Πολιτική Υγείας

Διευθύντρια CDC: Διατάζει αναδιοργάνωση, καθώς, η απάντηση στην COVID-19 «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες»

Διευθύντρια CDC: Διατάζει αναδιοργάνωση, καθώς, η απάντηση στην COVID-19 «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες»

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απάντηση του οργανισμού στην COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Διευθύντρια CDC: Η Walensky λέει ότι οι αλλαγές του CDC έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον οργανισμό να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα πιο γρήγορα και να κάνει την καθοδήγηση πιο κατανοητή Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη μια «επαναφορά» που θα επικεντρωθεί στην ταχύτερη απόκριση του οργανισμού σε νέες απειλές για την υγεία εν μέσω κριτικής για την απάντησή του στην πανδημία COVID-19. Η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, είπε στο προσωπικό του οργανισμού για τις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν εσωτερικές κινήσεις προσωπικού και βήματα για την επιτάχυνση της δημοσιοποίησης δεδομένων.

«Επί 75 χρόνια, το CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονται για την COVID-19 και στη μεγάλη μας στιγμή, η απόδοσή μας δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες», είπε σε δήλωση που έλαβε η Washington Post.

«Στόχος μου είναι μια νέα κουλτούρα προσανατολισμένη στη δράση στη δημόσια υγεία στο CDC που δίνει έμφαση στη λογοδοσία, τη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα».

Οι αλλαγές αποτελούν πρωτοβουλία του CDC και δεν κατευθύνθηκαν από τον Λευκό Οίκο ή άλλους αξιωματούχους της διοίκησης, είπε ο Walensky.

Η διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, ανακοίνωσε την Τετάρτη σαρωτικές αλλαγές στον οργανισμό.

Μεταξύ των αλλαγών που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ήταν η αναδιάρθρωση του γραφείου επικοινωνιών του οργανισμού και η ανανέωση του ιστότοπού του για να διευκολύνει την εύρεση καθοδήγησης για τη δημόσια υγεία και την αύξηση της χρήσης προεκτυπωμένων επιστημονικών αναφορών για τη γρήγορη λήψη δεδομένων.

Άλλες αλλαγές περιελάμβαναν τη δημιουργία ενός νέου εκτελεστικού συμβουλίου για να βοηθήσει τη Walensky να καθορίσει τη στρατηγική και τις προτεραιότητες, ενώ αναιρούσε επίσης ορισμένες αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ. «Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτό το πρακτορείο σε ένα καλύτερο μέρος μετά από μια πραγματικά δύσκολη τριετία», είπε η Walensky στο Associated Press.

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απάντηση του οργανισμού στην COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Το CDC είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία με έδρα την Ατλάντα, επιφορτισμένη με την προστασία των Αμερικανών από κρούσματα ασθενειών και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Οι ειδικοί είπαν ότι το CDC άργησε να αναγνωρίσει πόσος ιός εισήλθε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, να συστήσει στους ανθρώπους να φορούν μάσκες, να λένε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα και να εντείνει συστηματικά τεστ για νέες παραλλαγές.

Το CDC έχει προϋπολογισμό 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους. Η Walensky έγινε διευθύντρια του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γιατροί παροτρύνουν το CDC να αναθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα covid για τα παιδιά

Το CDC συνιστά εμβόλια covid για μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών. Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Το CDC επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για την πρόληψη & τον έλεγχο του καρκίνου

Η διευθύντρια του CDC μίλησε με αρκετούς ηγέτες συνδικάτων προτού αυστηροποιήσει τις οδηγίες κάλυψης, αποκαλύπτει το εσωτερικό ημερολόγιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.