Πολιτική Υγείας

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ: Αρχίζουν να απορρίπτουν τους αρνητές εμβολίων

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ: Αρχίζουν να απορρίπτουν τους αρνητές εμβολίων

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απέλυσε 23 εν ενεργεία ναυτικούς επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Το Σώμα Πεζοναυτών έχει απαλλάξει 335 Πεζοναύτες, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει απαλλάξει 111 αεροπόρους.

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ: «Η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από τους στρατιώτες που είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν, να αναπτυχθούν, να πολεμήσουν και να κερδίσουν τους πολέμους του έθνους μας», δήλωσε η Γραμματέας του Στρατού Κριστίν Γουόρμουθ. “Οι μη εμβολιασμένοι στρατιώτες παρουσιάζουν κίνδυνο για τη δύναμη και θέτουν σε κίνδυνο την ετοιμότητα. Θα ξεκινήσουμε διαδικασίες απόλυσης για στρατιώτες που αρνούνται την παραγγελία εμβολίου και δεν εκκρεμεί οριστική απόφαση για εξαίρεσή τους.” Η ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα στην εκστρατεία του στρατού κατά της COVID-19, επειδή ο Στρατός είναι ο μεγαλύτερος κλάδος.

Οι στρατιώτες που ζητούν εξαίρεση θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για να ξεκινήσουν το σχήμα για την COVID ή να υποβάλουν ένσταση. Η διαταγή καλύπτει στρατιώτες του Τακτικού Στρατού, εν ενεργεία στρατιώτες εφεδρικού τμήματος που υπηρετούν στον Τίτλο 10 και δόκιμους.

Από τις 26 Ιανουαρίου, ο στρατός είχε ανακουφίσει έξι αρχηγούς του στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο διοικητών ταγμάτων, και είχε εκδώσει περίπου 3.000 γραπτές επιπλήξεις σε στρατιώτες που αρνήθηκαν το εμβόλιο, αλλά δεν είχαν ξεκινήσει ακούσια δράση χωρισμού εναντίον κανενός στρατιώτη, ανέφερε ο Στρατός σε ξεχωριστή είδηση. Ο Στρατός είπε ότι το 96% του τακτικού Στρατού και το 79% των εφέδρων του Στρατού ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Έξι ιατρικές εξαιρέσεις και καμία θρησκευτική εξαίρεση είχαν χορηγηθεί έως τις 26 Ιανουαρίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απέλυσε 23 εν ενεργεία ναυτικούς επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Το Σώμα Πεζοναυτών έχει απαλλάξει 335 Πεζοναύτες, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει απαλλάξει 111 αεροπόρους. Οι απολυμένοι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν οικονομικές επιπτώσεις.

Δεν θα είναι επιλέξιμοι για αμοιβή ακούσιου χωρισμού και «ενδέχεται να υπόκεινται σε επιστροφή τυχόν μη δεδουλευμένων ειδικών αμοιβών ή αμοιβών κινήτρων», ανέφερε ο Στρατός. Ωστόσο, οι στρατιώτες που θα ολοκληρώσουν τον χωρισμό ή τη συνταξιοδότηση πριν από την 1η Ιουλίου 2022, θα λάβουν προσωρινή απαλλαγή. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι όριζε το εμβόλιο για την COVID για τον στρατό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι νομοθέτες προειδοποιούν ότι η εντολή εμβολίου Μπάιντεν θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

Ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ διακόπτουν την εντολή εμβολίου covid λόγω μαζικής εξόδου νοσηλευτών αρνητών εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Αποφάσισε την εφαρμογή έξι μέτρων για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς

Ενημέρωση του πληθυσμού για τον έλεγχο της εμβολιαστικής του κάλυψης και την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχει αυτός ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει προηγούμενη καταγεγραμμένη νόσηση.

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.