Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Προγραμμάτισε δημόσια συνεδρίαση για την επανεξέταση των εμβολίων covid για παιδιά κάτω των 5

FDA ΗΠΑ: Προγραμμάτισε δημόσια συνεδρίαση για την επανεξέταση των εμβολίων covid για παιδιά κάτω των 5

«Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, υπάρχει ένας αριθμός αναμενόμενων υποβολών και επιστημονικών ερωτημάτων που θα ωφεληθούν από τη συζήτηση με τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής μας», δήλωσε ο Δρ Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων.

FDA ΗΠΑ: Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τις αιτήσεις των κατασκευαστών εμβολίων Moderna και Pfizer Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προγραμμάτισε την Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση για την επανεξέταση των εμβολίων κατά της COVID-19 για τα μικρότερα παιδιά στις Η.Π.Α. Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 21 και 22 Ιουνίου, αλλά οι ημερομηνίες δεν είναι οριστικές. «Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, υπάρχει ένας αριθμός αναμενόμενων υποβολών και επιστημονικών ερωτημάτων που θα ωφεληθούν από τη συζήτηση με τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής μας», δήλωσε ο Δρ Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων. “Παρέχουμε ένα δοκιμαστικό χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση αυτών των υποβολών, καθώς αυτές οι συναντήσεις θα καλύπτουν μια σειρά θεμάτων που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.

Ο Οργανισμός δεσμεύεται σε μια διεξοδική και διαφανή διαδικασία που λαμβάνει υπόψη τη συμβολή των ανεξάρτητων συμβούλων μας και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ανασκόπησή μας για τα εμβόλια COVID-19.

Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε γρήγορα με τυχόν κατάλληλες εξουσιοδοτήσεις μόλις ολοκληρωθεί η εργασία μας.”

Το πρακτορείο είπε ότι θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς κάθε εταιρεία ολοκληρώσει την αίτησή της.

«Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις», είπε ο Επίτροπος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

“Θα εξετάσουμε τα δεδομένα, θα πραγματοποιήσουμε μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής και θα λάβουμε μια απόφαση το συντομότερο δυνατό μόλις λάβουμε τις αιτήσεις.”

Την Πέμπτη, η Moderna ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιό της για επείγουσα χρήση σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας είπε ότι το εμβόλιο ήταν περίπου 51% αποτελεσματικό κατά του ιού για παιδιά κάτω των 2 ετών και περίπου 37% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών.

Πρόσθεσε ότι παρόμοια αιτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη με τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, σημειώνοντας ότι τα αιτήματα βασίζονται σε μια κύρια σειρά δύο δόσεων 25 μικρογραμμαρίων του εμβολίου. «Είμαστε υπερήφανοι που μοιραζόμαστε ότι ξεκινήσαμε την υποβολή μας στην EUA για έγκριση για το εμβόλιό μας για την COVID-19 για μικρά παιδιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

«Πιστεύουμε ότι το mRNA-1273 θα είναι σε θέση να προστατεύσει με ασφάλεια αυτά τα παιδιά από τον SARS-CoV-2, το οποίο είναι τόσο σημαντικό στη συνεχιζόμενη μάχη μας κατά της COVID-19 και θα γίνει ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο από τους γονείς και τους φροντιστές».

Η Moderna έχει υποβάλει αιτήσεις στον FDA για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά o FDA δεν έχει αποφανθεί γι’ αυτές και παραμένει ασαφές εάν αυτά τα δεδομένα θα ληφθούν υπόψη. Αυτήν τη στιγμή, μόνο παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της ανταγωνιστικής Pfizer.

Η Pfizer αναμένεται επίσης να ανακοινώσει εάν τρία από τα εμβόλια ακόμη μικρότερης δόσης λειτουργούν στα μικρότερα παιδιά.

Αυτήν τη στιγμή, μόνο παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της ανταγωνιστικής Pfizer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γονείς των ΗΠΑ κάνουν μια παθιασμένη έκκληση για τη χρήση του εμβολίου covid εκτός ετικέτας, σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Ο FDA των ΗΠΑ είπε ότι «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο» για να υποστηρίξει τη διαδικασία διάθεσης εμβολίων για παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λογοκρίθηκε ιατρικό portal στην Κίνα που κατέκρινε φυτικό φάρμακο κατά της COVID-19

Κίνα: Ένας δημοφιλής κινεζικός ιστότοπος ιατρικής πληροφόρησης λογοκρίθηκε από τις αρχές μήνες μετά την κριτική του για μια θεραπεία με βότανα για την COVID-19 που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.