Πολιτική Υγείας

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ: Αρχίζουν να απορρίπτουν τους αρνητές εμβολίων

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ: Αρχίζουν να απορρίπτουν τους αρνητές εμβολίων

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απέλυσε 23 εν ενεργεία ναυτικούς επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Το Σώμα Πεζοναυτών έχει απαλλάξει 335 Πεζοναύτες, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει απαλλάξει 111 αεροπόρους.

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ: «Η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από τους στρατιώτες που είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν, να αναπτυχθούν, να πολεμήσουν και να κερδίσουν τους πολέμους του έθνους μας», δήλωσε η Γραμματέας του Στρατού Κριστίν Γουόρμουθ. “Οι μη εμβολιασμένοι στρατιώτες παρουσιάζουν κίνδυνο για τη δύναμη και θέτουν σε κίνδυνο την ετοιμότητα. Θα ξεκινήσουμε διαδικασίες απόλυσης για στρατιώτες που αρνούνται την παραγγελία εμβολίου και δεν εκκρεμεί οριστική απόφαση για εξαίρεσή τους.” Η ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα στην εκστρατεία του στρατού κατά της COVID-19, επειδή ο Στρατός είναι ο μεγαλύτερος κλάδος.

Οι στρατιώτες που ζητούν εξαίρεση θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για να ξεκινήσουν το σχήμα για την COVID ή να υποβάλουν ένσταση. Η διαταγή καλύπτει στρατιώτες του Τακτικού Στρατού, εν ενεργεία στρατιώτες εφεδρικού τμήματος που υπηρετούν στον Τίτλο 10 και δόκιμους.

Από τις 26 Ιανουαρίου, ο στρατός είχε ανακουφίσει έξι αρχηγούς του στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο διοικητών ταγμάτων, και είχε εκδώσει περίπου 3.000 γραπτές επιπλήξεις σε στρατιώτες που αρνήθηκαν το εμβόλιο, αλλά δεν είχαν ξεκινήσει ακούσια δράση χωρισμού εναντίον κανενός στρατιώτη, ανέφερε ο Στρατός σε ξεχωριστή είδηση. Ο Στρατός είπε ότι το 96% του τακτικού Στρατού και το 79% των εφέδρων του Στρατού ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Έξι ιατρικές εξαιρέσεις και καμία θρησκευτική εξαίρεση είχαν χορηγηθεί έως τις 26 Ιανουαρίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απέλυσε 23 εν ενεργεία ναυτικούς επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Το Σώμα Πεζοναυτών έχει απαλλάξει 335 Πεζοναύτες, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει απαλλάξει 111 αεροπόρους. Οι απολυμένοι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν οικονομικές επιπτώσεις.

Δεν θα είναι επιλέξιμοι για αμοιβή ακούσιου χωρισμού και «ενδέχεται να υπόκεινται σε επιστροφή τυχόν μη δεδουλευμένων ειδικών αμοιβών ή αμοιβών κινήτρων», ανέφερε ο Στρατός. Ωστόσο, οι στρατιώτες που θα ολοκληρώσουν τον χωρισμό ή τη συνταξιοδότηση πριν από την 1η Ιουλίου 2022, θα λάβουν προσωρινή απαλλαγή. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι όριζε το εμβόλιο για την COVID για τον στρατό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι νομοθέτες προειδοποιούν ότι η εντολή εμβολίου Μπάιντεν θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

Ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ διακόπτουν την εντολή εμβολίου covid λόγω μαζικής εξόδου νοσηλευτών αρνητών εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.