Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμός: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca – στα mega εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιασμός: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca – στα mega εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιασμός: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca- στα mega εμβολιαστικά κέντρα.  Aρχίζουν σήμερα στη χώρα μας oι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας 60 - 64 ετών. Τα ραντεβού άνοιξαν στις 10 Φεβρουαρίου και από σήμερα θα είναι ανοιχτά ακόμη 2 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα.

Από σήμερα στη «μάχη» των εμβολιασμών μπαίνουν και δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο Mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα “Προμηθέας”, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως θα λειτουργεί 08:00 με 20:00.

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και αυτό στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες τους από σήμερα. Στο πρώτο θα υπάρχουν σε αυτή τη φάση 40 εμβολιαστικές γραμμές και στο δεύτερο πάνω από 20, με δυναμικότητα 2.000 και 1.000 εμβολιασμών αντίστοιχα σε ημερήσια βάση.  Αργότερα και με βάση τις παραλαβές, θα μπουν στον σχεδιασμό και τα άλλα δύο mega κέντρα, στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο και στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστεριού. Τα κέντρα αναμένεται να περάσουν στην πλήρη δυναμικότητα τους από τον Απρίλιο και μετά, όταν θα μαζικοποιηθούν και οι παραλαβές, τόσο από τη Pfizer και τη Moderna, όσο και από την AstraZeneca.

Ήδη από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους πολίτες από 75 έως 79 ετών, ενώ ταυτόχρονα και “τρέχουν” και τα ραντεβού για τους 60 ετών. Η κεντρική εκτίμηση είναι ότι ως το τέλος του Μαρτίου, συνολικά, θα έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί. Εντός του Μαρτίου, θα ξεκινήσουν και τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα από 70-74 και τους μεταμοσχευμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Οδηγίες επιστημόνων για εμβολιασμό με εμβόλια mRNA

Οι τελευταίες συστάσεις του CDC για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Ερυθρός Σταυρός των ΗΠΑ ανακοίνώνει την εθνική έλλειψη αίματος

"Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέντρα αίματος σε όλη τη χώρα ανέφεραν λιγότερη από μία ημέρα παροχή αίματος ορισμένων κρίσιμων τύπων αίματος - ένα επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο. Εάν η παροχή αίματος της χώρας δεν σταθεροποιηθεί σύντομα, μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αίμα που σώζει ζωές για κάποιους ασθενείς όταν χρειάζεται».

Οι ρωσικές αρχές συντομεύουν την απαιτούμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν μολυνθεί με covid-19 από 14 σε επτά ημέρες,

Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια καταμέτρησης, τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων πολύ υψηλότερα, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 είναι πάνω από 625.000.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται 3η δόση, λέει ο ΠΟΥ

ΠΟΥ: "Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως", επεσήμανε η Σούμια Σουαμινάθαν.

Ο πρόεδρος της Κίνας δεσμεύτηκε να στείλει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου covid σε άλλες χώρες

Συγκριτικά, οι διαχειριστές του προγράμματος COVAX που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ για την αποστολή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο ότι έχει παραδώσει τώρα 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου.