Πολιτική Υγείας

Εμβόλια Covid-19: Γιατί ορισμένες χώρες συνιστούν εφάπαξ δόση για εφήβους, νέους ενήλικες;

Εμβόλια Covid-19: Γιατί ορισμένες χώρες συνιστούν εφάπαξ δόση για εφήβους, νέους ενήλικες;

Αυτή η προσέγγιση μιας μόνο δόσης ελπίζω να ενθαρρύνει περισσότερους γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Εμβόλια Covid-19: Αξιωματούχοι σε πολλές χώρες συνέστησαν ενέσεις μιας δόσης μετά από περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε εφήβους μετά τη δεύτερη δόση Οι ανησυχίες για τη μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή της καρδιάς, μετά από μια δεύτερη δόση εμβολίου COVID σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες έχει προκαλέσει πολλές χώρες να στραφούν σε τακτική εμβολιασμού μιας δόσης για αυτήν την ηλικιακή ομάδα αντί για διπλή δοσολογία, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Νορβηγίας και του Χονγκ Κονγκ, έχουν συστήσει τη χορήγηση μιας μόνο δόσης του εμβολίου Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Η προσπάθεια αποσκοπεί στην παροχή μερικής προστασίας από τον κορωνοϊό μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο πιθανών παρενεργειών, όπως η μυοκαρδίτιδα, μια ανεπιθύμητη ενέργεια που εμφανίζεται περιστασιακά μετά από μια δεύτερη δόση ενός από τα εμβόλια mRNA σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Ο Δρ Aaron Glatt, εκπρόσωπος της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής και καθηγητής και πρόεδρος της ιατρικής στο Mount Sinai South Nassau στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ζύγισε τις αναφορές και είπε στο Fox News: «Αυτή η νέα στρατηγική αξίζει σίγουρα να αξιολογηθεί Έχει θεωρητικά και πρακτικά πλεονεκτήματα εάν λειτουργεί. ”

Ο Γκλατ προειδοποίησε, “Ωστόσο, οι κατάλληλες πλήρεις μελέτες για να αποδειχθεί ότι αυτή πρέπει να είναι η τυπική προσέγγιση πρέπει να εκτελεστούν και να αναλυθούν”. Ορισμένες χώρες έχουν συστήσει να χορηγείται στα παιδιά 12 ετών και άνω μία δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19. Υγειονομικοί υπάλληλοι στο Χονγκ Κονγκ συνέστησαν μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών τον περασμένο μήνα, αφού οι αναφορές για φλεγμονή της καρδιάς θεωρήθηκαν ως παρενέργεια της δεύτερης δόσης του εμβολίου mRNA, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Ο καθηγητής Lau Yu-lung, ο οποίος προεδρεύει μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας που συμβουλεύει κυβερνητικούς αξιωματούχους του Χονγκ Κονγκ για το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εμπειρογνώμονες υγείας θεωρούν ότι είναι πιο επωφελές για τους εφήβους να λαμβάνουν μόνο μία δόση για να «μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα φλεγμονή της καρδιάς», σύμφωνα με το Reuters.

Η Αγγλία και η Νορβηγία συνιστούν επίσης την εφάπαξ δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και αναμένουν απόφαση για τις δεύτερες δόσεις έως ότου εκδοθούν περαιτέρω δεδομένα, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, φλεγμονής του βλεννογόνου της καρδιάς, εμφανίστηκαν συχνότερα σε άνδρες εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τη λήψη δεύτερης δόσης παρά μετά την πρώτη δόση του mRNA Εμβόλιο Covid-19 (Pfizer-BioNTech ή Moderna).

Όσοι ανέφεραν ότι είχαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα ανταποκρίθηκαν καλά στο φάρμακο και ανάρρωσαν γρήγορα, ανέφερε το CDC στον ιστότοπό του. Μια δήλωση στον ιστότοπο του οργανισμού υγείας σημείωσε: “Αυτές οι αναφορές είναι σπάνιες και τα γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολιασμού COVID-19 υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού κινδύνου μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας.”

Ο Δρ Fred Davis, αναπληρωτής πρόεδρος ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Northwell Health στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Fox News, “Το CDC αναφέρει ότι τα ποσοστά αναφοράς μυοκαρδίτιδας ήταν 40,6 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο μετά τις δεύτερες δόσεις εμβολίων mRNA COVID-19 που χορηγήθηκαν σε άνδρες ηλικίας 12 ετών.

Αυτό είναι πολύ λιγότερο από 1% σε αυτήν την ομάδα. ” Ο Ντέιβις, που ειδικεύεται στην επείγουσα ιατρική, είπε στο Fox News ότι η μυοκαρδίτιδα παραμένει μια σπάνια παρενέργεια του εμβολίου mRNA και ότι εάν συμβεί, “οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις ανταποκρίνονται καλά σε αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ξεκουράζονται.

Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν σε μία έως δύο εβδομάδες». Ο Ντέιβις σχολίασε επίσης εκείνες τις χώρες που προτείνουν την τακτική ενός εμβολιασμού και είπε στο Fox News, “Ενώ η προσέγγιση για την προσφορά μιας μόνο δόσης εμβολιασμού για παιδιά 12 ετών και άνω θα προσφέρει λιγότερη προστασία (52% με μία δόση έναντι 88% με δύο δόσεις της Pfizer), αυτή η προσέγγιση επιτρέπει σε περισσότερα παιδιά να εμβολιαστούν με αριθμό εμβολίων στο χέρι ενώ μειώνει επίσης τον ήδη ελάχιστο κίνδυνο παρενεργειών που παρατηρείται μετά τη δεύτερη δόση. ”

Ο Ντέιβις, ο οποίος είναι πιστοποιημένος στην ιατρική έκτακτης ανάγκης και αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Donald and Barbara Zucker στο Hofstra/Northwell στο Hempstead της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Fox News: «Αυτή η προσέγγιση μιας μόνο δόσης ελπίζω να ενθαρρύνει περισσότερους γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους». Εν τω μεταξύ, ο Γκλατ, ο οποίος είναι επίσης επιδημιολόγος του νοσοκομείου, προειδοποίησε ότι “Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι στους ενήλικες τα δεδομένα δείχνουν σαφώς ότι χρειάζονται δύο δόσεις για να αποκτήσουν ισχυρότερη ανοσία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν τον Οκτώβρη οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο

Μάριος Θεμιστοκλέους: 33.000 έφηβοι 15-17 έχουν ήδη εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού για εμβόλιο

Ο Γιώργος Τρίμης στο healthweb: Οι έφηβοι να εμβολιαστούν κινδυνεύουν από μυοκαρδίτιδα εάν νοσήσουν

Η Moderna υπέβαλε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της σε παιδιά στην Ευρώπη

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών

Μαρία Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με γονική συναίνεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ορισμένοι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση του εμβολίου, λέει το CDC

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

Συνάντηση γ.γ Δημ. Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου με κλιμάκιο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

Υπουργείο Υγείας: Στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας επεσήμανε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα συνέχισης του κλίματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, και αποτίμησε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε καίρια θέματα υποστήριξης και ανακούφισης ομάδων πληττόμενου πληθυσμού, τονίζοντας το ζήτημα του Εθελοντισμού.

Επέκταση συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπουργείο Υγείας: Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Μια ιατρική επιτροπή συμβούλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών την Τρίτη

Συνολικά, το 57 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένο. Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πίσω από κάθε άλλη χώρα της G7 σε ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα αυστηρότερα υποχρεωτικά καθεστώτα καραντίνας Covid στον κόσμο –

Η επιχειρηματική κοινότητα του Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί με αυξανόμενη αγανάκτηση καθώς ανοίγουν ξανά αντίπαλοι χρηματοοικονομικοί κόμβοι όπως η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

28η Οκτωβρίου: "Μπλόκο" στις παρελάσεις σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

28η Οκτωβρίου: Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Θεμιστοκλέους: 60,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του- Στις 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για 2η δόση με J&J

Θεμιστοκλέους: Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson&Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson&Johnson και με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer.

Θεοδωρίδου: Η συλλοίμωξη με covid και γρίπη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%-Κρούσματα H3N2 στην Κροατία

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι από την αρχή της πανδημίας το ενδεχόμενο του αυξημένου κινδύδου διπλής λοίμωξης με τον ιό της γρίπης και τον κορωνοϊό έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα. Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο για μηχανική υποστήριξη.