Πολιτική Υγείας

Covid Κούβα: Ξεκινά τον εμβολιασμό των παιδιών προκειμένου να ανοίξει ξανά τα σχολεία εν μέσω της έξαρσης της λοίμωξης

Covid Κούβα: Ξεκινά τον εμβολιασμό των παιδιών προκειμένου να ανοίξει ξανά τα σχολεία εν μέσω της έξαρσης της λοίμωξης

Η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει σταδιακά να ξανανοίξει τα σχολεία τον Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών.

 Covid Κούβα: Οι μαθητές περιμένουν να εμβολιαστούν στο προ-πανεπιστημιακό ινστιτούτο Saul Delgado στη γειτονιά El Vedado της Αβάνας στις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Οι κουβανικές αρχές ξεκίνησαν την Παρασκευή μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 2 έως 18 ετών κατά της Covid-19, προϋπόθεση που θέτει η κομμουνιστική κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα σχολεία για προσωπική διδασκαλία εν μέσω της αύξησης των λοιμώξεων. Παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα είναι τα πρώτα που θα λάβουν ένα από τα δύο εγχώρια εμβόλια εγχώριας παραγωγής, τα Abdala και Soberana, ακολουθούμενα από μικρότερα παιδιά.

Τα σχολεία έχουν κλείσει στην Κούβα από τον Μάρτιο του 2020 και οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στην τηλεόραση. Με το σχολικό έτος να ξεκινά τη Δευτέρα, θα συνεχίσουν να μαθαίνουν από απόσταση μέχρι να εμβολιαστούν όλα τα κατάλληλα παιδιά.

Η 17χρονη Laura Lantigua ήρθε για να λάβει την πρώτη από τις τρεις ενέσεις στο λύκειο Saul Delgado στην κουβανική πρωτεύουσα Αβάνα. «Πάντα ήθελα να εμβολιαστώ», δήλωσε η Λαντίγκουα στο AFP. Είπε ότι οι γιατροί μέτρησαν την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία της πριν της δώσουν το εμβόλιο, και μετά της είπαν να περιμένει μια ώρα για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει παρενέργειες. «Ένιωσα φυσιολογικά, καλά», είπε η Lantigua.

Καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώθηκε σε όλο το νησί των 11,2 εκατομμυρίων, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα. Από τους 5.300 νέους θανάτους από κορωνοϊό που καταγράφηκαν από την έναρξη της επιδημίας, σχεδόν οι μισοί ήταν τον Αύγουστο, όπως και σχεδόν το ένα τρίτο όλων των αναφερόμενων κρουσμάτων. Η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει σταδιακά να ξανανοίξει τα σχολεία τον Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας εμβολιασμού μεταξύ των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Τα εμβόλια είναι μια στρατηγική δημόσιας υγείας που προλαμβάνει τις ασθένειες", δηλώνουν οι γιατροί

Μάριος Θεμιστοκλέους: 33.000 έφηβοι 15-17 έχουν ήδη εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού για εμβόλιο

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Εμβόλιο Κορωνοϊός : 12 χρονες συμμετάσχουν στην δοκιμή εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Κανείς δεν ξέρει. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τελικά οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τακτικά εμβόλια για την COVID-19, όπως ετήσια εμβόλια γρίπης. Αλλά οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πόσο διαρκεί η προστασία από τους τρέχοντες ενισχυτές.  

Οδηγίες μάσκας από τα CDC υπό την αίρεση της επερχόμενης ψυχρής περιόδου "αναπνευστικών ιών"

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Γκίκας Μαγιορκίνης για Δέλτα plus: Δεν κατατάσσεται ως στέλεχος ανησυχίας ή υπό παρακολούθηση

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια, δεικνύουν ότι το εν λόγω στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή.

Υπουργείο Υγείας: Με μάσκα οι θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Υγείας: Την λήψη μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική.

Τα CDC έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για τις γιορτές γιατην προστασία της υγείας των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

"Τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν εντολές μάσκας στο σχολείο" επισημαίνει ο νέος γενικός χειρουργός της Φλόριντα

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.