Πολιτική Υγείας

Εμβόλιο Ισραήλ: Σχεδιάζει να προσφέρει ενημερωμένο αναμνηστικό για τον κορωνοϊό έως τον Σεπτέμβριο

Εμβόλιο Ισραήλ: Σχεδιάζει να προσφέρει ενημερωμένο αναμνηστικό για τον κορωνοϊό έως τον Σεπτέμβριο

"Προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για τον χειμώνα και εξετάζουμε την πιθανότητα δύο κυμάτων ασθενειών στη χώρα, της γρίπης και του κορωνοϊού, δύο κύματα που έχουμε δει αλλού στον κόσμο", δήλωσε ο Zarka στους δημοσιογράφους.

Εμβόλιο Ισραήλ: Το Ισραήλ θα διαθέσει επικαιροποιημένο αναμνηστικό Phizer/BioNtech COVID, το οποίο προστατεύει από την Omicron Το Ισραήλ θα προσφέρει τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 από τη Pfizer που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των υποπαραλλαγών Omicron BA.4/5 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του τομέα της υγείας την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τους κορωνοϊούς του Ισραήλ, Σαλμάν Ζάρκα, προέτρεψε όσους ανήκουν σε ομάδες κινδύνου να κάνουν το αναμνηστικό μαζί με το εμβόλιο κατά της γρίπης, αν και οποιοσδήποτε άνω των 12 ετών και τουλάχιστον τρεις μήνες από προηγούμενο εμβόλιο ή ασθένεια COVID-19 θα είναι επιλέξιμος.

“Προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για τον χειμώνα και εξετάζουμε την πιθανότητα δύο κυμάτων ασθενειών στη χώρα, της γρίπης και του κορωνοϊού, δύο κύματα που έχουμε δει αλλού στον κόσμο”, δήλωσε ο Zarka στους δημοσιογράφους.

Περίπου το ήμισυ των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχει ήδη κάνει τρεις δόσεις εμβολίου και περίπου 850.000 άνθρωποι έχουν κάνει τέσσερις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας, με 11.667 καταγεγραμμένους θανάτους.

Το λεγόμενο δισθενές εμβόλιο της Pfizer/BioNtech στοχεύει στο επί του παρόντος κυκλοφορούν στέλεχος BA.4/5 καθώς και στο στέλεχος του ιού που εμφανίστηκε αρχικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Ενώ τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα παρείχαν καλή προστασία από τη νοσηλεία και τον θάνατο, η αποτελεσματικότητά τους, ιδίως κατά της λοίμωξης, μειώθηκε καθώς ο ιός εξελισσόταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett

Περιορισμένη άμυνα κατά της Όμικρον η 4η δόση στο Ισραήλ

500.000 στο Ισραήλ έχουν κάνει και 4η δόση εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.