Πολιτική Υγείας

Ε. Αγαπηδάκη : Τρία νέα προγράμματα πρόληψης

Ε. Αγαπηδάκη : Τρία νέα προγράμματα πρόληψης

Τρία νέα προγράμματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , ‘’αποκάλυψε ‘’ η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ε. Αγαπηδάκη.

Τα νέα προγράμματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αναμένεται σύντομα η έναρξή τους είναι η Πρόληψη Καρδιαγγειακού κινδύνου, Πρόληψη Νοσογόνου Παχυσαρκίας, Πρόληψη Καρκίνου του Πνεύμονα, όπως είπε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ε. Αγαπηδάκη στην επετειακή διημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Υπογράμμισε, την καθοριστική συμβολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην υλοποίηση των δράσεων αυτών, καθότι η εφαρμογή τους θα ήταν ανέφικτη χωρίς την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών του Οργανισμού.

Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος τόνισε τη σημασία αξιολόγησης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της δημόσιας ή ιδιωτικής υγείας. Στάθηκε στην τομή που επετεύχθη με την ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγείας (Ο.Δι.Π.Υ.), καλύπτοντας ένα κενό δεκαετιών, καθώς και στην τεράστια σημασία του ελέγχου μέσω της εγκαθίδρυσης Δεικτών Ποιότητας για την αποτύπωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών. Ανέπτυξε τη μεθοδολογία αξιοποίησης των δεδομένων, από όποιο φορέα κι αν αυτά προέρχονται, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αναθεώρησης πολιτικών για την Υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ειρήνη Αγαπηδάκη στο healthweb : Είμαστε στο δρόμο μίας πολύ μεγάλης αλλαγής για την Δημόσια Υγεία

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Αγαπηδάκη-Πλεύρης: 300 εκατ. ευρώ σε προγράμματα πρόληψης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γεώργιος Φραγγίδης στο healthweb: Χάθηκε η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα Νοσοκομεία

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου: Oι προκλήσεις για την Ελλάδα  

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.