Πολιτική Υγείας

Δήμαρχος Νέα Υόρκη: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω της έλλειψης γάλακτος για βρέφη σε όλη τη χώρα

Δήμαρχος Νέα Υόρκη: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω της έλλειψης γάλακτος για βρέφη σε όλη τη χώρα

Οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη που χρεώνονται υπερβολικά για τη φόρμουλα για μωρά μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στη διεύθυνση nyc.gov/dcwp, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Δήμαρχος Νέα Υόρκη: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στους αξιωματούχους να καταπολεμήσουν την υποτιθέμενη αύξηση των τιμών στο γάλα για βρέφη, σύμφωνα με την πόλη της Νέας Υόρκης Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή εν μέσω πανεθνικής έλλειψης γάλακτος για βρέφη, επιτρέποντας στην πόλη να πατάξει την αύξηση των τιμών του βασικού προϊόντος που χρησιμοποιούν οι οικογένειες.

Ο Άνταμς έκανε την ανακοίνωση την Κυριακή και το γραφείο του είπε ότι η εντολή θα δώσει στο Τμήμα Προστασίας Καταναλωτών και Εργαζομένων της Νέας Υόρκης την εξουσία να αποτρέψει την αύξηση των τιμών για τα βρεφικά γάλατα σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι η έλλειψη έχει προκαλέσει «ασύλληπτο πόνο και άγχος» στις οικογένειες της πόλης.

«Η πανεθνική έλλειψη βρεφικού γάλακτος έχει προκαλέσει αφάνταστο πόνο και άγχος στις οικογένειες σε όλη τη Νέα Υόρκη – και πρέπει να δράσουμε επειγόντως», είπε ο Άνταμς.

“Αυτό το έκτακτο εκτελεστικό διάταγμα θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε οποιονδήποτε λιανοπωλητή θέλει να επωφεληθεί από αυτήν την κρίση αυξάνοντας τις τιμές σε αυτό το βασικό αγαθό.

Το μήνυμά μας στις μητέρες και τις οικογένειες που αγωνίζονται είναι απλό: η πόλη μας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή εν μέσω πανεθνικής έλλειψης γάλακτος για βρέφη, επιτρέποντας στην πόλη να πατάξει την αύξηση των τιμών του βασικού προϊόντος που χρησιμοποιούν οι οικογένειες.

Οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη που χρεώνονται υπερβολικά για τη φόρμουλα για μωρά μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στη διεύθυνση nyc.gov/dcwp, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Η έλλειψη γάλακτος για βρέφη σε εθνικό επίπεδο έχει κλιμακωθεί πρόσφατα λόγω της εθελοντικής ανάκλησης από την Abbott Nutrition συγκεκριμένων σκευασμάτων σε σκόνη που παρασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις της στο Sturgis του Μίσιγκαν μετά από τέσσερις καταγγελίες ότι τέσσερα μωρά που κατανάλωναν προϊόντα από το φυτό αρρώστησαν με βακτηριακή λοίμωξη και δύο από αυτά πέθαναν.

Η έλλειψη γάλακτος για μωρά έχει οδηγήσει σε άδεια ράφια σε όλη τη χώρα.

Η Abbott Nutrition ανέφερε σε δήλωση στις 11 Μαΐου ότι μπορεί να περάσουν μήνες πριν τα αποθέματα από το εργοστάσιό της στο Sturgis του Μίτσιγκαν φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων, αφού μια εθελοντική ανάκληση ανάγκασε την εταιρεία να σταματήσει τη λειτουργία της στις εγκαταστάσεις.

Το εργοστάσιο έκλεισε αρχικά τον Φεβρουάριο.

Η Abbott είπε ότι κανένας από τους θανάτους βρεφών δεν έχει συνδεθεί με κανένα προϊόν που παράγεται στο εργοστάσιο Sturgis. Ο Άνταμς έκανε την ανακοίνωση μετά από πολλές προσπάθειες του Προέδρου Μπάιντεν να μειώσει τη συνεχιζόμενη έλλειψη, συμπεριλαμβανομένης της επίκλησης του νόμου για την παραγωγή άμυνας για την επιτάχυνση της παραγωγής βρεφικής φόρμουλας και επίσης ανακοίνωσε μια στρατιωτική επιχείρηση για τη μεταφορά του προϊόντος από το εξωτερικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο θηλασμός αντί για βρεφική φόρμουλα προτείνεται συχνά στις μητέρες ως φυσική εναλλακτική λύση, αλλά δεν είναι τόσο απλό

Παρουσιάστρια του Netflix απαιτεί σαφέστερες πολιτικές θηλασμού της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών μετά την καθυστέρηση μητέρας

Δωρεά μητρικού γάλακτος από μητέρα της Αϊόβα εν μέσω μιας πανεθνικής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Παιδίατρος της Νέας Υόρκης μοιράζεται σοφούς τρόπους για να ξεπεράσετε τη σημερινή έλλειψη γάλακτος για μωρά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.