Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Νέος υπάλληλος ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Νέος υπάλληλος ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης προσλήφθηκε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ύστερα από την απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια, ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης του Ηρακλή (ΑΔΤ: ΑΗ 524237), ο οποίος είναι Δικηγόρος με (ΑΜ 021450), προσλαμβάνεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους. Η πρόσληψη του ισχύει από τις 28/09/2020 και θα του καταβάλλονται οι αποδοχές του Μ.Κ. 13 της ΠΕ κατηγορίας.

Η απόφαση για την πρόσληψή του (A1α/59638/02.10.2020: απόφαση του Υπουργού Υγείας) εκδόθηκε σύμφωνα με σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 45, 46, 47 και 48 και της παρ. 2 του άρθρου 110 του Ν. 4622/07.08.2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης (Α ́133). Επίσης, για την απόφαση λήφθηκε υπόψη και η παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 2303/1995 «Πληρωμή αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων μέσω τραπεζικού συστήματος και άλλες διατάξεις» (Α ́ 80), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 12 του ν. 4275/2014 «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (ν.3526/2007) – Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις (Α ́ 149), του Π.Δ. 121/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας» (Α ́ 148) όπως ισχύει, του Π.Δ. 83/09.07.2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α ́ 121) και του Π.Δ. 63/05.08.2020 «Σύσταση Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» (Α ́ 156).

Διαβάστε και τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, πατώντας ΕΔΩ.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

Ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

Ο Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης του Ηρακλή γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ενώ από το 1998 ανήκει στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Επίσης, είναι και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας «Τ-ΒΑΝΚ ΑΤΕ», όπως και επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, COMMERCIAL VALUE AAE. Επιπλέον, υπήρξε νομικός σύμβουλος της τράπεζας «Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ». Καταληκτικά, διετέλεσε ως νομικός σύμβουλος – συνεργάτης της υπό εκκαθάριση τραπεζικής εταιρείας «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδας».

Μπορείτε να δείτε προφίλ του Δικηγορικού του Γραφείου ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων μέχρι την 31/10/202

Ενισχύεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς covid - 19

Πλαφόν στα τεστ επιβάλλει η κυβέρνηση -Στα 10 ευρώ το rapid, στα 40 το μοριακό

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) έκανε εχθές ο ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ test: Δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού στον δρόμο.  Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, (26 Νοεμβρίου), rapid test, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Οι συνολικά 9 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 8 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους […]

Η Γαλλία αμβλύνει σταδιακά τους περιορισμούς της

Γαλλία κορωνοϊός: Σταδιακό άνοιγμα ανακοίνωσε ο Macron. Η Γαλλία θα αρχίσει να αμβλύνει τους αυστηρούς περιορισμούς της αυτό το Σαββατοκύριακο, επιτρέποντας στα μη απαραίτητα καταστήματα να ανοίξουν ξανά, δήλωσε ο Πρόεδρος Emmanuel Macron. Οι άνθρωποι θα μπορούν επίσης να μοιράζονται “στιγμές με την οικογένεια” κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας  ωστόσο […]

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Μέτρα για την επάνδρωση των ΜΕΘ όλης της χώρας παίρνει ο Πρωθυπουργός

Αναφερόμενος, τέλος, στην στρατηγική εμβολιασμού σε 1.018 κέντρα ανά τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος είναι από τον Ιανουάριο να τεθεί σε εφαρμογή ένα «πολύ καλά οργανωμένο κι επιθετικό σχέδιο εμβολιασμού, της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού» που θα έχει ορίζοντα έξι μηνών. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Παράταση του lockdown

Πέτσας μέτρα: Παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς όπως δήλωσε “υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για μείωση των κρουσμάτων και εφόσον συνεχιστεί αυτό θα υπάρχει και λιγότερη πίεση στο σύστημα υγείας.” “Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό” τόνισε ο κ. Πέτσας, ενώ […]

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της πολιτικής υγείας της Σλοβακίας όσον αφορά τα κρούσματα covid-19

Η Σλοβακία ωστόσο δεν αρκείται σε ό,τι έχει ήδη πετύχει. Η κυβέρνηση αποφεύγει να θριαμβολογήσει, τονίζοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, συνεχίζει τις αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες για αυξημένα ατομικά μέτρα προστασίας, αλλά κυρίως ετοιμάζει ένα νέο πανεθνικό πρόγραμμα μαζικών τεστ.