Ρεπορτάζ Υγείας

Δρ Rochelle Walensky: Η διευθύντρια του CDC αναμένει ότι η COVID-19 θα γίνει μια εποχιακή νόσος

Δρ Rochelle Walensky: Η διευθύντρια του CDC αναμένει ότι η COVID-19 θα γίνει μια εποχιακή νόσος

Σε μια δήλωση, ο οργανισμός είπε ότι η ομάδα του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανοσοποίηση με εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 παρέχει υψηλά επίπεδα προστασίας από σοβαρές ασθένειες και θάνατο, με ενισχυτές ιδιαίτερα σημαντικούς για όσους διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Rochelle Walensky: Τα κρούσματα έχουν μειωθεί σε εθνικό επίπεδο από την άνοδο της Omicron τον Ιανουάριο Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι είπε ότι αναμένει πως η COVID-19 θα γίνει εποχιακή λοίμωξη. «Προβλέπω ότι πιθανότατα θα είναι μια εποχιακή νόσος», είπε στο NBC News τη Δευτέρα. Η Walensky είπε επίσης στο δίκτυο ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν ότι θα χρειαστεί να φορέσουν ξανά μάσκες προσώπου και ελπίζουν ότι δεν θα είναι πάντα απαραίτητες.

Ο οργανισμός κινήθηκε για να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τις μάσκες για μεγάλο μέρος των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου μήνα. «Μπορεί να θέλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια ορισμένων εποχών», σημείωσε.

«Ίσως κατά τη διάρκεια της αναπνευστικής περιόδου, εάν τα πράγματα αυξηθούν, θα θέλαμε να φορέσουμε ξανά τις μάσκες μας για να προστατεύσουμε τόσο από τη γρίπη όσο και από την COVID και από όλες τις άλλες αναπνευστικές ασθένειες».

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι ΗΠΑ ανέφεραν 67.516 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.686 νέους θανάτους. Αυτοί οι αριθμοί είναι αισθητά μειωμένοι από την αύξηση της παραλλαγής omicron τον Ιανουάριο – αν και τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι η παραλλαγή εξακολουθεί να αποτελεί το 99,9% των νέων περιπτώσεων.

Η Walensky είπε ότι παραμένει ασαφές εάν οι άνθρωποι θα χρειαστούν επιπλέον ενισχυτικά εμβόλια για την COVID-19 τον επόμενο χρόνο. Σε μια αντιστροφή της προηγούμενης στάσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκλήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Τρίτη ότι «υποστηρίζει σθεναρά την επείγουσα και ευρεία πρόσβαση» σε αναμνηστικές δόσεις.

Σε μια δήλωση, ο οργανισμός είπε ότι η ομάδα του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανοσοποίηση με εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 παρέχει υψηλά επίπεδα προστασίας από σοβαρές ασθένειες και θάνατο, με ενισχυτές ιδιαίτερα σημαντικούς για όσους διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η Κυβερνήτης Kristi Noem επισκέπτεται το CNN για πρόσφατη αναφορά σχετικά με τον χειρισμό του βίντεο COVID από την πολιτεία της

Πέρυσι, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ζήτησε μορατόριουμ στις αναμνηστικές δόσεις, επικαλούμενος την ανισότητα των εμβολίων.

Το CDC αναφέρει ότι 95,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει αναμνηστική δόση.

Ο ΠΟΥ είπε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την εξάπλωση της όμικρον και την εμφάνιση νέων παραλλαγών, με τα εμβόλια που πιθανότατα θα πρέπει να επικαιροποιηθούν στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα CDC κινήθηκαν να χαλαρώσουν τις οδηγίες χρήσης μάσκας για τις κομητείες που θεωρείται ότι διατρέχουν «χαμηλό» ή «μέτριο» κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων

Oi νέες οδηγίες των CDC των ΗΠΑ για μείωση της απομόνωσης πυροδοτούν τις περισσότερες συζητήσεις

Τα ποσοστά κρουσμάτων είναι «σταθερά και χαμηλά» μεταξύ των κατοίκων που έχουν λάβει ενισχυτική δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".

Γρίπη χοίρων: Τι ακολουθεί μετά το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Βρετανία;

Γρίπη χοίρων: Οι χοίροι είναι μια κοινή πηγή νέων στελεχών γρίπης, επειδή μπορούν να κολλήσουν ιούς γρίπης από ανθρώπους και πτηνά που στη συνέχεια αναμειγνύονται και δημιουργούν νέες εκδοχές.

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).