Πολιτική Υγείας

Covid Εμβόλιο: Πάνω από 90.000 παραλήπτες J&J επέστρεψαν για μη εξουσιοδοτημένη δόση

Covid Εμβόλιο: Πάνω από 90.000 παραλήπτες J&J επέστρεψαν για μη εξουσιοδοτημένη δόση

"Όπως σημειώθηκε από τα CDC, αν και ένα μικρό ποσοστό ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα μπορεί να προσβληθεί από την COVID-19, η ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας εξακολουθεί να είναι σπάνιο φαινόμενο."

Covid Εμβόλιο: Πλήρως εμβολιασμένοι, μη ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίου αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η Αρχή τροφίμων και Φαρμάκων  FDA την Πέμπτη. Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τη νόσο COVID-19 επέστρεψαν για μία ή περισσότερες επιπλέον μη εξουσιοδοτημένες δόσεις, ανέφεραν την Παρασκευή ειδικοί που συμβουλεύουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Πλήρως εμβολιασμένα, μη ανοσοκατασταλμένα άτομα δεν χρειάζονται πρόσθετη δόση εμβολίου αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η FDA την Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε την εκτεταμένη χρήση έκτακτης ανάγκης των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna για την COVID-19 για να επιτρέψει μια αναμνηστική λήψη για ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Περίπου 90.979 λήπτες εμβολίων της J&J επέστρεψαν για μία ή περισσότερες επιπλέον δόσεις εμβολίου COVID-19, ή λιγότερο από το 1% των περίπου 12 εκατομμυρίων ληπτών εμβολίων J&J jab, σύμφωνα με τις διαφάνειες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP). Δεν ήταν σαφές εάν ζήτησαν επιπλέον εμβόλιο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού.

Παρόλο που οι ανησυχίες έχουν προκύψει για πιθανώς μειωμένη προστασία εμβολίων ενόψει των σχετικών ιικών παραλλαγών, η Johnson & Johnson δήλωσε πρόσφατα στο Fox News ότι παραμένει σίγουρη για την ικανότητα του εμβολίου COVID-19 να προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο εν μέσω εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα. “Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 αποδείχθηκαν ότι βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης και μειώνουν τη σοβαρότητα της ασθένειας, γι ‘αυτό και τα εμβόλια COVID-19 είναι ένα τόσο σημαντικό εργαλείο για να τερματιστεί η πανδημία”, δήλωσε η J&J στο Fox News νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

“Όπως σημειώθηκε από τα CDC, αν και ένα μικρό ποσοστό ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα μπορεί να προσβληθεί από την COVID-19, η ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας εξακολουθεί να είναι σπάνιο φαινόμενο.”

Επίσης, περίπου 1,14 εκατομμύρια άνθρωποι που έλαβαν τα εμβόλια δύο δόσεων Pfizer ή Moderna COVID-19 επέστρεψαν επίσης για τουλάχιστον μία επιπλέον μη εξουσιοδοτημένη δόση, με φόντο σχεδόν 140 εκατομμύρια λήπτες mRNA, ή λιγότερο από 1%.

Η συμβουλευτική επιτροπή των CDC πρόκειται να ψηφίσει εάν πρέπει να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις σε ορισμένους ασθενείς με ανοσοκαταστολή αργά την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Δοκιμή σε μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στις ΗΠΑ

Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών, λέει ο ειδικός

Κοινή δήλωση FDA CDC NIH έναντι ανακοίνωσης της πρόθεσης της Phizer για 3ο εμβόλιο covid-19

Αντισώματα : Δεν είναι απαραίτητος ο έλεγχος τους μετά το εμβόλιο

Μελέτη παρατείνει τον χρόνο μεταξύ των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca σε 45 εβδομάδες για την επίτευξη ισχυρότερης ανοσίας

Astrazeneca Pfizer εμβόλια : Η Ανάμειξη των δύο προσδίδει ισχυρή ανοσία στον οργανισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]