Πολιτική Υγείας

Δάγκειος πυρετός: Εκτοξεύονται τα κρούσματα κατά 20.000 στη Βεγγάλη σε μόλις 1 μήνα

Δάγκειος πυρετός: Εκτοξεύονται τα κρούσματα κατά 20.000 στη Βεγγάλη σε μόλις 1 μήνα

Δάγκειος πυρετός: Τα νοσοκομεία στη Δυτική Βεγγάλη, δημόσια και ιδιωτικά, ξεχειλίζουν από ασθενείς με δάγκειο πυρετό. Σύμφωνα με αξιωματούχο του κρατικού υπουργείου υγείας, αναφέρονται 800-900 κρούσματα κατά μέσο όρο καθημερινά.

Τα νοσοκομεία στη Δυτική Βεγγάλη, δημόσια και ιδιωτικά, ξεχειλίζουν από ασθενείς με δάγκειο πυρετό. Σύμφωνα με αξιωματούχο του κρατικού υπουργείου υγείας, αναφέρονται 800-900 κρούσματα κατά μέσο όρο καθημερινά. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Δυτική Βεγγάλη στην κορυφή της λίστας μεταξύ των πολιτειών της χώρας όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα δάγκειου πυρετού, σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NVBDCP), η Δυτική Βεγγάλη είχε αναφέρει μόνο 239 κρούσματα μέχρι τις 31 Αυγούστου. Στις 40 μέρες από τότε, ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία έχει ξεπεράσει τις 20.000, η ​​πολιτεία παραδέχεται το υπουργείο Υγείας. Εκτός από την Καλκούτα, τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από περιοχές όπως το North 24-Parganas, το Howrah, το Hooghly, το Murshidabad, το Siliguri και το Darjeeling.

“Έλλειψη κατάλληλης υγιεινής, βουλωμένα συστήματα αποχέτευσης, συσσώρευση όμβριων υδάτων λόγω απρογραμμάτιστης αστικοποίησης είναι μερικοί από τους λόγους πίσω από αυτήν την έκρηξη. Σίγουρα υπήρξε κάποια αμέλεια εκ μέρους των πολιτικών φορέων στους οποίους ανατέθηκε η παρακολούθηση της κατάστασης και η καταπολέμηση της απειλής. Δεν έγινε παρέμβαση και δεν καταβλήθηκαν προσπάθειες για να αποτραπεί η συσσώρευση νερού κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς. Στο χάος προστέθηκε η παρουσία στάβλων βοοειδών, καταπατήσεις και τα παρόμοια σε αστικές και ημιαστικές περιοχές”, πρόσθεσε. είπε το τμήμα.

Δεν υπήρξε σχεδόν καμία δραστηριότητα από τα πολιτικά σώματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο λόγω των εορτασμών Durga Puja σε ολόκληρη την πολιτεία. Τα κρατικά κυβερνητικά γραφεία — συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών φορέων — παρέμειναν κλειστά από την 1η Οκτωβρίου και θα ανοίξουν από τη Δευτέρα. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα ληφθούν μέτρα σε εμπόλεμη κατάσταση στη συνέχεια για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση καθώς τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να εξαντλούνται από χώρο, παρά το άνοιγμα προσωρινών θαλάμων για τους ασθενείς με δάγκειο πυρετό.

Το ρεκόρ της Δυτικής Βεγγάλης δεν ήταν πολύ καλό, όσον αφορά την καταπολέμηση της νόσου. Το 2015, κατέγραψε την τέταρτη υψηλότερη τιμή μετά το Δελχί, το Παντζάμπ και τη Χαριάνα. Το 2016 και το 2017, η Δυτική Βεγγάλη ήταν στην κορυφή της λίστας. Δεν υπήρχαν διαθέσιμα αρχεία για τα επόμενα δύο χρόνια από το κράτος. Το 2020, η Δυτική Βεγγάλη ήταν και πάλι στη δεύτερη θέση μετά το Παντζάμπ. Οι γιατροί λένε ότι περισσότερο από τους αριθμούς, σημασία έχει η ταλαιπωρία των ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος παίζει καθοριστικό ρόλο για την αύξηση των κρουσμάτων

Δάγκειος πυρετός: 3 κλιματικοί παράγοντες προβλέπουν τη μελλοντική εξάπλωση κουνουπιών

Ορισμένοι ιοί κάνουν τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς στα κουνούπια

750.000 λιγότερα κρούσματα δάγκειου πυρετού λόγω Covid το 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.