Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμοί covid για παιδιά: Εκατομμύρια παραγγέλθηκαν, λένε αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου

Εμβολιασμοί covid για παιδιά: Εκατομμύρια παραγγέλθηκαν, λένε αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου

Έως και 20 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ θα είναι επιλέξιμα για εμβολιασμό εάν εγκριθεί ο ένας ή και οι δύο εμβολιασμοί. Λιγότερο από το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν κάνει τις δύο συνιστώμενες δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Εμβολιασμοί covid για παιδιά: Έως και 20 εκατομμύρια παιδιά θα μπορούσαν να γίνουν επιλέξιμα για εμβολιασμό κατόπιν έγκρισης. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι έχουν παραγγελθεί εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID για μικρά παιδιά εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης των εμβολίων για παιδιά κάτω των 5 ετών την επόμενη εβδομάδα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα εξετάσουν εάν θα εγκρίνουν και θα συστήσουν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν ήδη από την εβδομάδα της 20ης Ιουνίου, με το πρόγραμμα να «ανεβαίνει» με την πάροδο του χρόνου. Με 10 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες αρχικά – και εκατομμύρια περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες – η διοίκηση είπε ότι οι δόσεις θα αποστέλλονται “αμέσως” μετά την εξουσιοδότηση.

«Για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών παρόχων – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε μικρότερα ιατρεία και σε αγροτικές περιοχές – τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε μεγέθη συσκευασίας των 100 δόσεων και θα συνοδεύονται από όλες τις προμήθειες που χρειάζονται οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης για εμβολιασμό σε μικρότερα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων μικρών βελονών», ανέφερε. Το Associated Press, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους, ανέφερε ότι οι μισοί από τους πρώτους γύρους βολών θα γίνουν από τη Pfizer και οι άλλοι από τη Moderna.

Έως και 20 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ θα είναι επιλέξιμα για εμβολιασμό εάν εγκριθεί ο ένας ή και οι δύο εμβολιασμοί. Λιγότερο από το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν κάνει τις δύο συνιστώμενες δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Pfizer ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει τρεις δόσεις του εμβολίου της –με κάθε δόση το ένα δέκατο της ποσότητας για ενήλικες– για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών.

Επιπλέον, η Moderna ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει δύο βολές για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών, με δόσεις να περιέχουν περίπου το ένα τέταρτο της δόσης για ενήλικες. Μια συμβουλευτική επιτροπή του FDA πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη για να εξετάσει τα δεδομένα των εταιρειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Την ώρα που ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ΠΟΥ επισημαίνει πως η πανδημία της Covid-19 δεν έχει τελειώσει.

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Τα νέα παιδιατρικά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 11,8% για την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, με ένα σύνολο να αναφέρεται κάτι παραπάνω από 37.000.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.