Πολιτική Υγείας

Επικαιροποίηση Οδηγίες: Ο Fauci λέει ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι «δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω»

Επικαιροποίηση Οδηγίες: Ο Fauci λέει ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι «δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω»

"Πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε πιο φιλελεύθεροι καθώς εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα", είπε ενώ εμφανίστηκε στο "This Week" του ABC.

Επικαιροποίηση Οδηγίες: Τα σχόλια του Fauci έρχονται λίγες μέρες αφότου κατηγορήθηκαν τα CDC ότι υπερέβαιναν τον κίνδυνο μετάδοσης κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού “δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι θα ήταν απαραίτητο μόνο για “μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση”. “Εάν εμβολιαστήκατε, δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα έξω”, είπε στο CBS “This Morning.”

“Θα ήταν μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση εάν πηγαίνατε σε μια εντελώς γεμάτη κατάσταση όπου οι άνθρωποι ουσιαστικά πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Τότε φοράτε μάσκα. Αλλά οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εάν έχετε εμβολιαστεί και είστε έξω, αφήστε τη μάσκα, δεν χρειάζεται να τη φοράτε.”

Ο Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου έκανε τα σχόλιά του μέρες μετά την κατηγορία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ότι υπερέβαιναν τον κίνδυνο μετάδοσης ιών σε εξωτερικούς χώρους.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ενώ ο Οργανισμός διατηρεί τον κίνδυνο μετάδοσης ότι είναι “λιγότερος από 10%”, η πραγματικότητα του ποσοστού είναι πλησιέστερα στο 1%. Η διευθύντρια των CDC Dr. Rochelle Walensky πιέστηκε στα δεδομένα κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής της Γερουσίας την Τρίτη από τη γερουσιαστή Susan Collins, R-Maine, η οποία είπε ότι δεν θεωρεί πλέον την καθοδήγηση του Οργανισμού ως «το χρυσό πρότυπο». Η Collins κατηγόρησε τον Οργανισμό για το την καθοδήγηση κατά το άνοιγμα των σχολείων, τα δεδομένα κινδύνων σε εξωτερικούς χώρους και “ανεφάρμοστους περιορισμούς στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις”.

Επί του παρόντος, τα CDC συμβουλεύουν μάσκες για παιδιά που παρευρίσκονται στο καλοκαιρινό κάμπινγκ, ακόμη και όταν βρίσκονται έξω.

Ωστόσο, ο Οργανισμός εξέδωσε τις οδηγίες πριν από την έγκριση από την Υπηρεσία  FDA του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 για εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

Οι Fauci και Walensky δήλωσαν ότι ο Οργανισμός θα παρακολουθεί τα δεδομένα και θα επικαιροποιεί τις οδηγίες “σχεδόν σε πραγματικό χρόνο”.

Ο Fauci παραδέχτηκε επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η καθοδήγηση δια τις θερινές κατασκηνώσεις του Οργανισμού είναι «λίγο αυστηρή» και «συντηρητική».

Συμφωνεί επίσης με τον πρώην επίτροπο της FDA, Δρ. Scott Gottlieb, ο οποίος πρότεινε ότι είναι καιρός να διευκολυνθεί η καθοδήγηση μάσκας εσωτερικού χώρου.

“Πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε πιο φιλελεύθεροι καθώς εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα”, είπε ενώ εμφανίστηκε στο “This Week” του ABC.

“Καθώς εμβολιάζεστε περισσότερα άτομα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά ημέρα θα μειωθεί απολύτως. Είμαστε κατά μέσο όρο περίπου στα 43.000 κρούσματα την ημέρα, πρέπει να το πάρουμε πολύ, πολύ χαμηλότερα από αυτό. Όταν αυτό μειώνεται, ο κίνδυνος οποιασδήποτε μόλυνσης εσωτερικά ή εξωτερικά μειώνεται δραματικά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Aκόμα κι αν η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ο Fauci το αρνείται

Οι επικριτές ξέσπασαν εναντίον του Fauci όταν είπε ότι απαγορεύεται να τρώνε σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και μετά τη λήψη εμβολίου

Νέες αποκαλύψεις Άντονι Φαούτσι για τον κορωνοϊό

"Καμπανάκι" Φαούτσι για απότομη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.