Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός ανεμβολίαστοι μέτρα: Σε έξαρση η πανδημία, στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές

Κορωνοϊός ανεμβολίαστοι μέτρα: Σε έξαρση η πανδημία, στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές

Ο ορίζοντας αποκλιμάκωσης του τέταρτου κύματος, ωστόσο, δεν αναμένεται να διαφανεί μέχρι τα τέλη του μήνα, γεγονός που έχουν επισημάνει αρκετοί επιστήμονες, ανοίγοντας τη συζήτηση για νέο κύκλο μέτρων το επόμενο διάστημα.

Κορωνοϊός ανεμβολίαστοι μέτρα: Σε έξαρση βρίσκεται ο κορωνοϊός, καθώς  για μια ακόμη ημέρα χθες οι δείκτες της πανδημίας κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων να παραμένει ανοιχτό. Αναμένοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων που θεσπίστηκαν προσφάτως, με στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες, η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά νέων μέτρων που κινούνται στους εξής άξονες: Την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την επιβολή μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους  και τρίτον τους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Έτσι, αναλόγως την εξέλιξη της πανδημίας το αμέσως προσεχές διάστημα θα χρησιμοποιηθούν μέτρα που βρίσκονται τώρα υπό συζήτηση, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, με τις επόμενες εβδομάδες να έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμες και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές

Στο πλαίσιο αυτό, ρίχνονται άμεσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα παραχωρούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το βράδυ της Τετάρτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid αλλά και λοιπά περιστατικά.

Ήδη έχουν διατεθεί εκατοντάδες κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά. Συν τοις άλλοις, θυμίζουμε ότι στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιστράτευσης γιατρών, αναλόγως και το πώς θα εξελιχθεί το εθελοντικό ενδιαφέρον.

Τι εξετάζεται για τα σούπερ μάρκετ

Για τα σούπερ μάρκετ όπως τις προηγούμενες ημέρες έχει εξηγήσει και ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο. Με άλλα λόγια να βρίσκονται λιγότερα άτομα ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα. «Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών

Πλεύρης 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Οι ασθενείς βασικός κρίκος στη συνδιαμόρφωση πολιτικών Υγείας

Κορωνοϊός θετικότητα 10/11: Άνοδος θετικότητας-Στα ύψη η Λάρισα με 2,55%-Οι κόκκινες περιοχές

Η καθιστική ζωή μέσα στην πανδημία συνδέεται με μεγαλύτερο άγχος και κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΣΠ: Απαράδεκτα συκοφαντικές και προσβλητικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας

ΙΣΠ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καταδικάζει ομόφωνα τις απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά ιατρών μελών μας. 

Ο SARS-CoV-2 είναι απίθανο να προκαλέσει διαβήτη τύπου 1

Στη μελέτη, η επίπτωση του διαβήτη τύπου 1 στους Φινλανδούς κάτω των 15 ετών συγκρίθηκε με τρεις προηγούμενες περιόδους αναφοράς ίδιας διάρκειας. Τα αντισώματα SARS-CoV-2 σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1 αναλύθηκαν σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Olli Vapalahti. Μεταξύ των 785 παιδιών και εφήβων που διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 1 κατά την περίοδο της πανδημίας, αντισώματα SARS-CoV-2 που προκλήθηκαν από μόλυνση βρέθηκαν μόνο σε πέντε άτομα, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση των δυνητικά θανατηφόρων βακτηριακών λοιμώξεων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

"Πρόκειται για μια εργασία-ορόσημο που όχι μόνο συνδέει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή με την ασθένεια, αλλά παρέχει ισχυρές αποδείξεις για την περιβαλλοντική εξάπλωση αυτού του εξαιρετικά θανατηφόρου βακτηριακού παθογόνου".

Η Ισημερινή Γουινέα επιβεβαιώνει 8 νέα κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ

Χωρίς θεραπεία, ο ιός Μάρμπουργκ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε ποσοστό έως και 88% των ανθρώπων που νοσούν από την ασθένεια. Κρούσματα Marburg και μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στην Αγκόλα, το Κονγκό, την Κένυα, τη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα και την Γκάνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.