Πολιτική Υγείας

COVID-19: Τα παιδιά κάτω των 5 ετών μπορεί να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν

COVID-19: Τα παιδιά κάτω των 5 ετών μπορεί να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν

Ο FDA στη συνέχεια ανέβαλε την αναθεώρησή του για να περιμένει την πρόσθετη δοκιμή στην τρίτη δόση.

COVID-19: Η μελέτη κρίθηκε ασφαλής και καλά ανεκτή μεταξύ των παιδιών που μελετήθηκαν, αλλά η εταιρεία είπε ότι τα δεδομένα είναι ακόμα προκαταρκτικά Η Pfizer Inc. και ο συνεργάτης της BioNTech SE συμπλήρωσαν μια αίτηση προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να εγκρίνουν τη χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου τριών δόσεων για την COVID-19 για παιδιά 6 μηνών έως κάτω των 5 ετών, σύμφωνα με πολλές αναφορές. “Η Pfizer και η BioNTech ολοκλήρωσαν μια κυλιόμενη αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) της δόσης 3 μg [μικρογραμμάρια] του εμβολίου Pfizer-BioNTech για την COVID-19 για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών ηλικίας την 1η Ιουνίου 2022», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση.

Από τις 29 Απριλίου, 10 νεαροί συμμετέχοντες ανέπτυξαν συμπτωματική COVID-19 εντός επτά ημερών μετά την τρίτη δόση, οπότε η μελέτη ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τριών δόσεων ήταν περίπου 80,3%, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Το εμβόλιο κρίθηκε ασφαλές και καλά ανεκτό μεταξύ των παιδιών που μελετήθηκαν, αλλά η εταιρεία είπε ότι τα δεδομένα είναι ακόμη προκαταρκτικά, επειδή το πρωτόκολλο δοκιμής καθορίζει τουλάχιστον 21 περιπτώσεις που αναπτύσσουν COVID-19 από επτά ημέρες μετά την τρίτη δόση προτού ολοκληρωθεί η τελική αναθεώρησή της.

Ο FDA απάντησε ότι αποδέχτηκε την αίτηση. «Αναγνωρίζουμε ότι οι γονείς αγωνιούν να εμβολιαστούν τα μικρά παιδιά τους κατά της COVID-19 και ενώ ο FDA δεν μπορεί να προβλέψει πόσο χρόνο θα πάρει η αξιολόγηση των δεδομένων και των πληροφοριών.

Θα εξετάσουμε οποιοδήποτε αίτημα για Εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης EUA λάβουμε, το συντομότερο δυνατό, χρησιμοποιώντας επιστήμη βασισμένη στην προσέγγιση», ανέφερε ο FDA.

Ο οργανισμός εξετάζει επίσης το αίτημα της Moderna να επιτρέψει την επείγουσα χρήση του εμβολίου για παιδιά κάτω των 6 ετών, το οποίο ζητήθηκε στις 28 Απριλίου.

Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή του FDA δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση στα μέσα Ιουνίου για να συζητήσει τους κινδύνους και τα οφέλη των εμβολίων τόσο της Pfizer όσο και της Moderna σε μικρότερα παιδιά.

Η Moderna είπε ότι το εμβόλιο της ήταν 51% αποτελεσματικό κατά της ασυμπτωματικής και ήπιας λοίμωξης κατά τη διάρκεια της αύξησης της όμικρον σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως κάτω των 2 ετών και 37% αποτελεσματικό για τα παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, σύμφωνα με το ABC News.

Τα εμβόλια της Pfizer είναι το ένα δέκατο της δόσης για ενήλικες, ενώ της Moderna είναι το ένα τέταρτο της δόσης για ενήλικες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αλλά οι γονείς μπορεί να είναι απρόθυμοι να αγωνιστούν για να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους. Μόνο το 18% των γονέων παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών είναι «ανυπόμονοι» να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με περίπου τέσσερις στους δέκα γονείς παιδιών κάτω των 5 ετών να επιλέγουν να «περιμένουν και να δουν» πριν εμβολιαστούν τα παιδιά τους.

Δημοσκόπηση του 2022 από το Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser. Η Pfizer και η BioNTech ζήτησαν για πρώτη φορά άδεια από τον FDA τον Φεβρουάριο για να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά με μια σειρά δύο δόσεων. Ωστόσο, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα, οι εταιρείες πρόσθεσαν μια επιπλέον δόση για να δημιουργήσουν μια πιο ισχυρή ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με το Journal.

Ο FDA στη συνέχεια ανέβαλε την αναθεώρησή του για να περιμένει την πρόσθετη δοκιμή στην τρίτη δόση.

«Το εμβόλιό μας για την COVID-19 έχει μελετηθεί σε χιλιάδες παιδιά και εφήβους και είμαστε ικανοποιημένοι που το σκεύασμά μας για τα μικρότερα παιδιά, το οποίο επιλέξαμε προσεκτικά ώστε να είναι το ένα δέκατο της ισχύος δόσης για ενήλικες, έγινε καλά ανεκτό και παρήγαγε ισχυρή ανοσολογική απάντηση», δήλωσε ο Albert Bourla, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

«Η μελέτη υποδηλώνει ότι μια χαμηλή δόση 3-ug του εμβολίου μας, προσεκτικά επιλεγμένη με βάση δεδομένα ανεκτικότητας, παρέχει στα μικρά παιδιά υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι των πρόσφατων στελεχών της COVID-19», πρόσθεσε ο Δρ. Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος και συν- ιδρυτής της BioNTech.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διοίκηση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι η εντολή της για το εμβόλιο COVID-19 για μαθητές δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

CDC: Mειώθηκαν οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Υπάρχει ήδη δημόσια σύγχυση σχετικά με το ποιος πρέπει να λάβει έναν δεύτερο ενισχυτή covid τώρα και ποιος μπορεί να περιμένει.

Ο δισταγμός και η σύγχυση των γονέων εμποδίζουν πολλά παιδιά να πάρουν το εμβολιαστικό πλάνο covid, ενώ αίρονται τα μέτρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.