταμένων Τμήματος ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας.

  • Γραμματείς του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων και αναπληρωτές τους ορίζονται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, με Α΄ βαθμό, που υπηρετούν στο οικείο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου .

Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων είναι τριετής.

Σύσταση Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) σε καθεμία εκ των επτά  Υγειονομικές  Περιφέρειες (ΥΠΕ)

Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων συστάθηκε και για  καθεμία εκ των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.), δηλαδή στην 1 η Υ.Πε. Αττικής, στη 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, στην 3η Υ.Πε. Μακεδονίας, στην 4η Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, στην 5η Υ.Πε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην 6η Υ.Πε. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και στην 7η Υ.Πε. Κρήτης, για τα Νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν δικό τους Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή συμμετέχουν σε Κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

 

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΑΣΕΠ προκήρυξη : Τα ΚΕΠ προσλαμβάνουν 144 άτομα

Αποκλειστικό Διοικητές ΥΠΕ : Πελατειακές σχέσεις δείχνει η παράταση της θητείας

Σε εξέλιξη οι αλλαγές στην δομή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ

Θανάσης Πλεύρης : Στόχος να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να κινείται χωρίς πυξίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων

ΠΟΥ Ευλογιά των πιθήκων: «Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η Sylvie Briand, διευθύντρια του ΠΟΥ για την παγκόσμια ετοιμότητα για λοιμώδεις κινδύνους.

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

Βόρεια Κορέα: Κάθε πρωί, η Βόρεια Κορέα δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων ασθενών με συμπτώματα πυρετού, αλλά όχι με κορωνοϊό, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως COVID-19,

Πλεύρης: 2 σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού και τα εμβόλια από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Η πτωτική πορεία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση για άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και στα σχολεία, από Σεπτέμβριο επανεξετάζονται τα μέτρα και προωθείται ένα εμβόλιο για όλους.

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

Πεκίνο κορωνοϊός: Η Κίνα έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής COVID-19, η οποία ενεργοποιεί μαζικά lockdown, τεστ ρουτίνας και περιορισμούς μετακίνησης κάθε φορά που εμφανίζονται ομάδες μόλυνσης.

Επίσημο - Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου

Μάσκες σχολεία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Η Κινεζική επαρχία Χενάν διέταξε τα σχεδόν 100 εκατομμύρια κατοίκους της να κάνουν τεστ Covid κάθε δύο ημέρες

Οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας.

Η Κίνα με πρόφαση την COVID-19 προσπαθεί να κάνει αναποτελεσματικό το ταξίδι του ΟΗΕ στη Σιντζιάνγκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang. Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.