Πολιτική Υγείας

ΕΟΦ: Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ιατρικά συνέδρια

ΕΟΦ: Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ιατρικά συνέδρια

ΕΟΦ: Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο της επικαιροποιημένης εγκυκλίου. 

Η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναθεωρεί την εγκύκλιο που διέπει τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας σε επιστημονικές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο της επικαιροποιημένης εγκυκλίου. Με τις προτεινόμενες αλλαγές θα τροποποιηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο που θεσπίστηκε με την εγκύκλιο 37201/23.03.2020 του ΕΟΦ. Τα ενδιαφερόμενα μέρη ενθαρρύνονται να συνεισφέρουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας προτάσεις πριν από την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 23.00.

Οι αναθεωρημένοι κανονισμοί ορίζουν ότι οι εξουσιοδοτημένες από τον ΕΟΦ εταιρείες μπορούν να διοργανώνουν το πολύ 48 εκδηλώσεις ετησίως. Συγκεκριμένα, η φιλοξενία εκδηλώσεων σε πανεπιστημιακούς ή νοσοκομειακούς χώρους από αυτές τις εταιρείες απαγορεύεται αυστηρά.

Στο εσωτερικό, τα Πανελλήνια συνέδρια περιορίζονται σε μία φορά το χρόνο από αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς υγείας. Τα συνέδρια αυτά πρέπει να αντιστοιχούν σε αναγνωρισμένες ειδικότητες ή ειδικότητες εντός του ΚΕΣΥ και να έχουν ιστορικό τουλάχιστον τεσσάρων ετών λειτουργίας. Το επιστημονικό πρόγραμμα για αυτές τις εκδηλώσεις πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον δύο ημέρες με ελάχιστους 100 συμμετέχοντες και η χορηγία μπορεί να φτάσει έως και τα 30.000 ευρώ ανά χορηγό εταιρεία.

Οι επιστημονικές ημερίδες, που διοργανώνονται από ιδρύματα υγείας, μπορούν να διαρκέσουν μία ή δύο ημέρες, με ανώτατο όριο χορηγίας στα 5.000 ευρώ ανά εταιρεία. Εκδηλώσεις διάρκειας άνω των οκτώ ωρών μπορούν να λάβουν χορηγία έως και 15.000 ευρώ.

Οι εταιρείες προϊόντων του ΕΟΦ επιτρέπεται να καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής των επαγγελματιών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής, του ταξιδιού, της διαμονής και της διατροφής, εφόσον έχουν έγκριση από τους εργοδότες τους. Το κόστος διαμονής για εκδηλώσεις εσωτερικού περιορίζεται στα 200 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του φόρου διαμονής.

Για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, το κόστος διαμονής περιορίζεται στα 150 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του πρωινού. Το ανώτατο όριο διαμονής είναι 400 ευρώ με ΦΠΑ. Οι εταιρείες που χορηγούν εκδηλώσεις στο εξωτερικό μπορούν να στείλουν έως και δέκα επαγγελματίες υγείας στην Ευρώπη, πέντε στη Βόρεια Αμερική και πέντε στον υπόλοιπο κόσμο ανά εκδήλωση.

Επιπλέον, το 20% των θέσεων εκδηλώσεων για γιατρούς προορίζεται για ειδικούς προτελικού και τελευταίου έτους, καθώς και για όσους παρουσιάζουν ερευνητικές εργασίες. Κάθε εταιρεία προϊόντων του ΕΟΦ μπορεί να χορηγεί έναν επαγγελματία δύο φορές στο εσωτερικό και δύο φορές στο εξωτερικό, με επιπλέον ενεργές συμμετοχές να μην υπολογίζονται σε αυτά τα όρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΦ: Ψευδεπίγραφος μετρητής σακχάρου - Προσοχή για τους καταναλωτές

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Οι φαρμακοποιοί αντίθετοι στην άρση απαγόρευσης  εξαγωγών φαρμάκων και εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.