Πολιτική Υγείας

ΕΟΠΥΥ σύμβαση κλινικές: Διακοπή σύμβασης ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές που δεν αναλαμβάνουν Covid περιστατικά

ΕΟΠΥΥ σύμβαση κλινικές: Διακοπή σύμβασης ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές που δεν αναλαμβάνουν Covid περιστατικά

ΕΟΠΥΥ σύμβαση κλινικές: Το υπουργείο Υγείας αισιοδοξεί ότι όλες οι ιδιωτικές κλινικές θα αποδειχθούν πρόθυμες να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας, όμως η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα διακοπεί άμεσα για τις ελάχιστες κλινικές που δεν θα ανταποκριθούν.

Το υπουργείο Υγείας διακόπτει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 την συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες δεν εξυπηρετούν περιστατικά Covid. Στα πλαίσια της συνεργασίας του υπουργείου με τον ιδιωτικό τομέα, απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 300 κλίνες νοσηλείας για τον κορωνοϊό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται αυτές τις κλίνες πάρα πολύ, έτσι ώστε να προτεραιοποιηθούν οι νοσηλείες και να φύγει λίγο από το βάρος που πέφτυ στο ΕΣΥ. Αν και από το υπουργείο Υγείας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όλες οι ιδιωτικές κλινικές θα αποδειχθούν πρόθυμες στο σύνολό τους να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας που μαστίζει την Ελλάδα 2 χρόνια τώρα, εντούτοις η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα διακοπεί άμεσα για τις ελάχιστες κλινικές που δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργείου Υγείας

Από το Υπουργείο οι οδηγίες είναι σαφείς και αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουν το χέρι βοηθείας και οι ιδιωτικές κλινικές στον Γολγοθά που ανεβαίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας: “Από τη Δευτέρα 03.01.22 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του Yπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά. Ήδη το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες. 

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταργείται η συνταγογράφηση ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς

Ο ΕΟΠΠΥ δημοσίευσε τον εικονικό προϋπολογισμό του 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ συμπαραστέκεται στην Άννα Μαστοράκου που δέχτηκε επίθεση αντιεμβολιαστών

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".